Fetö'nün El Konulan Dershanesi İlkokul Oldu - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün El Konulan Dershanesi İlkokul Oldu

Fetö\'nün El Konulan Dershanesi İlkokul Oldu

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde el konulan FETÖ/PDY'nin dershanesi, depreme dayanıklılık testinden geçemeyen 180 öğrencisi bulunan Hacıilbey İlkokulu'na dönüştürüldü.

06.12.2016 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde el konulan FETÖ/PDY'nin dershanesi, depreme dayanıklılık testinden geçemeyen 180 öğrencisi bulunan Hacıilbey İlkokulu'na dönüştürüldü. Öğrenciler önümüzdeki günlerde yeni okullarında eğitim görmeye başlayacak.

Malkara'da yürütülen soruşturma kapsamında el konulan ve daha önce FETÖ'nun öğrenci yurdu olarak kullanıldığı bina, ilkokul olarak hizmet verecek. Hacıilbey İlkokulu binasının depreme dayanaklı testinden geçmemesi üzerine burada 180 öğrenci, bundan sonra eğitimlerini el konulan FETÖ binasında sürdürecek. Hıcıilbey İlkokulu tabelası asılan okulda incelemelerde bulunan Malkara Kaymakamı Osman Altın, "17-25 Aralık'ta tutumlarını belli eden ve 15 Temmuz'da da niyetlerini de alenen ortaya koyan bu örgütün mirası devletin kontrolünde Malkaralılara geri dönmüş oldu. Bu bina Hacıilbey İlkokulu olarak devam edecek. İnşallah uzun süreler eğitime hizmet eder ve vatanına milletine hayırlı bireyler yetiştirir. Bu kurum bundan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kontrolünde olacak. 180 öğrencimiz burada eğitime devam edecek" dedi.

Hacıilbey İlkokulu'nun bulundu alanın yıkılmasının ardından oraya tekrar okul yapılması yönünde düşünceleri olduğunu ifade eden Altın, "Çünkü o bina deprem güvenilirlik raporlarını geçemedi. Başka bir binamız olmadığından okulumuz burada eğitim öğretime devam edecek. Prosedür işlemleri biraz zaman aldı. Fakat dün itibariyle yazışmalar tamamlandı. Bu hafta içerisinde bütün eksiklikleri giderilip, okul olarak kullanılmaya başlanacak. Binanın temizliğinin yapılması, kalorifer ve elektrik tesisatlarının kontrolünün ardından öğrencilerimiz buraya taşınacak. Hacıilbey İlkokulu'nun bulunduğu alana tekrardan bir okul yapımı söz konusu. İleride o alan düzenlendikten sonra oraya bir okul yapımını düşünüyoruz" dedi.

- Tekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fetö'nün El Konulan Dershanesi İlkokul Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement