Fetö'nün Firari Sanığı Hüseyin Korkmaz'ın Anne ve Babasına Yakalama Kararı - Son Dakika
3. Sayfa

Fetö'nün Firari Sanığı Hüseyin Korkmaz'ın Anne ve Babasına Yakalama Kararı

ABD’deki Atilla davasında tanıklık yapan FETÖ’nün firari sanığı Korkmaz’ın, ifadesinde "Belgeleri saklaması için anneme verdim" demesi üzerine, anne-babası hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

20.12.2017 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'deki Atilla davasında tanıklık yapan FETÖ'nün firari sanığı Korkmaz'ın, ifadesinde "Belgeleri saklaması için anneme verdim" demesi üzerine, anne-babası hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de yargılandığı davada tanıklık yapan FETÖ'nün firari sanığı Hüseyin Korkmaz'ın annesi Ayşe Korkmaz ve babası Mustafa Korkmaz hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Anne ve babanın adreslerinde bulunamaması üzerine soruşturma savcılığı, iki şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılması için Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. Talebi yerinde gören hakimlik, iki şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı. Hüseyin Korkmaz, ABD'deki yargılamada verdiği tanık ifadesinde "Belgeleri saklaması için anneme verdim" demişti. Korkmaz, 9 Şubat 2016'da tutuklu yargılandığı 25 Aralık darbeye teşebbüs davasında adli kontrolle oy çokluğuyla tahliye edilmişti.

Öte yandan, soruşturma savcılığı, Korkmaz'ın Türkiye'den kaçışına ilişkin yaptığı araştırmalarda, Korkmaz'ın Türkiye'dek avukatı Ertuğrul Gazi Alperen'in de FETÖ'nün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı olduğunu tespit etti. Korkmaz'ın Türkiye'den kaçış organizasyonunu da avukat Alperen'in organize ettiğini ortaya çıktı. Savcılık, avukat Alperen hakkında da yakalama kararı çıkarılması için Nöbetçi Hakimliğe talepte bulundu. Nöbetçi hakimlikçe "Bylock" kullanıcısı olduğu belirlenen Alperen hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Fetö'nün Firari Sanığı Hüseyin Korkmaz'ın Anne ve Babasına Yakalama Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement