Fetö'nün Darbe Gişimine Tepkiler Afyonkarahisar / Konya / - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Gişimine Tepkiler Afyonkarahisar / Konya /

Afyonkarahisar'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin 12'nci gününde de tepkilerini sürdürdü.

27.07.2016 07:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin 12'nci gününde de tepkilerini sürdürdü.

Anıtpark önünde toplanan vatandaşlara kurum ve kuruluşlar tarafından yemek ve içecek ikramı yapıldı.

Akşam namazının da alanda ayrılan yerde kılınmasının ardından başlayan programda Yasin-i Şerif okundu, dualar edildi.

Alanda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile sloganlar attı, FETÖ'ye olan tepkilerini dile getirdi.

Kalabalığın ön kısmında yerini alan engelliler de tepkilerini ifade etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Kadın Kolları Başkanı Esra Işık, alanları bırakmayacaklarını belirtti.

Bedensel engelli olmasına rağmen akülü aracıyla 15 Temmuz'dan beri her gün "nöbetteki" yerini aldığını ifade eden Işık, şunları söyledi:

"Demokrasi nöbetine ilk günden beri katılıyoruz engelli arkadaşlarımızla. Engelimiz demokrasi nöbetine katılmamıza hiçbir zaman engel değil, her zaman buradayız, milletimizin yanındayız. Gerçekten çok üzgünüz, Allah'ım şehitlerin ardında kalanlara sabır versin. Biz her zaman buradayız. Devletimize, milletimize sahip çıkmak için buradayız. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde biz buraya akın ettik. Buraya kendi içtenliğimizle, kendi duygularımızla geldik. Burada olmaktan da büyük gurur duyuyorum."

Bedensel engelli Osman Emek ise demokrasi nöbetinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyene kadar da alanlarda nöbete devam edeceklerini söyledi.

Down Sendromlu Milli sporcu Yılmaz da nöbette

Türkiye'yi özel sporcuların katıldığı birçok yarışmada başarı ile temsil eden ve en son İtalya'da düzenlenen Down Sendromlular Olimpiyatlarında gülle atmada üçüncülük derecesi alan milli sporcu Münevver Yılmaz da "demokrasi nöbetinde" yerini aldı.

Pazar günü Türkiye'ye döndüğünü belirten Yılmaz, "Türkiye'nin bütünlüğü için nöbetteyiz. Allah polisimizden, halkımızdan razı olsun." dedi.

Önce kan verdiler, sonra nöbette yerlerini aldılar

Demokrasi nöbetinin tutulduğu alanda Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından çadır kuruldu.

Onlarca vatandaş, önce kan bağışı merkezinde kan verdi, ardından topluluktaki yerlerini aldı.

İscehisar Devlet Hastanesinde çalışan Cemal Korkmaz, "demokrasi nöbetine" her gün geldiğini belirterek, "Kan bağışını görünce iki hayırlı işi bir arada yapmak istedim. Kan bağışında bulundum. Şimdi de nöbete gideceğim. Milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Konya'da Mevlana Meydanı'nda toplanan vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı'na akın eden kadın-erkek, genç-yaşlı on binlerce vatandaş, sloganlar atarak darbe girişimini protesto ediyor.

Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Vur vur, inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları attı.

Tasavvuf müziği sanatçısı Emirhan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12'inci gün olmasına rağmen meydandaki kalabalığın artarak toplanmaya devam ettiğini belirtti.

Her gün sahne alarak meydanı dolduran vatandaşlar için ilahiler seslendirdiğine dikkati çeken Doğan, "Vatan nöbetini biz ilahilerle vakit geçirerek gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu olay ülkemizin birlik ve beraberliğinin ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermiş oldu." dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde konvoy eşliğinde meydandan çıkıp şehrin belirli noktalarında protestoya devam eden vatandaşlar, araçlarını Türk bayraklarıyla donatarak darbe girişimine tepkilerini gün ağarana kadar sürdürüyor.

Kahramanmaraş'ta da vatandaşlar, kent meydanında demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Ottomon Offroad Kulübünce Müftülük Meydanı'ndan nöbet alanına kadar vatandaşların katılımıyla 200 metre Türk bayrağı taşıdı, yürüyüş yaptı.

Kent Meydanı'ndaysa Kur'an Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu, ilahiler okunup dualar edildi. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, gösteri sundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, burada yaptığı konuşmada, milli iradenin onurları ve şerefleri olduğunu söyledi.

Söz ve yetkinin milli iradede olduğunu belirten Erkoç, şunları kaydetti:

"İşte birileri bu söz ve yetkiyi çalmaya kalktı, bunlara izin verecek misiniz? Vermeyeceğiz hep beraber ancak bu ülkede iktidarları, milli iradeyi siz değiştirirsiniz. Bu teröristler, bu ülkenin, sizlerin paralarıyla alınan uçakları, helikopterleri, tanklarını çaldı. Sizin iradenizin tecelli etmiş olduğu, her görüşten insanın temsil edildiği TBMM'yi bombaladılar. Cumhurbaşkanlığını, bu ülkeyi temsil eden Külliyesi'ni bombaladılar. Bu ülkenin yüzde 52'yle seçilmiş, dünyada en yüksek oy oranıyla seçilmiş, Cumhurbaşkanına kast ettiler."

Rehavete gerek olmadığını ve darbe girişimine kalkışanların cezaları verilene kadar meydanda olduklarını vurgulayan Erkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar meydanlarda kalmaya devam edeceklerini söyledi.

Radyo Programcısı ve Yazar Talha Bora Öge, vatandaşlarla bir araya geldi, birlik ve beraberliğin önemini belirtti, şiirler okudu.

Demokrasi nöbetine, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Başkanı Bilal Debgici ve İl Müftüsü Muhammet Gevher ile vatandaşlar katıldı.

Fetö\'nün Darbe Gişimine Tepkiler Afyonkarahisar / Konya /
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Gişimine Tepkiler Afyonkarahisar / Konya / - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement