Fetö'nün "Yargıtay İmamı"Na Aktarılan Para İddianamede - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün "Yargıtay İmamı"Na Aktarılan Para İddianamede

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 8 şüpheli arasındaki eski Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün, örgütün "Yargıtay imamı" olduğu iddiasıyla Ankara'da yargılanan...

08.07.2018 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SATUK BUĞRAHAN TOPALOĞLU - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 8 şüpheli arasındaki eski Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün, örgütün "Yargıtay imamı" olduğu iddiasıyla Ankara'da yargılanan Mehmet Rasim Kuseyri'ye danışmanlık ücreti adı altında para aktardığı ileri sürüldü.

"FETÖ/PDY'ye üye olma", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlamalarından tutuklu Alemdar ve Kuseyri'nin yanı sıra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan belediye encümen üyeleri, belediye çalışanı ve Ceyhan Ticaret Odası üyesi 8 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, şüpheliler hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede, eski başkan Öztürk'ün FETÖ/PDY içinde rol aldığı, başkanlık dönemi boyunca örgüt menfaatine çalışmalarda bulunduğu ve örgütün üst düzey yöneticileriyle irtibatlı olduğu belirtildi.

Gizli tanık ve bilgi sahiplerinin ifadelerine yer verilen iddianamede, buna göre Öztürk'ün aday belirleme sürecinde kendisine destek olması için Kuseyri ile 1 milyon 500 bin lira karşılığında anlaştığı, paranın 500 bin lirasının Ankara'da teslim edildiği, seçimin kazanılmasından sonra belediyenin imar işlerinden ve firmalardan elde edilecek parayla kalan tutarın verileceği konusunda anlaşıldığı ifade edildi.

İddianamede, tanık beyanları kapsamında Kuseyri'nin suç tarihi itibarıyla siyasi çevrelerde tanınan bir kişilik oluşundan dolayı Öztürk'ün belediye başkanlığı adaylığı döneminde ondan yardım istediği bilgisine yer verilerek, bu hususta birçok kez yüz yüze ve telefonla görüşmeler yapıldığı aktarıldı.

Öztürk'ün seçimi kazanmasının sonra ilk icraatının belediye arazisinin bir firmaya satılması olduğu anlatılan iddianamede, satışla ilgili Kuseyri'nin ilgili firmadan 3 milyon 292 bin lira danışmanlık ücreti aldığı ifade edildi.

İddianamede, ödeme yapılan paranın Kuseyri'nin banka hesabına aktarıldığı bilgisine yer verildi.

"Amerika'ya gidince özgüveni arttı"

Tanık M.N.D. iddianamedeki ifadesinde, Öztürk'ün belediye başkanı olduktan sonra ABD'ye gittiğini ileri sürerek, "Geldikten sonra kendisinde bambaşka bir özgüven olduğunu gördüm hatta 'Türkiye'yi biz yöneteceğiz.' şeklinde sözlerini yüzüme karşı söyledi." iddiasında bulundu.

Kuseyri ise Alemdar Öztürk'le belediye başkanlığı aday adaylığı döneminde tanıştığını belirterek, "Ben avukat olmam nedeniyle çok sayıda şahıs hukuki problemlerinin çözümü amacıyla tarafımla irtibat kurmuş olabilir. Çevrem belirli bir alana hapsedilmeyecek kadar geniştir." ifadesini kullandı.

Alemdar Öztürk'le çocukluk arkadaşı aracılığıyla tanıştığını ileri süren Kuseyri, şu beyanlarda bulundu:

"İşin doğrusu Alemdar Öztürk belediye başkan adayı olduktan sonra irtibatımız kopmuştur. Öztürk arabasını bile seçimde kullanmak üzere zar zor almıştı. Hal böyleyken bana 500 bin lira gibi bir ödeme yapması düşünülemez. Alemdar Öztürk aday olduktan sonra kendisi ile yüz yüze görüşmemiz iki veya üçü geçmez."

Belediye arazisinin satışıyla ilgili iddialar

Belediye arazini satın alan firmanın yöneticilerinin bir davasını üstlendiğini iddia eden Kuseyri, kendisini şöyle savundu:

"Yaptığımız sözleşme davaların birebir takibini içerdiği gibi genel olarak hukuk danışmanlığı görevini de kapsıyordu. Yani tarafımıza her dosya için ayrı ücret ve başarı primi ödendiği gibi aylık maktu olarak 10 bin lirayla başladık ve sonrasında 15 bin lira gibi bir danışmanlık ücreti aldım. Yani söz konusu vekaletname ve danışmanlık sözleşmesi satışa konu parseller nedeniyle başlamamıştır. Sadece satışa konu parseller üzerinde çok sayıda takyit bulunduğu için bunların telkini sırasında belediyenin o tarihte çalışan avukatıyla irtibatımız oldu. Şirket ile önceye dayalı bir hukukumuz ve genel danışmanlık sözleşmemiz olduğu için ve ahde vefa prensibi gereği satışın yapılacağı hukuken kesinlik kazandığı anda sözleşme yapılmıştır. Suçlamaları kabul etmiyorum."

"Kuseyri'nin 'Yargıtay imamı' olduğunu basından öğrendim"

Sanık Alemdar Öztürk ise iddianamede savunmasında suçlamaları reddederek, şunları kaydetti:

"FETÖ tarafından organize edilen hiçbir geziye katılmadım. Mehmet Rasim Kuseyri'nin Yargıtay imamı olduğunu basın marifetiyle öğrendim. Kesinlikle aday olmak için kimseye tek bir kuruş dahi para vermedim. Adaylık için Mehmet Rasim Kuseyri veya bir başkasıyla kesinlikle görüşmedim. Ceyhan Belediyesi tarafından satılan arazilerle ilgili hukuksuz ve yasaya aykırı bir iş ve işlem olmamıştır. Bu firmanın Kuseyri isimli şahsa ödediği danışmanlık ücretinden müfettiş gelene kadar bilgim olmadı. Üzerime atılı bu suçlamaları kabul etmiyorum, tüm beyanlar iftiradır."

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise 28 Ocak 2015'te avukat Mehmet Rasim Kuseyri ile Ceyhan ilçesi Sarımazı Mahallesinde bulunan soruşturmaya konu yerler için ilgili firmanın danışmanlık sözleşmesi imzaladığı ve 2 Şubat 2015 tarihinde ise sözleşmede belirtilen 3 milyon 292 bin lira ödemenin yapıldığı aktarıldı.

Kuseyri'nin mevcut arazilerin satışının gerçekleşmesi sağlamak adına belediye başkanlığı seçimlerinden öncesinde tanışmış olduğu Alemdar Öztürk ile birçok kez irtibat kurduğu, böylece belediye arazilerinin danışmanlık görevi üstlendiği şirkete satılması için satış kararının çok daha öncesinde bu yönde bir anlaşma içerisinde olduklarının anlaşıldığı aktarılan iddianamede, Öztürk'ün belediye başkanlığı adaylığı döneminde Mehmet Rasim Kuseyri'den seçim için yardım istemek için birçok görüştüğü ifade edildi.

Arazi satış bedeli ile mukayese edildiğinde çok yüksek bir meblağın şüpheliye danışmanlık bedeli olarak ödenmesi nazara alındığında, Kuseyri'nin bu eylemlerini FETÖ/PDY'ye finans sağlamak maksadıyla gerçekleştirdiği ve bu suretle üzerine atılı terör örgütüne finans sağlamak suçunu işlediği belirtilen iddianamede, Öztürk yönünden ise "Dosyada yer alan tanık beyanları, BİMER başvuruları, HTS raporları, uçuş kayıtları" kapsamında FETÖ/PDY'nin hiyerarşik yapısına dahil olarak yoğunluk, süreklilik ve çeşitlilik arz eden faaliyetler gerçekleştirdiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün 'Yargıtay İmamı'Na Aktarılan Para İddianamede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement