Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

02.08.2016 04:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

İzmir'in Urla ilçesinde vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Jandarma Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Bazı sivil toplum kuruluşların da desteklediği yürüyüşte, "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından vatandaşlara hitap eden Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 15 Temmuz gecesi ikinci bir kurtuluş mücadelesi verildiğini söyledi.

Demiryürek, darbe girişiminde bulunanların her şeyi planladığını belirterek, "Unuttukları bir şey vardı. Uykusunda bakmaya kıyamadığı yavrusunu askere gönderen, şehadet haberini alınca da göğsünü kabartarak 'vatan sağ olsun' diyen bir milleti unuttular." değerlendirmesinde bulundu.

Ödemiş ilçesinde ise Saraçoğlu Stadyumu önünde toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk milletinin, şanlı tarihine 15 Temmuz gecesi bir zafer daha eklediğini dile getirdi.

Aydın

Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan ve Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan grup, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Meydanın bazı noktalarına, "Vatan için nöbetteyiz", "Darbeler geride kaldı", merhum başbakanlardan Adnan Menderes ve Turgut Özal ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı "Milletin Adamları" yazılı pankartlar asıldı.

Bingöl'de, çevik kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polisler ile darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi.

Elinde bastonuyla demokrasi nöbetine gelen 87 yaşındaki Vacide Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hain darbe girişimini lanetlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet için alana geldiğini kaydeden Aslan, "Allah onu başımızdan eksik etmesin, ülkemizi korusun. Ömrüm yettiğince ona dualar edeceğim." dedi.

Akülü aracıyla nöbete gelen 51 yaşındaki engelli Burhan Keleş ise demokrasiye kelepçe vurulamayacağına dikkati çekti.

İlk günden itibaren meydanlarda olduğunu anlatan Keleş, "Gereken neyse yapacağız. Gerekirse kanımızı veririz ama demokrasimizden ödün vermeyiz. Darbeler bu ülkeye hep sıkıntılar verdi. Bu ülkenin huzura, üretmeye ve gelişmeye ihtiyacı var. Böyle şeylerle uğraşmamalıyız." ifadelerini kullandı.

Manisa

Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden "demokrasi nöbeti"nde, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Nöbete her gece katılan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AA muhabirine yaptığı açıklamada,15 Temmuz'dan itibaren Manisalıların alanları doldurduğunu, demokrasiye, cumhuriyetine, vatanına ve milletine büyük bir özveri gösterdiğini dile getirdi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından hukuki sürecin işlediğine değinen Baybatur, şunları kaydetti:

"Tedbir amaçlı olarak mal varlıklarına el konulmalar var. Bu hain çete, bu olaylardan öncesinden başlamış tapu devirlerine, para transferlerine. Darbeye hazırlık yapmışlar zaten. Bunu devlet araştırıyor. Bundan bir iki ay önce tapu ve para transferleri yapılmışsa bunların nedenleri araştırılacak. Suçu olmayanların zaten bir sıkıntısı olmayacak. Bu ülke, olağanüstü şartlardan geçiyor. Kimse bundan dolayı da bir üzüntü içerisine girmesin. Suçsuz olanlar için söylüyorum. Devlet incelemesini yapar, suçu olmayanların zaten malında, mülkünde, memuriyetinde bir değişiklik olmayacak. Bu paralel çeteye, silahlı terör örgütüne malıyla, bürokrasideki durumuyla kim destek veriyorsa kusura bakmasınlar, bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecekler."

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de 15 Temmuz gecesinden itibaren Yunusemre Belediyesi ile ortak hareket ettiklerini aktardı.

Belediyelerin personeli ve iş makineleri ile 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlarda olduklarını ifade eden Çelik, "Daha birileri darbe olacak mı, olmayacak mı diye beklerken hatta darbenin başarıya ulaşma ihtimali yüksek diye düşünürlerken, gerek Şehzadeler gerekse Yunusemre belediyeleri olarak meydanlara indik." dedi.

Denizli

Denizli'de, Delikliçınar Meydanı'nda sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Meydandaki katılımcılara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Hainlere karşı dik durmaya devam, şehitlerimizi anmaya devam, bu vatanı sevenleri kucaklamaya devam, milletin adamlarına sahip çıkmaya devam, hizmet etmeye devam, koşmaya devam Allah'ın izniyle." ifadesini kullandı.

Zolan, Delikliçınar Meydanı'nın adının "15 Temmuz Şehitler Meydanı" olacağını sözlerine ekledi.

Meydanda, hafızlar tarafından şehitler anısına Kur'an-ı Kerim okundu, ilahi dinletisi sunuldu.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement