Fetö'nün "Sakarya Yapılanması" Davası - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün "Sakarya Yapılanması" Davası

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şehir yapılanmasına ilişkin, 14'ü tutuklu 43 sanığın yargılanmasına devam edildi.

12.04.2018 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şehir yapılanmasına ilişkin, 14'ü tutuklu 43 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın dördüncü gününde, bazı tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları hazır bulundu.

Sanık ve avukatları, Cumhuriyet savcısının bir önceki duruşmada verdiği esas hakkındaki mütalaasına ilişkin savunmalarını yapmaya devam etti.

Sanık avukatları, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, müvekkillerinin beraatlarını, mahkeme heyeti aksi kanaatteyse lehe olan hususların ve yasal indirimlerin kullanılmasını istedi.

Tutuksuz sanık Ö.A. savunmasında, avukatının beyanlarına katıldığını söyledi.

Suçlamaları kabul etmediğini belirten sanık Ö.A, "Başta FETÖ olmak üzere bütün terör örgütlerini lanetliyorum. Mütevelli heyetinde olmadım. Teröre karşıyız, devlet ve milletini seven bir aileyiz. Beraatımı istiyorum." dedi.

Tutuksuz sanık Z.T. de mütalaaya katılmadığını dile getirerek, "Geçmişte cemaat olarak bilinen bir yapının üst organizasyonunda bulunanlar terörist ve münafıktır. Eski savunmalarımı tekrar ediyorum, suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum." diye konuştu.

Tutuksuz sanık S.A. da avukatının beyanlarına katıldığını belirterek, "SAGİAD üyesiyim fakat hiçbir genel kurula katılmadım. Zaman gazetesi ile ilgili daha önce ifade vermiştim, bunlar doğrudur. Mütalaada 4 ülkeye gittiğim belirtilmiş fakat ben bir ülkeye gittim. Bank Asya'ya talimatla para yatırmadım, bu bilirkişi raporunda da vardır. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Diğer sanıklar da <çumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına katılmadıklarını belirterek, beraatlarını istedi.

N.R. ve Ö.U'nun adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine hükmeden mahkeme heyeti, karar verilmek üzere dosyanın incelemeye alınması için duruşmayı 25 Nisan'a erteledi.

İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 959 sayfalık iddianamede, örgütün "himmet" yolu ile sağladığı gelirlerin, genel olarak mütevelli heyetleri vasıtasıyla toplandığı belirtildi.

Örgütün, sohbet gruplarında yer alan kişilerden, toplantılara düzenli katılıp verilen görevleri yerine getiren, örgütün talimatlarına sorgulamadan itaat eden ve maddi gücü yerinde olanların seçilerek mütevelli heyeti üyesi yapıldığının belirlendiği aktarılan iddianamede, şöyle denildi:

"Her 3 mütevelli heyetinden bir mali heyet teşekkül edecek şekilde isimler seçilmiştir. Mali heyetler, yurt dışında bulunan örgüte ait yurt ve okulların yapımı için ihtiyaç duyulan paranın, hangi mütevelli heyetinden ne kadar toplanacağına karar vermektedir. Mali heyet toplantıları, dünyanın her yerinde salı günleri sabah namazından sonra gerçekleştirilmekte ve bu toplantılara mütevelli heyet sohbet hocalarının da katıldığı anlaşılmıştır."

İddianamede, "üst mütevelli ve mütevelli heyeti, il, bölge, özel sektör imamları ve il imam yardımcıları"nın da arasında bulunan 72 sanık hakkında "anayasayı ihlal" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla da 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ayrıca, iddianamede örgüt elebaşı Fetullah Gülen hakkında "anayasayı ihlal" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Mahkeme heyeti, önceki duruşmalarda aralarında örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu firari 29 sanığın dosyasını ayırmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün 'Sakarya Yapılanması' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement