Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta protesto eden vatandaşlar, son demokrasi nöbetlerini tuttu.

11.08.2016 00:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta protesto eden vatandaşlar, son demokrasi nöbetlerini tuttu.

Trabzon Atatürk Alanı'ndaki AK Parti İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen program, İl Müftülüğü görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Duaların edildiği demokrasi nöbetinde, vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlar aleyhine sloganlar attı.

Dünya Kur'an-ı Kerim Okuma birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu'nun Kuran-ı Kerim okumasının ardından Büyükşehir Belediye Kanunu Mehteran Takımı sahne aldı.

Öte yandan, alandaki vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayındaki konuşmalarını kurulan ekrandan takip etti.

Ordu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi Ordu'da protesto edildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı konuşmada, ilk günden bu yana meydanlarda nöbet tutan vatandaşlara teşekkür etti.

Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Ordu'da meydanları boş bırakmayarak demokrasiye sahip çıktıklarını belirten Yılmaz, "Yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle herkes ülkesine sahip çıktı. Allah herkesten razı olsun." dedi.

Yenikapı'da düzenlenen mitingin Türkiye'nin bir ve bütünlüğünün bir göstergesi olduğunu söyleyen Yılmaz, "Yenikapı'da 5 milyon kişinin katıldığı muhteşem miting, aslında tüm dünyaya karşı bir güç ve birliktelik mesajıydı. İktidarı ve muhalefetiyle sergilenen tablo olağanüstü bir görüntüydü. Büyük devlet olmak, aslında bu güç gösterisini ortaya sunmak ve yaşanan badirelerin el birliğiyle üstesinden gelerek önüne bakıp, koşar adımlarla gitmektir. Bu darbenin tartışılmaz en büyük galibi siz silahsız kuvvetlersiniz çünkü sizler, topa ve tüfeğe karşı imanınızla 'biz varız' dediniz. Darbe girişimi, birlikteliğimizin perçinlenmesine vesile oldu. Avrupa, darbeye karşı bu milletin nasıl direndiğini ve canını hiçe saydığını da gördü." ifadesini kullandı.

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Öte yandan, Anadolu Ajansınca (AA) hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Ordu'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlenen ve ücretsiz sunulan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, belediye meydanında demokrasi nöbeti tutan halka dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kitaplar kısa sürede tükendi.

Bayburt

Bayburt'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde tekrar bir araya gelen vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü. Bayburt Valiliği önünde toplanan vatandaşlara İl Müftülüğü görevlilerince Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Daha sonra İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, dua etti.

Demokrasi nöbeti için toplanan vatandaşlar daha sonra burada kurulan sinevizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki konuşmasını canlı yayında takip etti.

Artvin

FETÖ'nün darbe girişimi Artvin'de vatandaşlarca protesto edildi.

Valilik Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın sahne aldığı programda, ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Bir öğrenci tarafından İstiklal Marşı'nın tamamının okunması vatandaşların yoğun coşkusuyla karşılandı. Alandaki vatandaşlar, sinevizyon aracalığıyla İstanbul Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ile aynı tarihte Artvin'de organize edilen "Vatan, Demokrasi ve Şehitler Buluşması Mitingi'nden" görüntüleri izledi.

Artvin Valisi Muhterem İnce, burada yaptığı açıklamada, milletin geleceğini üç beş çapulcuya teslim etmeyerek çok büyük bir iş başarıldığını, milletin tarih boyunca 15 Temmuz gibi bir günü yaşamadığını söyledi.

Vali İnce, geçmişte yaşanan hiçbir darbenin bu kadar adice ve kanlı olmadığına işaret ederek, "Allah'ın yardımı, milletimizin dirayeti ile bu günleri geride bıraktık. Bundan sonra geleceğe bakacağız. Kesinlikle 15 Temmuz'u unutmayacağız, çocuklarımıza da unutturmayacağız. 15 Temmuz gecesi yapılmak isteneni hatıralarımızdan çıkarmayacağız. Bu birlik beraberliğimizi her zaman koruyacağız. Bu kötü günler millet olarak silkinmemize vesile oldu. Toplumumuzun her kesimi millet bilinciyle ülkemize ve vatanımıza sahip çıkma düşüncesiyle bir araya geldi. Bu birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye çıkardık." diye konuştu.

İnce, konuşmasını Yusufeli Altıparmak köyünden Abdullah Küçük isimli bir vatandaşın 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle ilgili kendisi için yazdığı şiiri okuyarak sonlandırdı.

Rize

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi Rize'de protesto edildi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda bir araya gelen vatandaşlar, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Kısıklı'daki konuşmasını dev ekrandan takip etti. Burada vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar attı.

Ayrıca ilk günden bu yana ÇAYKUR'a ait tırdan, vatandaşlara bugüne kadar 250 bin bardak çay ikram edildiği öğrenildi.

-Gümüşhane

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Gümüşhane'de başlatılan demokrasi nöbetine vatandaşlar devam etti.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, demokrasi nöbetini sorunsuz bir şekilde gerçekleştiren Belediye Başkanı Ercan Çimen'e ve vatandaşlara teşekkür etti.

Vali Memiş, darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar dileyerek, "Sizlere hizmet etmekten büyük bir gurur ve onur duyuyorum. Bir aya yakın bir süredir burada hiç kimsenin burnu kanamadan çok güzel organizasyonlara imza attık. Normale döneceğiz, hedeflerimiz var. FETÖ terör örgütüyle hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi beraber gerçekleştireceğiz. Suça bulaşmamış insanlara haksızlık yapmak istemiyoruz. Bu bizim birinci derecedeki önceliğimiz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Türkiye'nin ikinci İstiklal Zaferini kazandığına dikkati çekerek, "15 Temmuz tarihinin FETÖ yapılanması için bir yok oluşun başlangıcı, Türkiye için yeniden şahlanışın miladı olacak. 27 dündür demokrasimize, vatanımıza, cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza, bayrağımıza gösterdiğiniz sevgi ve bağlılık ve sayın Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gösterdiğiniz sadakat ve vefadan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hainler kendilerine Amerika'da, Pensilvanya'da yer, yurt, vatan bulabilir ama bizim Türkiye'den, Anadolu'dan başka yerimiz, yurdumuz yok. Bu vatan bizim. Bizim başka yerimiz yurdumuz yok" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçı Uğur Işılak sevilen şarkılarını seslendirdi.

Milletin 15 Temmuz'da darbecileri adeta yerin dibine soktuğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bayrak aynı, millet aynı millet. Bu sefer niye meydanlardaydı? Millet aynı millet de lider farklı lider. Millet aynı imanda, aynı itikatta ama bir lider değişince çok değişiyor, bir rehber değişince çok şey değişiyor. Demek ki bu millet rehberini, liderini, kılavuzunu, başbuğunu bulduğu zaman önünde duracak hiçbir engel yok. Milyonlar bir söz, bir cümle üzerine sokağa döküldü. Bir söz bu kadar etkili olabilir mi? Demek ki yürekten geldiği zaman, samimi olduğu zaman, başkomutan da diğerleri gibi şapkamı alıp gideyim demediği, ölümüne dediği zaman bu millette ölümüne arkasından gider."

Giresun

Giresun'da Atatürk Meydanı'nda vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürdü. Sivil toplum örgütleri ise meydandaki çadırlarda demokrasi nöbetini devam ettirdi. Vatandaşların demokrasi nöbetine Giresun Valisi Hasan Karahan da destek verdi.

Karahan daha sonra Anadolu Ajansının (AA), 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını Giresun'da vatandaşlara dağıttı.

Anadolu Ajansı'nın kronolojisi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri kitap haline getirerek güzel bir çalışma ortaya çıkarmış olduğunu belirten Karahan, bu çalışmadan dolayı AA'ya teşekkür etti.

Karahan, öte yandan demokrasi nöbetinin sona erdiğine işaret ederek, "Ancak gözlerimiz uyusa bile kalbimiz uyanık olacak, çünkü hainler her zaman fırsat kolluyor, onlara fırsat vermeyeceğiz, milletimiz vermedi inşallah bundan sonra vermeyecek, onlar da böyle bir şeye artık cesaret edemeyecekler." dedi.

Allah'ın izni, milletin basireti, cesareti ve şehitlerin kanlarıyla büyük bir belayı def ettiklerini ifade eden Karahan, şunları kaydetti:

"Bugün tamamlandı nöbet Allah'ın izniyle, Allah böyle acılar bir daha yaşatmasın. Giresunlu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum çok dik durdular başından beri. Medyamıza teşekkür ediyoruz ilk andan bu yana medyamız milli iradenin, hakimiyeti için çalıştı. Giresunlular dik duruşa devam edecekler dik duranın yanında yer alacaklar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement