Fetö'nün Sözde Kayseri Sıkıyönetim Komutanına Ağırlaştırılmış Müebbet (2)- Yeniden - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Sözde Kayseri Sıkıyönetim Komutanına Ağırlaştırılmış Müebbet (2)- Yeniden

Fetö\'nün Sözde Kayseri Sıkıyönetim Komutanına Ağırlaştırılmış Müebbet (2)- Yeniden

KAYSERİ'de, darbecilerin hazırladığı sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' listesinde adı sıkıyönetim Kayseri komutanı, vali ve belediye başkanı olarak geçen Garnizon eski Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

11.07.2018 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ'de, darbecilerin hazırladığı sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' listesinde adı sıkıyönetim Kayseri komutanı, vali ve belediye başkanı olarak geçen Garnizon eski Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri'de, 15 Temmuz 2016'da Garnizon Komutanı iken tutuklanan eski Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, yargılandığı davada karar duruşmasına çıktı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, İsmail Yalçın, yöneltilen suçlamaları kabul etmedi, beraatini istedi.

?15 Temmuz gecesi kullandığı kurumsal cep telefonuna ait HTS kaydının daha önce verdiği ifadeleri doğruladığını öne süren  İsmail Yalçın, "15 Temmuz gecesi Moda Spor Kulübü'ndeki düğünde derdest edilerek, Fenerbahçe Orduevine götürüldük. Orada, cep telefonlarımıza el konuldu. HTS kayıtlarını incelediğinde, verdiğim ifadeyi doğruladığını gördüm. O gece, telefonumdaki 23.02'de yer alan yönlendirme, rızam dışında yapılan yönlendirmedir. Cep telefonumdaki yönlendirme 06.31'e kadar devam etmiş. 03.16'da Yaşar T.'den gelen mesajı almadım. O kişiyi de tanımıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız sabah aradığında, telefonu açtım. Ardından, o dönem bir altımdaki personel olan Hüseyin D. ile konuştum. 23.02'de Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi'nden yapılan çağrıyı ben yapmadım" şeklinde konuştu.

'MAĞDURİYETİMİ GİDERECEK BİR KARAR  İSTİYORUM'

Halen görevde olan Kayseri Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanının telefonlarına cevap vermediği iddialarını da reddeden İsmail Yalçın, "Kayseri Valisi defalarca aradığını söylüyor ama, HTS kayıtlarında böyle bir şey yok. Büyükşehir Belediye Başkanı telefonuna cevap vermediğimi söylüyor. 06.31'de görüştük. Daha öncesinde ise herhangi bir cevapsız arama da yok. Hem vali, hem belediye başkanı, hem de Kayseri milletvekili Taner Yıldız ile 10 dakika telefonda konuştum. Savunmalarımı HTS kaydı teyit etmiştir. HTS kaydı ile suçsuzluğum ortaya çıkmıştır. Vicdanınızın sesini dinleyerek, karar vermenizi istiyorum. Mağduriyetimi giderecek bir karar vereceğinize inanıyor, beraatimi istiyorum. Suçsuzum" ifadelerine yer verdi.

Mahkeme heyeti, Garnizon eski Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın'ı, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan, oy birliğiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Yalçın'ın tutukluluk durumunun devamına karar verdi.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Sözde Kayseri Sıkıyönetim Komutanına Ağırlaştırılmış Müebbet (2)- Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement