Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun ilçesinin, ihtilalin başlangıç noktası olduğu yönünde duyumlar aldıklarını belirtti.

21.07.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun ilçesinin, ihtilalin başlangıç noktası olduğu yönünde duyumlar aldıklarını belirtti.

Dingil, belediye brifing salonunda düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz gecesi ülkenin büyük bir badirenin altından kalktığını söyledi.

Bu başarının en büyük yardımcısının da millet olduğunu aktaran Dingil, "Artık bu ülkede hiçbir zaman ihtilalin olamayacağını veya kafası esenin ihtilal yapamayacağını bu milleti ezemeyeceğini gördük. Bütün dünyaya da örnek olduk. İnanın demokrasinin yeniden tarifini bütün dünyaya Türk milleti öğretti. Yerel yönetici olarak toplantılara katıldığımızda bunları belgelerle görüyoruz. İşin aslı Türkiye'deki rejimi değiştirmek değil, Türkiye'yi parçalamakmış maksat. Şimdi ki darbe Türkiye'yi parçalamak, iç savaş çıkarmak, dış güçlerin demokrasi adına gelip ülkeyi işgal etmesi. Bu arada sınırımızdan büyük miktardaki teröristlerin ülkeye girmesi ağır silahlarla bunlara karşılık verecek." ifadeleri kullanıldı.

Dingil, hiç ummadıkları isimlerin işin içinde olduğunu öğrendiklerini söyleyerek daha da birçok kişinin gözaltına alındığını bunlarla ilgili valiliğin ya da emniyetin açıklama yapacağını kaydetti.

Kendi ilçelerinde de önemli gelişmeler olduğunun altını çizen Dingil, şöyle devam etti:

"İskenderun ilçesinin, ihtilalin başlangıç noktası olduğu duyumlarını aldık. İskenderun'dan başlayacak Mersin, Adana Akdeniz'den girişler yapılacaktı. Ankara, İstanbul kadar İskenderun'da çok önemliymiş. Bu da İskenderun'un stratejik yapısının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bağlantı yaptığınız zaman dünyada böyle bir darbe planının yapılmadığını görüyoruz. Hakikaten çok ince işlenmiş. Türkiye'nin dışında Ortadoğu'yu, Kuzey Afrika'yı, Balkanları, Kafkasları içerisine alacak büyük bir operasyondan dönüldü. Dünyanın üçte birini engellemiş oldu Türkiye."

Darbe girişimi gecesi duyum alır almaz harekete geçtiklerini anlatan Dingil, Türkiye'de ilk selayı kendilerinin verdirdiklerini 4-5 saat sonra diyanetten sela kararı çıktığını vurguladı.

Olay gecesi Ahmet Tor Kışlası girişine 52 tane ağır iş makinesi koyduklarının altını çizen Dingil, "Gittiğimizde bariyerin ucunda ağır paletli araçlar vardı. Madem senin böyle bir niyetin yok neden giriş kapısına E-5'in üzerine tankları arkaya koyuyorsun, paletlileri öne koyuyorsun? Tuğgeneral Hasan Polat'ta terör örgütünün bir üyesiymiş Allah ıslah etsin diyorum. O davranışımız da burada birçok şeyi önledi." diye konuştu.

Osmaniye'de şükür kurbanları kesildi

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde darbe girişiminin engellenmesi nedeniyle şükür kurbanları kesip, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Merkez Fatih Cami'nde Kaymakam Bedir Deveci, Müftü Ahmet Demirer, Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Yüksel Aydın, Emniyet Müdürü Adem Gültekin, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kaymakam Deveci, gıyabi cenaze namazı sonrası yaptığı konuşmada, darbe girişiminin vatandaşların dik duruşu nedeniyle zaferle sonuçlandığını söyledi.

Kalkışmanın defedilmesiyle demokrasinin kazandığını ifade eden Deveci, "Halkımız bugün tüm Türkiye'de düşüncesi, dili, dini ne olursa olsun, kendi kaderini tayin etmek adına darbelerin ve zulmün karşısında nasıl durduğunu bize gösterdi. Büyük milletler böyle zamanlarda belli olur. Zor zamanlarda milletler tarih yazar, tarihin akışını değiştirir. Türkiye, kanlı bir darbenin arifesinde aziz milletimizin yekvücut olarak, yüreklerin toplu atılması ile birlikte bu darbeyi def etti. Bizler bu onurlu ve büyük milletin birer ferdi olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Kesilen kurbanların tüm bela ve musibetlerin def etmesine vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Cami bahçesinde konuşmaların ardından dualar eşliğinde şükür kurbanı kesildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement