Fetö'nün İl İmamının Üniversitedeki "Kral Dairesi" İddianamede - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün İl İmamının Üniversitedeki "Kral Dairesi" İddianamede

MUSTAFA YILMAZ - Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, eski Vali Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 59 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, Orhangazi Üniversitesi binasının üst katında "kral dairesi" gibi döşenen...

23.03.2017 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UĞUR ULU - MUSTAFA YILMAZ - Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, eski Vali Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 59 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, Orhangazi Üniversitesi binasının üst katında "kral dairesi" gibi döşenen ve örgütün "il imamı" Cansun Sarıyıldız'ın toplantılarını yaptığı özel odaya da yer verildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Vali Harput'un da aralarında bulunduğu 34'ü tutuklu, 13'ü tutuksuz, 12'si firari 59 sanık hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde hazırlanan ve Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, firari Cansun Sarıyıldız ve Bursa'daki özel odasına ilişkin bazı bilgiler dikkati çekti.

İddianamenin, "Soruşturmanın başlangıcı" başlığı altındaki bölümünde, Bursa Emniyet Müdürlüğünü arayan ve isminin gizli tutulmasını isteyen bir ihbarcının beyanlarına yer verildi.

2015'in Aralık ayında arayan söz konusu kişi, paralel örgütün Bursa yöneticisi olan Cansun Sarıyıldız'ın paralarla yurt dışına kaçtığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu adam Bursa'da paraları Uludağ Eğitim ve Kültür Vakfı üzerinden toplardı. Bu vakfın yöneticilerine bakıldığında hepsinin paralel yapının diğer organlarında da yönetici oldukları görülür. Bu vakfı kullanarak insanların dini duygularını kullanıp öğrenci okutuyoruz diye insanlardan daire, arsa bunlar olmazsa para alır, çek ve senet imzalatarak insanların mallarını ellerinden alırlar. Aldıkları bu paraları da FETÖ'nün işlerinde kullanırlar. Bursa'da yapılan Orhangazi Üniversitesi bu şekilde yapılmış bir üniversitedir. Bursa il imamı Cansun Sarıyıldız'ın üniversite binasının üst katında odası vardır ve bu oda vakıf parasıyla kral dairesi gibi döşenmiştir. Cansun, Bursa'da olduğu zamanlarda örgütü buradan yönetir, gizli buluşmalarını bu odada yapardı."

Ataevler'de bulunan bir yurt binasının da "sahtekarlıklarla alınmış bir bina" olduğunu ileri süren ihbarcı, "Paralel örgüt Bursa ve diğer illerde kurdukları bu vakıflar üzerinden para aklar, topladıkları paraları bu tür vakfılar üzerinden yasallaştırır." ifadesini kullandı.

Kimlik bilgilerinin gizli kalmasını isteyen başka bir ihbarcı ise iddianameye giren beyanında, şu bilgileri verdi:

"Orhangazi Üniversitesinin en üst katında toplantı salonu, yemek salonu, bir iki tane küçük oda, misafir yatak odaları ile lobi bulunmaktaydı. Zaman içerisinde üniversitenin bu en üst katına, Fetullah Gülen'e bağlı örgüt yapılanmasının Bursa il sorumlu abisi olduğunu öğrendiğim Cansun Sarıyıldız, haftada 3-4 defa gelir, burada ağırlanırdı. Ayrıca Cansun, bu yerde dönemin Bursa Valisi Şahabettin Harput, Ömer Kurt (örgütün hastanelerden sorumlu elemanı, firari), üniversitenin rektörü Recep İleri (tutuklu) ve şu anda isimlerini hatırlamadığım birkaç kişi ile birlikte toplantı salonunda toplantılar yaparlardı. Bu şekildeki toplantılar haftada iki üç kez yapılırdı. Toplantılar bittikten sonra da sohbet için diğer odalara geçilirdi. Sohbeti Cansun verirdi."

"Sohbetlerin garsonu 3 polis"

Üniversitenin en üst katında bulunan toplantı salonunda toplantıya katılacakların masada oturuş nizamının dikkati çektiğini vurgulayan ihbarcı, "Masanın köşesine Cansun oturuyordu. Cansun'un bir tarafına Şahabettin Harput diğer tarafına Recep İleri ya da Ömer Kurt oturuyordu. Bu şahıslarla Orhangazi Üniversitesinin en üst katında yapılan toplantılarda garson olarak üç polis vardı." ifadesini kullandı.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan F.K. de ifadesinde, Şahabettin Harput, Cansun Sarıyıldız ve Ömer Kurt'un, örgütün karar mekanizmasını oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çoğunlukla bu üç şahsın üniversitede bir araya gelerek örgüt adına karar aldıklarını biliyorum. Genellikle Orhangazi Üniversitesinin en üst katındaki yerde bu toplantıları gerçekleştiriyorlardı. BUGİAD'ın (kapatılan Bursa Girişimci İşadamları Derneği) yıl içinde verdiği 'en'ler ödülünü de yine bu üçlü ile birlikte Ali Fuat Er (Derneğin başkanıydı), belirliyorlardı. Yani Şahabettin Harput, bir il valisinden ziyade örgütün valisiydi."

"Hiçbir görevi olmamasına rağmen"

İddianamede, firari il imamı Cansun Sarıyıldız ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Örgütün Bursa il imamı olan Cansun Sarıyıldız'ın hiçbir görevi bulunmamasına rağmen Orhangazi Üniversitesinde odasının bulunduğunu ve bu odanın vakıf parası ile donatıldığı, örgütün gizli görüşmelerini bu yerde gerçekleştiği görülmüştür."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün İl İmamının Üniversitedeki 'Kral Dairesi' İddianamede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement