Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar Edirne ve Tekirdağ'da demokrasi nöbetini sürdürdü.

01.08.2016 00:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar Edirne ve Tekirdağ'da demokrasi nöbetini sürdürdü.

Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde şehit olanlar için dua okudu. Kızılay tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlar dağıtıldı.

Darbe girişimi gecesi yaşananların gösterildiği slayt gösterisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği şiirler dinletilirken vatandaşlar duygulandı.

İl Müftüsü Emrullah Üzüm, burada yaptığı konuşmada darbe girişimini önlerken şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Anne baba ile şehitlerin hakkının asla ödenemeyeceğini ifade eden Üzüm, "Darbe girişimi sırasında en büyük fedekarlığı şehitlerimiz yaptı. Onlar vatanını kurtarmak için canını feda etti. Ben bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Olaylarda yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Üzüm, tüm şehitler için dua yaptırdı.

Trakya Üniversitesi'nde eğitim gören uluslararası öğrencilerden Makedonyalı İlhan Emro da Abdürrahim Karakoç'un "Yemin" şiirini okudu.

Emro, Makedonyada da demokrasi nöbetlerinin devam ettiğini söyledi. Makedonya'nın Türkiye'nin her zaman yanında olduğunu belirten Emro, "Aynı Çanakkale'de olduğu gibi bugün de yardıma koşmaya hazırız. Burası bizim ana vatanımız. Darbe girişimi olduğunda bizlerde sokaklardaydık, sokaklarda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Vatandaşlardan Avni Çelik ise geçmiş dönemlerdeki darbeleri gördüğünü ve tüm halkın zorluklar yaşadığını söyledi. 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bir işgal olduğunu belirten Çelik, "FETÖ veya diğer terör örgütleri bir piyon. Türk halkı Türkiye'ye yapılmak istenene razı gelmedi sokaklara çıktı darbe girişimine karşı durdu. Bugün olsa yine yapar. Bu millet yürekli bir millet, ülkesi için gözünü kırpmadan canını verir" diye konuştu.

Tekirdağ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar, Tekirdağ'da da demokrasi nöbetini sürdürmeye devam ediyor.

Tekirdağ'da Valilik binası önünde ellerinde bayraklarla toplanan vatandaşlar, meydandaki ekrandan, darbe girişimine ilişkin gelişmeler ve haber programlarını takip etti.

Darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlar ve yaralananlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okuyan halk, daha sonra hayatını kaybedenler için dua etti.

Valilik önünde ellerinde bayraklarla çalınan marşlara eşlik eden vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.


Advertisement