Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

EDİRNE / Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından vatandaşlar, Edirne ve Kırklareli'de "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

01.08.2016 23:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE/ Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından vatandaşlar, Edirne ve Kırklareli'de "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Edirne'de, Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Musikisi topluluğu bir program düzenledi.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar, hafızlar Alp Can Çelik, Burak Yıldız ile mevlithanlar Süleyman Özer ve Abdullah Çolak'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerifin ardından, 15 Temmuz şehitleri için dua etti. Tasavvuf Musikisi topluluğu ilahiler de okudu.

Mevlithan Özer, yaptığı konuşmada, Türk halkının 15 Temmuz'da bir destan yazdığını söyledi.

Darbe girişimi sırasında tüm vatandaşların vatanı topyekun savunduğunu belirten Özer, "Allah bu milletin içinden vatan aşkını, ezan aşkını, Kur'an aşkını dindirmesin. Halkımız her akşam çocuklarıyla meydanlarda. Tebrik ediyorum. İşte bu meydanlardaki çocuklarımızın omuzlarında bizim geleceğimiz." dedi.

-Kırklareli

Kırklareli halkı da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Vilayet Meydanında bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı. Buradaki programda çoğunluğu romanlardan oluşan grup tekbir getirerek, ilahiler okudu.

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, 15 Temmuz'da halkın demokrasiye sahip çıktığını söyledi. Darbe girişimi gecesinde tüm vatandaşların birlik olarak vatanı kurtardığını aktaran Çiler, "15 Temmuz bir destan gecesidir. Bu şanlı tarihe eklenen şanlı bir gecedir. Tüm vatandaşlar, demokrasi bilinciyle sokaklara çıkarak tankların önüne geçti. Allah bu vatan evlatlarından razı olsun." diye konuştu.

Programa Kırklareli Valisi Esengül Civelek, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement