Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Van'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti sürüyor.

28.07.2016 07:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti sürüyor.

Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İdam istiyoruz", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede" şeklinde slogan attı.

Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile kurum amirlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Alandaki nöbete katılmak üzere Van'a gelen eski AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşananların Türkiye ve dünya tarihinde bir ilk olduğunu ifade etti.

Terör örgütünün 50 yıllık kuluçkasından çıkarak milletin iradesine darbe vurmaya çalıştığını hatırlatan Orhan, "O gün, 'Ben bugün başaracağım' dedi ama sizlerin çelik gibi yüreğiyle karşılaştı. Bunu düşünmüyorlardı, farkında değillerdi. Daha önce gerçekleştirilen darbeler gibi sanıyorlardı Türkiye'yi. Genelkurmay Başkanlığı bugün darbede kullanılan silahların envanterini açıkladı. Yüzde birlik bir kısmı kullanabilmişler. Çünkü o gece vatan evlatları alanlara, garnizonların önlerine, meydanlara doldular. Tankların, topların, silahların önlerine geçip engellediler." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terör örgütü ile ilgili söylediği her şeyin gerçekleştiğini belirten Orhan, şu anda da tehlikenin devam ettiği yönünde ifadesini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünden başka hiçbir kimsenin sözüne güvenmememiz gerekiyor. O, 'dışarı çıkın, alanları doldurun' dedi ve bizler alanlara çıktık. O, 'evlerinize gidin, bu iş bitti, tehlike bitti' deyinceye kadar bu alanları asla boş bırakmamız gerekiyor. FETÖ terör örgütü son 15 yıldır bu devletin içerisine çöreklenmiş değil. Bu adamlar 60 yıldır bu devletin içerisine yerleşmişler. Asla tahmin edemediğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin, laikliğin kalesi dedikleri yere en çok yerleşmeyi yapmışlar. AK Parti yerleştirmemiş oraya. Zaten orada vardılar. Bunu fark eden de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oluyor. O, 'gelin bu terör örgütüdür, bize yardım edin' dedikçe destek verilmedi, 'Sen kendi iktidarını pekiştiriyorsun' dediler. Bari bugün yapmayın, gelin bugün memleketimize sahip çıkalım. Bugün geldiniz, toplandınız. Allah razı olsun. Bundan sonra bir arada olun, bu birlikteliği bozmayın."

Konuşmasının ardından alandakilerin isteği üzerine darbe girişimi sırasında şehit düşenler için iki Kürtçe ağıt seslendiren Orhan, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Alana, ellerinde Türk bayrağı ile gelen gelin ve damat da sahneye çıkarak, vatandaşlara destek vermek istediklerini ve bu nedenle meydana geldiklerini söyledi.

Vatandaşlardan büyük alkış alan yeni evli çifti tebrik eden Orhan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, çifte hediye verdi.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement