Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kayseri, Kırşehir, Sivas, Nevşehir ve Yozgat'ta meydanlarda toplanan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

05.08.2016 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri, Kırşehir, Sivas, Nevşehir ve Yozgat'ta meydanlarda toplanan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'ya tepki gösterip, hazırladıkları pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

Etkinliğe katılan sanatçılar Mustafa Demirci ile Senai Demirci, meydanda toplanan vatandaşları selamlayarak birlik beraberlik mesajı verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, meydanda kurulan platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Kırşehir

Kırşehir Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, Kırşehir Belediyesi mehter takımının kahramanlık marşlarına eşlik etti.

Meydandaki vatandaşlara, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kentteki resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarınca yemek, çay ve su ikramında bulunuldu.

- Darbe girişimiyle ilgili fotoğraf sergisi açıldı

Demokrasi nöbetinde, "15 Temmuz Demokrasi Bayramı Fotoğraf Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi. Kırşehir Valiliği, Belediye Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Vali Şentürk, açılışta yaptığı konuşmada, darbeye karşı duran, tanklara karşı göğsünü geren, paletlerin altına yatan, kurşunlara karşı kendini siper eden, 7 kurşun almasına rağmen karargahı darbecilere teslim etmeyen nice kahramanların resimlerinin sergide yer aldığını söyledi.

Şehitlerin kahramanlıklarına dikkati çeken Şentürk, şunları kaydetti:

"Onlar da Çanakkale gazileri kadar, Seyit Onbaşılar kadar kutsal vazife yaptılar. Şehitler ve gaziler bu mücadelede tarihin altın sayfalarına yazıldılar. Bu resimler o tarihin altın sayfalarına yazılanların vesikaları, delilleri. Bunlar, bir tarihin şahitleridir. Resimlerde de göreceksiniz. Türk siyasi tarihinde yazılacak olan o destanın şahitleri olarak, tarihin içindeki yerlerini aldılar. Bunların içinde bütün Anadolu'dakiler gibi bizim şehitlerimiz de vardı. Kırşehir, şehitlerin diyarıdır. Onlar bizim onurumuzdur, bu memleketin bekçileridir. Şimdi onların muhtelif resimlerini göreceğiz."

Vali Şentürk, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve diğer protokol üyeleri, açılışın ardından sergideki fotoğrafları inceledi.

Sivas

Sivas'ta kent meydanında toplanan çok sayıda vatandaş, demokrasi nöbetine devam etti.

Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Valilik önünde toplananlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, zaman zaman FETÖ aleyhine slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Nevşehir

Nevşehir'de, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek isteyen vatandaşlar, Diriliş Meydanı'nda biraya geldi.

Ellerinde Türk bayrakları ve darbe girişimini kınayan pankartlarla alana gelen yaklaşık 15 bin kişi, Nevşehir Belediyesi Halk Müziği Korosu tarafından seslendirilen türkülere eşlik etti.

"Demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara Nevşehir Belediyesi tarafından kumanya, İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği'nce pilav ve su dağıtıldı.

Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi tarafından alana kurulan çadırda ise gönüllülerden kan bağışı alınmaya devam edildi.

Nöbete, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve yazar Sinan Yağmur'un yanı sıra bazı belde belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Yozgat

Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi. Vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar attı.

Sivil toplum kuruluşları, vatandaşlara çay, süt ve çorba ikramında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement