Fetö'nün Üyelerine Seçim Yönlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Üyelerine Seçim Yönlendirmesi

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapmasında haklarında dava açılan 4'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

24.01.2018 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapmasında haklarında dava açılan 4'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar Mustafa Mut ve Yakup Peker, tutuksuz yargılanan Ayhan Can ve Ali Şan İncetan ile avukatları hazır bulundu. Sanıklardan Fatih Setenci tutuklu bulunduğu Akşehir T Tipi Kapalı Cezaevi, sanık Selçuk Başak ise Tarsus Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya katıldı.

KHK ile kapatılan Battalgazi AŞ ortaklarından olan ve örgütün mütevelli heyetinde yer aldığı iddia edilen sanık Setenci, etkin pişmanlıktan yararlanma talebinde bulunarak, avukatı aracılığıyla yazılı savunmasını mahkemeye sundu.

Setenci savunmasında, 2014-2015 yıllarında yapılan seçimlerde FETÖ mensupları tarafından talimat aldıklarını belirterek, "Bu telkinleri terörist başı adına grup imamı olan Mehmet Ali isimli hoca söyledi. Sohbet hocası, 'Şeyhülislam mı seçiyoruz, AKP haricinde kime verirseniz verin.' dedi." ifadelerini kullandı.

Örgütün, sözde il imamı Sıtkı Baş'ın ardından Kayseri'ye Mustafa kod isimli İbrahim'i gönderdiğini öne süren Setenci, "Kayseri'ye ilk geldiğinde yapılan toplantıda Konya'dan geldiğini, isminin Mustafa olduğunu ve Sıtkı Baş'ın yerine tayin olduğunu kendisi söyledi." dedi.

Diğer sanıklar ise haklarındaki iddiaları reddederek, tahliyelerini ve beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen sanık Setenci'nin tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Üyelerine Seçim Yönlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement