Fetö'nün Medya Ayağına "Darbe Teşebbüsü" Davası - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Medya Ayağına "Darbe Teşebbüsü" Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 12'si tutuklu 13 sanığın "darbeye teşebbüs" suçundan yargılandığı dava, tutuklu sanıkların savunmalarıyla sürüyor.

17.08.2017 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 12'si tutuklu 13 sanığın "darbeye teşebbüs" suçundan yargılandığı dava, tutuklu sanıkların savunmalarıyla sürüyor.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunma yapan Hüseyin Aydın, kanun hükmünde kararnameyle kapatılan Cihan Haber Ajansı'nda muhabir olarak çalıştığını belirterek, "Benim orada aldığım maaş, 2 bin-2 bin 500 lira. Mecbur kaldığım için orada çalıştım. Orada çalıştığım için bu şekilde yargılanacağımı bilsem kapısından içeri girmezdim. Bu ağır suçlamaları bana yüklemeyin, kaldıramıyorum." dedi.

Tutukluluğunun üzerinden bir yılın geçtiğini ifade eden Aydın, kendisi ve ailesinin bu durumdan mağdur olduğunu anlatarak, tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanıklardan Murat Aksoy, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılandıkları diğer davada suç vasfının değişebileceği gerekçesiyle tahliye edildikten sonra cezaevinden çıkmadan bu soruşturma kapsamında tekrar gözaltına alınıp tutuklandıklarını anlattı.

Kendilerine yönelik daha hafif bir suç beklerken "darbeye teşebbüs" gibi ağır bir suçlamayla karşı karşıya kaldıklarını aktaran Aksoy, yazdığı binin üzerinde yazı ve katıldığı televizyon programlarındaki açıklamaları nedeniyle hakkında açılan bir tek dava bulunmadığını söyledi.

Aksoy, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini dile getirerek, savunması sırasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i eleştiren yazılarından örnekler verdi.

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanan kişilerle görüşme yaptığının iddianamede yer aldığını belirten Aksoy, söz konusu kişilerle yaptığı görüşme kayıtlarına ilişkin bilgi verip bu görüşmelerin mesleki içerikli olduğunu savundu.

Aksoy, adalete güvendiğini dile getirerek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Erkan Acar'ın da savunmasının alınmasının ardından duruşmaya öğle arası verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Medya Ayağına 'Darbe Teşebbüsü' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement