Fetö'nün 'Evlendirme Mesulü' Hakimine 8 Yıl 9 Ay Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün 'Evlendirme Mesulü' Hakimine 8 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

FETO¨/PDY Tero¨r Örgu¨tu¨ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen eski Yargıtay hakimi ve örgütün izdivaç imamı olduğu belirlenen Ali Özel, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

18.04.2019 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETO¨/PDY Tero¨r Örgu¨tu¨ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen eski Yargıtay hakimi ve örgütün izdivaç imamı olduğu belirlenen Ali Özel, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ali O¨zel'in, Yargıtay Tetkik Hakimligˆi yaptıgˆı do¨nemde, hakim-savcı adayları ile ilgili o¨rgu¨tu¨n "Evlendirme Mesulu¨" oldugˆu ve  bu kapsamda o¨rgu¨t politikaları dogˆrultusunda ve o¨rgu¨t u¨yelerinin o¨rgu¨tsel birlik ve bagˆlılıgˆını sagˆlamak amacıyla evlendirilmeleri su¨recinde aktif olarak go¨rev aldıgˆı ileri sürülmüştü.

Örgu¨t ic¸erisindeki hakim-savcı adaylarını o¨rgu¨t ic¸i evlilik konusunda tes¸vik ettigˆi ve yo¨nlendirdigˆi iddia edilen Ali Özel, bu amac¸la evlilik adayları ile birebir go¨ru¨s¸meler yaptıgˆı, formlar doldurttugˆu, fotogˆraflarını aldıgˆı, evlilik adayı o¨rgu¨t u¨yelerinin tanıs¸masını sagˆladıgˆı, bu go¨revi ic¸in evini dahi bu is¸e tahsis ettigˆi iddia edilmişti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Ali Özel ve avukatı katıldı. Duruşmada, 2 tanık ifadesi dinlendi. Sanık Özel son savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Özel'e "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Heyet, sanığa verilen ceza miktarını dikkate alarak tutukluluk halinin devamına da karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, bylock kullanıcısı olan şu¨pheli Ali Özel'in bylocktaki yazışmalarında Eagle ve Tango programlarının telefon ve tabletlere kurulması konusunda go¨ru¨s¸tu¨gˆu¨, o¨rgu¨t talimatı ile himmet topladıgˆı, topladıgˆı himmetleri ne yapacagˆı hususunda sivil imamdan talimat istedigˆi, topladıgˆı himmetleri raporladıgˆı, dagˆıtılacak himmet konusunda talimat aldıgˆı belirtildi.

İddianamede şüpheli Özel'in, Gaziantep' de gerc¸ekles¸tirilecek o¨rgu¨tsel toplantı ic¸in go¨ru¨s¸tu¨gˆu¨, kurulacak istinaf mahkemeleri tayinleri ile ilgili go¨ru¨s¸tu¨gˆu¨ ve bu hususta adliyedeki digˆer hakim/savcılar ile ilgili saha c¸alıs¸ması kapsamında bilgi topladıgˆı ve sivil imam ile paylas¸tıgˆı, tayini konusunda o¨rgu¨t talimatları dogˆrultusunda hareket ettigˆine dair ByLock yazıs¸maları bulunduğu kaydedildi.

EVLENDİRME MESULÜ

İddianamede, şüpheli Ali O¨zel'in, Yargıtay Tetkik Hakimligˆi yaptıgˆı do¨nemde, hakim-savcı adayları ile ilgili o¨rgu¨tu¨n "Evlendirme Mesulu¨" oldugˆu ve bu go¨revi sırasında "YU¨CEL KOD" adını kullandıgˆı, bu kapsamda o¨rgu¨t politikaları dogˆrultusunda ve o¨rgu¨t u¨yelerinin o¨rgu¨tsel birlik ve bagˆlılıgˆını sagˆlamak amacıyla evlendirilmeleri su¨recinde aktif olarak go¨rev aldıgˆı vurgulanarak, o¨rgu¨t ic¸erisindeki hakim-savcı adaylarını o¨rgu¨t ic¸i evlilik konusunda tes¸vik ettigˆi ve yo¨nlendirdigˆi, bu amac¸la evlilik adayları ile birebir go¨ru¨s¸meler yaptıgˆı, formlar doldurttugˆu, fotogˆraflarını aldıgˆı, evlilik adayı o¨rgu¨t u¨yelerinin tanıs¸masını sagˆladıgˆı, bu go¨revi ic¸in evini dahi bu is¸e tahsis ettigˆinin tespit edildiği ve bu konuda 4 kişinin bu doğrultuda beyanın alındığına yer verildi.

Aynı zamanda HSK sorus¸turmasına da konu olan ve 15 Temmuz 2016 darbe giris¸imi sonrasında S¸anlıurfa Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆı'nın sorus¸turma kapsamında haklarında silahlı FETO¨/PDY tero¨r o¨rgu¨tu¨ne u¨ye olmak suc¸undan s¸u¨pheli sıfatı ile sorus¸turma yapılan Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının TOKI· Akabe Lojmanlarında 17 Temmuz 2016 gu¨nu¨ yapılan arama ve digˆer is¸lemler sırasında, sorus¸turma s¸u¨phelileri adliye lojmanının bahc¸esine getirildiklerinde, aynı lojmanda ikamet eden s¸u¨pheli Ali Özel'in go¨zaltına alınan hakim ve cumhuriyet savcıları ile o¨rgu¨tsel dayanıs¸masını go¨stermek ve haklarında sorus¸turma yapılan s¸u¨phelilere destek olmak amacı ile yanlarına gittiği belirtilen iddianamede, arama is¸lemleri bitene dek yanlarında durarak ve sorus¸turma s¸u¨phelileri ile birlikte hareket ederek o¨rgu¨tsel tavır sergilemesine ilis¸kin tespitlerin bulunduğu kaydedildi.

İddianamede, silahlı FETO¨/PDY Tero¨r Örgu¨tu¨'nu¨n hiyerars¸ik yapılanması ic¸erisinde bilerek ve benimseyerek yer alan s¸u¨phelinin, su¨reklilik arz eden eylemleri ile silahlı FETO¨/PDY tero¨r o¨rgu¨tu¨nu¨n u¨yesi oldugˆu ve bu suçtan cezalandırılması istenmişti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fetö'nün 'Evlendirme Mesulü' Hakimine 8 Yıl 9 Ay Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement