Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden İstanbullular, son "demokrasi "nöbeti"nde de meydanları doldurdu.

11.08.2016 01:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden İstanbullular, son "demokrasi "nöbeti"nde de meydanları doldurdu.

Taksim Meydanı'nda akşamın ilk saatlerinden itibaren toplanan binlerce vatandaş, çalınan marş ve şarkılara eşlik etti.

Türk bayraklarının yanı sıra Azerbaycan ve Filistin bayrakları da bulunan vatandaşlar, "Adam İzindeyiz", "Kahraman Savaşçılar", "Dik Dur Eğilme" ve "Recep Tayyip Erdoğan" dövizleri taşıdı.

Sunucu Nur Haktan'ın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çeşitli hikayeler anlattığı meydanda, vatandaşlar zaman zaman da sloganlar attı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptığı konuşmada, son nöbete kadar Taksim Meydanı'nı dolduran vatandaşlara teşekkür ederek, bekleyişe devam edenlerle selamlaştı, sohbet etti.

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da sahneden Beyoğlu AK Parti İlçe Başkanı Harun Muş ile vatandaşları selamladı.

Burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Bağış, milletin sadece demokrasiye değil istikrara, bayrağa ve ülkenin namusuna da sahip çıktığını söyledi.

Artık dünyada kimsenin " Türkiye'nin demokrasisi defoludur" diyemeyeceğini aktaran Bağış, milletin üzerine sürülen tankların, kurşun yağdıran helikopterlerin, Meclis'i bombalayan savaş uçaklarının bu ülkenin vergileriyle satın alındığını ancak onları kullananların hain, şerefsiz ve alçak olduğunu kaydetti.

"Ülkede kumpas üzerine kumpas kurdular"

FETÖ'nün küçük yaşta çocukları devşirdiğini anlatan Bağış, "O devşirdikleri çocukları çaldıkları KPSS sorularıyla devlete soktular. Savcı, hakim, asker ve polis yaptılar ve o elemanları aracılığıyla bu ülkede kumpas üzerine kumpas kurdular." dedi.

Avrupa'nın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin tutumunu eleştiren Bağış, "Bu gece son nöbetiniz. Her an uyanık olmak zorundayız. Haşhaşilerin nasıl bukalemun olduklarını çok iyi biliriz. Kucağına oturdukları üst akıl, bunları iyi yetiştirmiş. Akıllı, uyanık olmamız lazım." diye konuştu.

"Ölene kadar meydanlardayız"

Kasımpaşa'da oturduğunu söyleyen Nursel Mutluok (66) ise darbe girişiminin ilk saatlerinden sonra Taksim Meydanı'na çıktıklarını ve son ana kadar "demokrasi nöbeti"ne devam edeceklerini anlattı. Mutluok, "Kormuyoruz kimseden. Bunları düşünenler şeytan. Kimse bizi yenemez, yenemeyecekler de. Türkiye büyük bir devlet. Ölene kadar da meydanlardayız." ifadelerini kullandı.

İşadamı Naim Akgün de FETÖ'nün 8 yıldan beri kendisini işini yapamaz hale getirdiğini belirterek, "İlk günden beri meydanlardayım. Devletimiz bunlarla her türlü mücadeleyi yapmalı. Özellikle yargıyı çok kötü bozdular." diye konuştu.

Ressam Hatice Güvercin ise 2 haftadır "demokrasi nöbeti"ni sürdürdüğünü kaydederek, "Bu bizi derinden yaralayan olaylar, inşallah bir daha başımıza gelmez. Her akşam bu kalabalığı, birlikteliği görünce duygulanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

İstanbul'da şehit düşenler için hazırlanan anı defterine, vatandaşlar tarafından taziye mesajları yazıldı.

Kısıklı

Üsküdar Kısıklı'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun önünde toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atıp tekbir getirdi.

Kur'an-ı Kerim okunan alanda, son "demokrasi nöbeti" her zamankinden daha kalabalık bir vatandaş grubu tarafından sürdürülüyor.

Silivri

Silivri Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ise ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti.

Son "demokrasi nöbeti" olması sebebiyle bekleyişlerini devam ettiren vatandaşlara, teşekkür belgesi dağıtıldı.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu da vatandaşlara hitap etti.

Beykoz

Beykoz Belediye Meydanı'nda, FETÖ'nün darbe girişimini protesto için bekleyişlerini devam ettiren vatandaşları, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek selamladı.

Burada kısa bir konuşma yapan Başkan Çelikbilek, Belediye Meydanı'nın adının "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı" olarak değiştirileceğini duyurdu.

Kentin farklı meydanlarında devam eden "demokrasi nöbeti"ne katılanlara, su ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde toplanan ve meydanlarda bekleyişini sürdürenlere hitabı, alanlara kurulan dev ekranlardan ilgiyle takip edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı
    18:59 RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum'un ücretsiz izin aldığını açıkladı. Şahin, Şengül Kurum'un etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek eşinin yanında olmasında hiçbir mahsur olmadığını belirtti ve yalan yanlış algılarla kurumu ve çalışanlarını yıpratmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu
    18:57 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde düzenlenen 5. Makale Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, savcı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırının Türkiye'nin geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti ve terörle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, törende makale yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Advertisement