Fetö'nün Derbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Derbe Girişimine Tepkiler

Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimine tepki gösterdi.

17.07.2016 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimine tepki gösterdi.

Yönetim kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, kendilerini "Yurtta Sulh Konseyi" olarak adlandıran bir grup askerin darbe girişimi ve beraberinde meydana gelen olayların milletle birlikte kendilerini de derinden üzdüğü bildirildi.

"Gazi Meclis"in bombalanması, havaalanı, köprü gibi ulaşım noktalarına, kolluk ve istihbarat kuvvetlerine ait binalara, basın kuruluşlarına el konulmaya çalışılmasının, 161 şehit ile bin 440 yaralı verilmesine sebep olan menfur hadisenin, Çanakkale Barosu mensuplarını da derinden yaraladığının aktarıldığının açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Demokratik bir hukuk devletinden yana taraf olduğunu her çaba ve açıklamasında ifade eden Çanakkale Buarosuna bağlı avukatlar, darbelerin ve darbe kalkışmasının karşısında demokrasi ve hukuktan yana tarafız. Bir kez daha bilinmelidir ki avukatlar olarak askeri değil sivil hükümetleri, darbeleri değil seçimleri, anarşiyi değil hukuku yüce biliriz. Halen gözaltında bulunan çeşitli rütbelere mensup 2 bin 839 asker ile olayla bağlantılı asker ve sivil uzantılar içinde suçluların hukuk karşısında gereken en ağır şekilde cezalandırılmalarını temenni ediyoruz. Normale dönüşün biran önce yaşanması, bu tür girişimlere bir daha fırsat verilmemesi, güven, huzur ve barış sağlayan bir devlet yapılanmasının tesisi, sağduyunun tekrar hakim olması dileklerimizle şehitlerimiz için Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa ve milletimize geçmiş olsun temennilerimizi iletiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Derbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement