Fetö'nün Emniyet Yapılanmasına İlişkin Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Emniyet Yapılanmasına İlişkin Soruşturma

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Marmara Bölgesi "emniyet imamı" olduğu belirtilen şüphelinin de bulunduğu 6 kişi, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

01.12.2016 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Marmara Bölgesi "emniyet imamı" olduğu belirtilen şüphelinin de bulunduğu 6 kişi, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Marmara Bölgesi "emniyet imamı" olduğu belirtilen "Hüseyin" kod adlı şüpheli Hasan Demir ile aynı bölgedeki polis okullarında sorumlu olduğu ve polisleri örgüte kazandırdığı iddia edilen 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. Burada soruşturmayı yürüten savcılığa ifade veren 7 şüpheli, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği kararında, şüpheli Hasan Demir'in "Hüseyin" kod adı ile Marmara Bölgesi "emniyet imamı" olarak terör örgütü içerisinde aktif rol aldığı, aynı bölgede Arnavutköy, Karabük, Bilecik, İstanbul Şükrü Balcı POMEM okullarında eğitim gören polis öğrencilerini bu hain yapıya dahil etmek amacıyla örgütün evlerinde toplantılar adı altında Fetullah Gülen'in kaset ve CD'lerinin izletildiği ve örgüte üye kazandırıldığı belirtildi.

Diğer şüpheliler Yunus Emre Akça, Uğur Yılmaz, Yakup Bübek ve Samet Öztürk'ün de aynı amaç doğrultusunda polis okullarına ilişkin "mahrem hizmetler ağabeyi" konumda oldukları, bu şekilde örgüte eleman kazandırdıkları, "Bylock" kullanıcısı oldukları, yine diğer şüpheli Sinan Çolak'ın da örgütün bu faaliyetlerine katıldığının tespit edildiğini kaydeden hakimlik, bu nedenlerle 6 şüphelinin de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

İtirafçı kefaretle serbest

Hakimlik, şüphelilerden M.A'nın etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde itirafta bulunduğu gerekçesiyle tutuklama talebinin reddine ve adli kontrol şartları kapsamında serbest bırakılmasına hükmetti. Şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak, haftada 2 gün karakola giderek imza atmasına ve 50 bin TL kefaret ödemesine karar verildi.

Şüpheli M.A'nın ifadesinde, örgüt içerisinde kendisine bir kod adı verildiğini, açık hat ve telefon verilerek polis okulu öğrencileri ile irtibatın sağlandığını, polis okulu öğrencilerine bu örgüte mensup evlerde propaganda yaptırdıklarını, polis okullarındaki öğrencilerin iyi niyetinden faydalanarak örgüte eleman kazandırdığını belirterek, örgüt içerisinde yer alan bazı şüphelilerin isimlerine yer verdiği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Emniyet Yapılanmasına İlişkin Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tepebaşı Belediyesi Ramazan Ayında İftar Etkinliklerine Devam Ediyor
    13:31 Tepebaşı Belediyesi Ramazan Ayında İftar Etkinliklerine Devam Ediyor

    Tepebaşı Belediyesi'nin her yıl Ramazan ayında farklı mahallelerde düzenlediği iftar etkinliği, Tunalı ve Yaşamkent Mahalleleri'nde devam etti. İki farklı mahallede kurulan iftar sofrasına 8 bin kişi oturdu.

  • CHP Milletvekili Devlet Olanaklarıyla Seçim Kampanyasını Eleştirdi
    13:31 CHP Milletvekili Devlet Olanaklarıyla Seçim Kampanyasını Eleştirdi

    CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, iktidarın devlet olanaklarıyla seçim kampanyası yürütmesini eleştirdi. Halıcı, bakanların görevlerini yapmak yerine AKP ve MHP adaylarına oy istediklerini belirtti.

  • Avcılar E-5'te Kaza: Direksiyon Hakimiyetini Kaybeden Sürücü Başka Araça Çarptı
    13:29 Avcılar E-5'te Kaza: Direksiyon Hakimiyetini Kaybeden Sürücü Başka Araça Çarptı

    Avcılar E-5'te bir sürücü, önündeki aracın ani fren yapmasıyla direksiyon hakimiyetini kaybederek sağ şeritte bulunan araca arkadan çarptı. Kaza anı kask kamerasına saniye saniye yansıdı. Maddi hasarın meydana geldiği kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

  • İncirliova'da kız çocuğunu taciz eden şahıs linç edildi
    13:29 İncirliova'da kız çocuğunu taciz eden şahıs linç edildi

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şahıs, mahalle sakinleri tarafından öldüresiye dövüldü. Olayı gören vatandaşlar ise alkışladı. Güvenlik güçleri soruşturma başlattı.

  • Karaman Belediyesi Yeni Hayvan Pazarını Hizmete Açtı
    13:29 Karaman Belediyesi Yeni Hayvan Pazarını Hizmete Açtı

    Karaman Belediyesi tarafından yapılan yeni hayvan pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tam kapasiteli ve modern tesis, hayvan yetiştiricilerine hizmet verecek.

  • Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı
    13:27 Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ihalesi yapılan Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'in destekleriyle ihalesi yapılan binanın en kısa sürede yapımına başlanacak. İlçeye kazandırılacak binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür edildi.

  • Kırklareli, Süt ve Süt Ürünleri İhracatını Artırıyor
    13:27 Kırklareli, Süt ve Süt Ürünleri İhracatını Artırıyor

    Kırklareli, Türkiye'nin önemli süt üretim merkezlerinden biri olarak süt ve süt ürünleri ihracatını artırma hedefine doğru ilerliyor. AB standartlarında üretilen yıllık ortalama 350 bin ton süt, 10 bin tonu işlenerek AB ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor. Kırklareli'nin süt, peynir, yoğurt ve içecek üretimi Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok ülkeden ilgi görüyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, ihracatın artması için çalıştıklarını ve önümüzdeki yıllarda pazar paylarının daha da artacağını belirtti. Ayrıca, hastalıktan ari olan işletmelere yapılan desteklerle ari işletme sayısının artırıldığı ve süt üretiminin desteklendiği ifade edildi.


Advertisement