Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

KAYSERİ / SİVAS / NEVŞEHİR / Kayseri, Sivas, Nevşehir ve Niğde'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

03.08.2016 00:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ/ SİVAS/ NEVŞEHİR/ Kayseri, Sivas, Nevşehir ve Niğde'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'ya tepki gösterdi.

Vatandaşlar, hazırladıkları pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak'ın konuşma yaptığı etkinlikte, "Dombıra" şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov da sahne aldı.

Vatandaşlardan Mustafa İşiyok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti başkanlarını, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne davet etmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Milletin birlik ve beraberlikle darbecilere gereken dersi verdiğini aktaran İşiyok, "Herkes koşulsuz zaten mitinge gider, bu vatan meselesi. Bu milletin kanı asil. Asil olduğu için zaten bu birliktelik var. Bu birlik ve beraberliğin sürmesi gerekir. Milletin ülkesini sahiplenmesini bütün dünya gördü ve görmeye de devam edecek." diye konuştu.

Vatandaşlardan İsmail Kahraman da her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarını vurgulayarak, miting için yapılan çağrıyı olumlu bulduklarını belirtti.

10 yaşındaki Beyza Nur İpek ise her gün demokrasi nöbetine geldiğini ifade ederek, "Biz Türkiye için buradayız. Türkiye hiçbir zaman işgal edilemeyecek." dedi.

Sivas

Sivas'ta kent meydanında toplanan binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine devam etti.

Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Valilik önünde toplananlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşını okudu. Sanatçı Sedat Uçan da kent meydanında şarkılarını seslendirdi.

Etkinliğe katılan Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, yiğit Türk halkının tankın, topun üzerine çıkarak dünyaya bir ders verdiğini söyledi.

Bundan sonra da bu topraklarda yaşayan herkesin birbirine sarılması gerektiğini dile getiren Güllüce, "Türkiye'ye fitne sokmak isteyen, Türkiye'de operasyon yapmak isteyen, iç savaş çıkartmak isteyen, Türkiye'yi tökezletmek isteyen herkese birbirimize sarılarak meydan okumak durumundayız." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Zekeriya Yavuz, bütün siyasi parti liderlerinin Yenikapı'daki mitinge katılması gerektiğini belirterek, "Sadece parti liderleri değil, her partinin üyesinin o meydanda hazır olmasını isterim. Bu bir vatan meselesi. Siyasi kimlikler bir kenara bırakılmalı, bir ve beraber olunmalı." şeklinde konuştu.

Herkesin vatan millet duygusuyla mitinge katılması gerektiğini vurgulayan Fadime Güler de birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti.

Halis Kapkın da Türk bayrağı altında yaşayan herkesin kardeş olduğuna işaret ederek, pazar günü düzenlenecek mitinge siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkesin katılmasını temenni etti.

Nevşehir

Nevşehir'de, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek isteyen vatandaşlar Diriliş Meydanı'nda toplandı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla alana gelen yaklaşık 20 bin kişi, Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın seslendirdiği marşlara eşlik etti.

Arslanbek Sultanbekov, Kayseri'nin ardından Nevşehir'de de sahne aldı.

Sultanbekov, "Türkiye, Türk ve Müslüman dünyasında çok önemli bir devlet. Güçlü Türkiye, bizlere ve tüm dünyaya lazım." dedi.

Niğde

Niğde'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişiminde bulunan FETÖ'yu protesto etti.

Vatandaşlar, hazırladıkları pankartlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi. Gazeteci Fatih Tezcan etkinlikte konuşma yaptı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce demokrasi meydanında kurulan sağlıklı yaşam aracından vatandaşlara diş fırçası, su ve broşür dağıtıldı.

Vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde halay çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • İsrail Savunma Bakanı Hizbullah'a Karşı Saldırıları Artıracaklarını Belirtti
    18:40 İsrail Savunma Bakanı Hizbullah'a Karşı Saldırıları Artıracaklarını Belirtti

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'a karşı saldırılarını artıracaklarını açıkladı. Gallant, İsrail'in Hizbullah'a karşı savunma pozisyonunun takibe dönüşeceğini ve örgütün faaliyet gösterdiği her yere ulaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İsrail ordusunun Hizbullah'a karşı harekatı genişleteceğini ve kuzeydeki saldırı oranını artıracağını ifade etti.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Kaplı Eşek Üstünde Seçim Çalışması Yapıyor
    18:39 Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Kaplı Eşek Üstünde Seçim Çalışması Yapıyor

    Aydın'da Anavatan Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Kaplı, çeyrek asırlık aracıyla sokak sokak dolaşarak projelerini açıklıyor. Kaplı'nın eşekli şehir turu ise vatandaşlar tarafından gülümsetici bulunuyor.


Advertisement