Fetö'nün Gediz Üniversitesi Yapılanmasına Yönelik Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Gediz Üniversitesi Yapılanmasına Yönelik Soruşturma

İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan Gediz Üniversitesinde çalışanlara yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve meslekten ihraç edilen Prof. Dr.

10.03.2017 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan Gediz Üniversitesinde çalışanlara yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve meslekten ihraç edilen Prof. Dr. İştar Gözaydın Savaşır hakkında hazırlanan iddianamede kendisinin 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Gediz Üniversitesine yönelik FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve meslekten ihraç edilen Prof. Dr. İştar Gözaydın Savaşır'ın da aralarında bulunduğu şüphelilerle ilgili yargılamanın ve kovuşturmanın hızlı ile seri yürümesi için İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince her şüpheli hakkında ayrı ayrı kamu davası açılması için "ayırma kararı" verildi.

Bu kapsamda, FETÖ/PDY şüphelisi olarak tutuklanan İştar Gözaydın Savaşır hakkında, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianame İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

İddianamede, Savaşır'ın FETÖ/PDY üyesi olduğuna dair tanık Ö.K'nın beyanı bulunduğu ve İzmir emniyetine yapılan ihbarda da isminin örgüt üyesi olarak bildirildiği kaydedildi.

Şüphelinin, FETÖ/PDY irtibatlı olmaları nedeniyle kapatılan Samanyolu TV ve Can Erzincan TV'de uzun süre düzenli olarak program yaptığının vurgulandığı iddianamede, Savaşır'ın bu programların da içerik olarak FETÖ/PDY paralelinde görüş beyan ettiği, bunun da örgüt üyeliği konusunda delil olarak değerlendirildiğine işaret edildi.

Savaşır'ın programdaki sözleri iddianamede

İştar Gözaydın Savaşır'ın programından örnek verilen iddianamede, FETÖ/PDY ile irtibatı nedeniyle KHK ile kapatılan Can Erzincan TV'de geçen yıl 17 Haziran'da yayınlanan "Prof. Dr. İştar Gözaydın ile Güne Bakış" programında sunucu Erkan Akkuş'un "Hocam ile sohbet ederken aklıma şu geldi. Onu konuşacağız yani hocam birincisi şunu bir netleştirelim fırsatımız olmaz. İzleyicilerimizle şunu bir kez daha altını çizerek konuşalım. Velev ki böyle bir terör örgütü var bir kere. Böyle bir terör örgütü Yargıtayca onanmamış, terör örgüt tanımı yok şu anda. Ama diyelim bu terör örgütü kabul edildi, onaylandı. Hatta uluslararası camiaca da terör örgütü kabul edildi. Bu söyledikleri tırnak içindeki FETÖ denilen saçmalık. Ona rağmen biz de burada sempati duyuyoruz ve öyle yayınlar yapıyoruz. Şu andaki anayasa böyle bir durumda dahi gelip buradaki malları otuzuncu madde, anayasa otuzuncu maddeye göre bu gelip buradaki malları müsadere edemez" sözlerine karşılık, İştar Gözaydın Savaşır'ın "Benim söyleyeceklerimin hepsini aslında siz söylemiş oldunuz, baştan siz söylemiş oldunuz. Ama bir kez daha altını çizerek dediğiniz gibi devam edeyim ben de." yönünde konuştuğu vurgulandı.

Programın çözümlemesinin ve CD'sinin de delil olarak mahkemeye sunulduğunun belirtildiği iddianamede, şu görüşler ifade edildi:

"Şüphelinin kendi beyanlarından ve şüpheli hakkında açık internet kaynaklarından, görsel yazılı medyadan yapılan araştırmalarda, şüphelinin alanında tanınan, ağırlığı olan, yurt içi ve yurt dışı akademik dünyada etkinliği olan bir kişi olduğu kuşkusuzdur. Örgüt şüphelinin bu kimliğini kullanarak kamuoyunda meşru ve legal görünmek, sempati toplamak, şüphelinin de tanındığı ortam ve camialarda etkinliğini arttırmak amacıyla şüpheliyi kendi bünyesi içine dahil etmek istemiş, şüphelinin akademik ününü ve etkinliğini kullanarak Gediz Üniversitesinde, Samanyolu TV ve Can Erzincan TV gibi televizyon kanallarında şüpheliyi ön plana çıkararak kamuoyundaki ağırlığını arttırmak istemiş, şüpheli FETÖ/PDY örgütünün terör örgütü olarak deşifre olduğu 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra bunu farkettiği ya da farketmesi gerektiği halde kendi anlatımıyla sunulan maddi imkanların diğer tekliflerden daha iyi olması nedeniyle Gediz Üniversitesi ve Samanyolu TV'de teklif edilen görevleri kabul etmiştir. Kaldı ki, şüphelinin katıldığı 17 Haziran 2016 tarihli "Prof. Dr. İştar Gözaydın ile Güne Bakış" programdaki sözleri tek başına silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak olarak değerlendirilebilir."

İddianamede, Savaşır'ın "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan 6 ila 15 yıl arasında cezalandırılması talep edildi.

Operasyon

İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan Gediz Üniversitesinde çalışanlara yönelik Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin geçen yıl 20 Aralık'ta düzenlediği operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 16 kişiden 8'i tutuklanmış, tutuklananlar arasında, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne (PM) girmek amacıyla Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) üyeliği için seçimlere katılan ancak PM'ye giremeyen meslekten ihraç edilen Prof. Dr. İştar Gözaydın Savaşır da yer almıştı.

Savaşır'ın kapatılan Can Erzincan TV'de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan ile katıldığı programlarda örgüt propagandası yaptığı iddia edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Gediz Üniversitesi Yapılanmasına Yönelik Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı
    15:41 Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı

    Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Münazara Yarışması'nın finali Havza Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlkokullar kategorisinde Merkez İlkokulu birinci, Karşıyaka Şehit Yüzbaşı Mahmut Top İlkokulu ikinci oldu. Ortaokullar alanında ise Havza İmam Hatip Ortaokulu birinci, Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu ikinciliği elde etti. Yarışmanın amacı öğrencilere kendilerini daha iyi ifade edebilme yeteneği kazandırmaktı.

  • Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti
    15:39 Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde seyreden otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

  • Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı
    15:38 Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da Yusuf K. idaresindeki motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan Tülay T. ve oğlu Ramazan Efe T.'ye çarptı. Kazada anne ve oğlu yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı
    15:38 Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde Yunus ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayanların attığı peçetelerden 8 gram esrar çıktı. Amansız kovalamacanın ardından, motosikletli 2 genç yakalandı. Bora K. ve Serdar Y.'nin kaçmış olduğu alanın yapılan incelemesinde, 2 ayrı peçeteye sarılı halde tahmini toplam ağırlığı 3-5 gram olan Esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili şahıslar hakkında gerekli tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı
    15:38 Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı

    Besni ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil şarampole yuvarlandı ve sürücü yaralandı. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildikten sonra hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti
    15:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı ziyaret ederek, ikinci dönemde de birçok önemli projenin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü
    15:35 Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü

    Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kızılay Adıyaman Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağış kampanyasına vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Bir gün sürecek olan etkinlikte 150 ünite kan toplanması hedeflenirken, kan bağışının insan sağlığına iyi geldiği ve hayat kurtardığı vurgulandı. Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise mutluluklarını dile getirdi.


Advertisement