Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) akademisyenleri ve çalışanları, FETÖ'nün darbe girişimine karşı, "Demokrasi ve Milli İradeye Destek Yürüyüşü" düzenledi.

21.07.2016 01:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) akademisyenleri ve çalışanları, FETÖ'nün darbe girişimine karşı, "Demokrasi ve Milli İradeye Destek Yürüyüşü" düzenledi.

Akşam saatlerinde Devlet Bahçeli Meydanı'nda toplanan akademisyenler ve üniversite çalışanları, Atatürk Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, milletin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihine kara leke olarak geçen menfur darbe girişimini şiddetle kınadı.

OKÜ'nün demokrasiye sahip çıktığını belirten Büyükalaca, "Darbelere fikri zemin hazırlayan, darbe şakşakçılığı yapan hatta cübbelerini giyip meydanlara inerek darbe çığırtkanlığı yapan bir üniversite dünyasından, bugün tek vücut olarak darbeye karşı çıkan bir üniversite felsefesine sahibiz. Türkiye'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırarak hayatına kastetmek, hükümeti devirmek, parlamentoyu kapatarak bir cunta rejimi kurmak için gerçekleştirilen bu darbe girişiminin, yıllardır devlet içerisine yerleşerek bütün kurumlara yayılan, devlet içinde ayrı bir devlet gibi örgütlenen bir şebekenin girişimi olduğu alenen ortaya çıkmıştır." şeklinde konuştu.

Büyükalaca, darbecilerin başaramadığını, yenildiğini, tarihin karanlık sayfalarına tüm çirkinlikleri ve kötülükleriyle gömülüp gittiğini dile getirdi.

OKÜ'nün demokratik parlamenter sistem ve milli iradenin her daim kararlılıkla yanında olduğunu aktaran Büyükalaca, şöyle devam etti:

"Üniversite olarak Cumhurbaşkanımız, Meclisimiz, hükümetimiz, kahraman polisimiz, onurlu Türk ordusu mensuplarımız ve medyamız olmak üzere halkımızın kanıyla, canıyla, bir kahramanlık destanı yazarak koruduğu, demokratik parlamenter sistemin ve milli iradenin her daim kararlılıkla yanındadır. Milletin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kapkara bir leke olarak geçen bu menfur girişimi nefretle kınıyoruz. Yüce Allah'a şükürler olsun ki darbeciler başaramadılar, yenildiler, tarihin karanlık sayfalarına tüm çirkinlikleri ve kötülükleri ile gömülüp gittiler. Dün ve bugün olduğu gibi, bundan sonra da milletinin değerlerine, ay yıldızlı bayrağına ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan gençler yetiştirmeye devam edeceğiz."

Osmaniye Valisi Kerem Al'ın da katıldığı etkinlik, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin konuşmalarıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement