Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, Konak Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde bir araya geldi, demokrasi için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

02.08.2016 23:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, Konak Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde bir araya geldi, demokrasi için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Konak Meydanı'nda 15 Temmuz'dan bu yana her gece toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini yine sloganlarla protesto etti.

"Cansa can, kansa kan yeter ki sen dalgalan", "Yıldırım gibi çarptık", "Atam izindeyiz, Reis seninleyiz", "Dik dur eğilme, Diriliş Başkanları seninle" afişleri ve Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Dombra" ve "Türkiyem" şarkılarına eşlik etti.

Her yaştan vatandaşın katıldığı protestonun en küçük katılımcısı da 5 aylık Mümteha Yılmazebe oldu.

Erdoğan'ın birlik çağrısına destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde birer konuşma yapmaları için AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye davet göndermesine "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlardan da destek geldi.

Meydana gelen İzmirli eczacı Leyla Saylan, ülkesini sevdiği, darbe istemediği için her gece nöbet tuttuğunu ifade ederek, siyasi parti liderlerinin birliğe destek vermesini istedi.

Hakan Erdoğer adlı vatandaş da gelecek güzel günlere inandığını söyleyerek, "Cumhurbaşkanımızın çağrısı birlik ve beraberliğe işaret ediyor. Tüm parti liderlerini Yenikapı'da görmek isterim çünkü bu vatan hepimizin." dedi.

Aile boyu nöbet

Meydana ailesiyle gelen stajyer hakim Bayram Albayrak, her gün çocuklarının geleceği, millet ve onur için nöbet tuttuğunu dile getirdi.

FETÖ'nün darbe girişiminin "hala toplum içindeki bazı insanların demokrasi dışı girişimlerden medet umduğu" anlamına geldiğini söyleyen Albayrak, şöyle konuştu:

"Ben bu meydanda kendimi buluyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi parti liderlerine daveti darbelere karşı birliği, beraberliği sağlar. Cumhurbaşkanımız kutuplaşmayı sona erdirme niyetinde. Bu çağrısı, toplumdaki kutuplaşmayı azaltacaktır. Darbelere karşı millet olarak iktidarı, ana muhalefeti ve vatandaşıyla herkes topyekün darbelere karşı durma şuurunu yükleyecektir. Ben Doğu Perinçek'ten tutun, Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi hatta HDP'den bir temsilciyi de Yenikapı'da görmek isterim. Bu coğrafyada kim varsa orada olmalı. Biz de kendi arabamızla gideceğiz."

Bayram Albayrak'ın büyük kızı üniversite öğrencisi Gizem Albayrak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı millet olarak desteklediklerini" söylerken, küçük kızı 8. sınıf öğrencisi Fatma Albayrak da "vatanı kimseye yedirmeyiz, sonuna kadar nöbetimizi tutmaya geldik" dedi.

CHP'li vatandaş da "demokrasi nöbeti"nde

Konak Meydanı'na anneannesi ile gelen Melek Bülbül de CHP'yi desteklediğini, vatan için nöbet tutmaya Konak Meydanı'na geldiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Yenikapı'da görmek istediğini ifade eden Bülbül, "Çünkü bu vatan hepimizin." diye konuştu.

Melek Bülbül'ün anneannesi 72 yaşındaki Zahide Arınç ise daha önce darbeler gördüğünü ancak bu darbe girişiminin çok alçakça olduğunu, çünkü TBMM'nin bombalandığını, halkın tanklar altında ezildiğini ifade etti.

Dilek Çakır adlı vatandaş da 15 Temmuz tarihinin Türkiye için bir milat olduğunu söyleyerek, "Allah bir daha o geceleri bize yaşatmasın, felaketin eşiğinden döndük." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement