Fetö'nün Finanse Edilmesine İlişkin Yeni İddianame - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Finanse Edilmesine İlişkin Yeni İddianame

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kayyum atanan Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 63 şüpheli hakkında, iş insanlarından edindikleri çek ve senetleri, Bank Asya'daki hesaplarda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mali yardım amacıyla kullandıkları ve...

04.04.2018 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kayyum atanan Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 63 şüpheli hakkında, iş insanlarından edindikleri çek ve senetleri, Bank Asya'daki hesaplarda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mali yardım amacıyla kullandıkları ve himmet topladıkları iddiasıyla hazırlanan iddianamede, şüphelilerin "örgüt yöneticiliği ve üyeliği" suçlarından 3 yıl 9 ay ile 22,5 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, kayyum atandıktan sonra kapatılmasına karar verilen Bank Asya'da açılan hesaplar aracılığıyla, iş insanlarından edinilen, çoğunluğu Dumankaya şirketler grubuna ait çek ve senetlerin tahsil edilmesi, paraların örgütün finanse edilmesi amacıyla kullanılmasına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Hazırlanan iddianamede, KHK ile kayyum atanan Dumankaya Holding'in eski yöneticileri Halit Dumankaya ve çocuklarıyla kimi Bank Asya çalışanları da şüpheli olarak yer aldı. Şüphelilerden Abdullah Arslan, Gıyasi Taş, Hacı Ali Arıkan, İbrahim Yıldız, İlyas Maltepe, Mehmet Sever, Mustafa Demir, Mustafa Topal ve Necati Doktaş'ın halen tutuklu olduğu belirtilen iddianamede, Dumankaya ailesinden Halit Dumankaya ile Barış Değer, Semih Serhat, Uğur Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi tutuksuz şüpheli olarak yer aldı.

İddianamede, şüphelilerden Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Semih Serhat Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi, Murat Koca, Ali Rıza Özbek ve Ahmet Akıncıoğlu'nun, "silahlı terör örgütü (FETÖ) yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 22 yıl altışar aya kadar, diğer 55 şüphelinin ise "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Şüphelilerden Göksel Işık hakkında ise etkin pişmanlıktan yararlandığı için "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 3 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Özellikle FETÖ adına kullanılan hesaplardaki c¸eklerin c¸ogˆunlugˆunun Dumankaya grup s¸irketlerine ait olduğu, şirket sahiplerinin örgüte kurban ve himmet parası toplayarak finans kaynağı sağladığı öne sürülen iddianame, başsavcılık onayının ardından İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Finanse Edilmesine İlişkin Yeni İddianame - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement