Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Amasya ve Sinop'ta vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam ediyor.

03.08.2016 00:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya ve Sinop'ta vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam ediyor.

Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla slogan attı, darbe girişimine karşı hayatını kaybeden şehitler için dua etti.

Amasya Valisi Salih Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve protokol üyeleri, meydanda toplanan vatandaşlarla sohbet ederek, destek verdi.

Demokrasi mitingine destek için alanda bulunan Osman Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek mitinge katılarak konuşma yapmaları için davet göndermesinin birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu söyledi.

Ülke olarak zor günlerde birleşmenin önemine işaret eden Akbaş, Erdoğan'ın davetini tarihi bir fırsat olarak gördüğünü dile getirdi.

Mitingin bir demokrasi şöleni havasında geçmesini beklediğini ifade eden Akbaş, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki hafta İstanbul Yenikapı'da yapılacak olan demokrasi şöleni bu işin taçlandırması olacaktır. Özellikle bu memlekette yıllardır sağcısıyla solcusuyla Alevi'si ve Sünni'siyle bir arada olup birlikteliğimizi sağlayacak en önemli dönemi yaşıyoruz. Bu yüzden Cumhurbaşkanımızın bu daveti çok önemlidir. Tarihi bir fırsat yakalamış durumdayız, Türkiye zaten Dünya ülkeleri arasında sıçramanın içerisindeyken şu an itibarıyla kendi içindeki birlik ve beraberlik ile hem Türk coğrafyasına hem de İslam coğrafyasına bu güveni telkin etmek zorundadır. O mitingde mutlaka bulunmak lazım orada bulunamıyorsa kendi bulunduğu ilde meydanlarda olup birlik ve beraberlik içinde olduğumuz mesajını bütün dünyaya vermemiz gerekiyor."

Sinop

Sinop'ta da vatandaşlar Hükümet Konağı Meydanı'nda toplanarak FETÖ darbe girişimine tepki gösterdi.

Darbe girişiminde bulunanların aleyhinde sloganlar atan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek verdi.

Vali Kemal Cirit, burada yaptığı konuşmada, dünyaya demokrasi dersi veren bir milletin parçası olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşuyla bazı çevrelere gereken cevabı verdiğini vurgulayan Cirit, "Sizlerin de dik duruşunuz Sayın Cumhurbaşkanımıza güç vermektedir. Önümüzdeki hafta sonuna kadar bu meydanlarda demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü şu an görüyoruz bazı satılmış kalemler bu ülke aleyhine yazılar yazarak 'Türkiye'de demokrasi yok' diyorlar. Ülkemiz hakkında yanlış algı oluşturmaya çalışıyorlar. Hepimiz dikkatli olmalıyız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement