Fetö'nün Orta Karadeniz İmamına 7,5 Yıl Hapis - Son Dakika
3.Sayfa

Fetö'nün Orta Karadeniz İmamına 7,5 Yıl Hapis

Fetö\'nün Orta Karadeniz İmamına 7,5 Yıl Hapis

Samsun’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütünün Orta Karadeniz imamı olduğu iddiasıyla tutuklanan ve hakkında dava açılan bir kişi "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

12.06.2017 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütünün Orta Karadeniz imamı olduğu iddiasıyla tutuklanan ve hakkında dava açılan bir kişi "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgilere göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında örgütün Orta Karadeniz illeri bölge imamı olduğu iddia edilen Sait A.'yı (54) Ankara Yenimahalle'de yakalayarak gözaltına almıştı. Samsun'a getirilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Sait A. hakkında "silahlı terör örgütünü kurma ve yönetme" suçundan dava açıldı. Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Sait A.'nın FETÖ örgütüne bağlı birçok kurumda SGK kaydının bulunduğu, 'ByLock' kullandığı, Asya Bank'ta hesabının olduğu, örgüte ait Samanyolu TV ve Irmak TV'de söyleyişi ve programlara iştirak ettiği, FETÖ/PDY'nin hiyerarşisi içinde var olduğu, ancak eylemlerinin yerel bazda kaldığı ileri sürüldü.

Bugün görülen davanın son duruşmasında kendini savunan Sait A., "Yasal olan kurumlarda çalıştım. Devletin bildiği kurumlarda çalıştım. Eğer ben buralarda çalıştıysam devlet buna izin vermiştir. Eğer devlet bu kurumlara izin vermeseydi ben de çalışmazdım" dedi.

Mahkeme heyeti Sait A.'yı Türk Ceza Kanununun (TCK) 314/2 maddesi gereği "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Fetö'nün Orta Karadeniz İmamına 7,5 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement