Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Edirne'de vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

27.07.2016 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Demokrasi nöbetine Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç ile çok sayıda engelli katıldı. Öte yandan, Edirne Valiliği Mehteran Takımı konser verdi.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz'da "sokaklara çıkın" demesinin ardından o günden bugüne demokrasi nöbeti tuttuklarını söyledi.

Demokrasi nöbeti kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Akmeşe, şunları kaydetti:

"Bu akşam engelli kardeşlerimiz bizimle beraber olmak istediler. Biz de onların bizimle olmasından mutlu olacağımızı ilettik. Belki bugüne kadar meydanlarda çok görmediğimiz tüm engelli dernekleri şu anda demokrasi meydanında bizimle beraber nöbet tutuyor. Onlar da bu demokrasi nöbetine sahip çıkıyorlar. Ben bundan dolayı bütün engelli kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yarın da engelli kardeşlerimizin darbe girişimine karşı bir demokrasi yürüyüşü olacak. Hatta bu etkinliğe Yunanistan ve Bulgaristan'dan da engelliler katılacak. Uluslararası bir etkinlik olacak inşallah. Cumhurbaşkanımız evlerinize dönün diyene kadar sokaklardayız. Her geçen gün ilgi de artıyor. Vatandaşlarımız bu olaya sahip çıkıyor."

Nedim Kılıç da 15 Temmuz akşamı halkın vatanına sahip çıkarak darbeyi engellediğini söyledi.

Engelliler olarak darbeye karşı olduklarını vurgulayan Kılıç, yarın düzenleyecekleri yürüyüşle "darbecilere ve darbeye dur" mesajını vereceklerini kaydetti.

Vatandaşların Atatürk Anıtı önündeki demokrasi nöbeti devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi
    09:59 Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi

    Giresun'un Bulancak ilçesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, çalınan altınlar da ele geçirildi. Giresun Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri kısa sürede yaptıkları çalışmayla 3 şüpheliyi yakalayarak, olayda kullanılan tüfekle çalınan 4.5 kilogram altını ele geçirdi. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, olayın adliye, emniyet ve jandarma teşkilatlarının kararlı ve titiz saha çalışmaları sonucunda kısa sürede çözüme kavuşturulduğu belirtildi. Giresun'un huzuru için güçlü bir şekilde çalışmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, İsfahan'daki hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşen saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İsfahan Havalimanı ve Şikari 8'inci Ana Jet Hava Üssü'ne yönelik gerçekleştirilen saldırıda hava savunma sistemleri devreye girdi ve saldırı engellendi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü ise saldırıda kullanılan İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın araç ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi
    09:54 Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi

    Adıyaman'da yaşanan su kesintileri nedeniyle eylem yapan vatandaşlara destek vermek amacıyla Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, konteyner kentte sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen yarışmada, Hakkari'nin zenginliklerini sergileyen okul, İstanbul'da Türkiye finalinde yarışacak.


Advertisement