Fetö Operasyonunda Çatıdan Parayla Kaçmak İsterken Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Fetö Operasyonunda Çatıdan Parayla Kaçmak İsterken Yakalandı

Fetö Operasyonunda Çatıdan Parayla Kaçmak İsterken Yakalandı

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda, kapatılan Gediz Üniversitesi’nin kurucuları ve akademisyenleri gözaltına alındı.

26.08.2016 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda, kapatılan Gediz Üniversitesi'nin kurucuları ve akademisyenleri gözaltına alındı. Gediz Üniversitesi kurucularından Ege Plastik Ambaj'ın sahibi Mustafa Akçay, 2 çantaya doldurduğu 224 bin lira ile çatıdan kaçmak isterken polis tarafından yakalandı. Operasyonda eski İzmir valisi Mustafa Cahit Kıraç ve Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi eski başkanı Recep Gültekin de gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında, kapatılan Gediz Üniversitesi'nin kurucularına ve akademisyenlerine yönelik bu sabah İzmir merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. 86 kişi hakkında yakalama kararı bulunurken şüphelilerden 53'ü gözaltına alındı. 2 hafta önce Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve dün sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra adliyeden çıkmadan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Orkide Yağlar'ın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın bu soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Çatıdan para dolu 2 çantayla kaçmak isterken yakalandı

Operasyonda, Gediz Üniversitesi'nin kurucularından Ege Plastik Ambalaj'ın sahibi Mustafa Akçay'ın evine giden Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çilingir yardımı ile Akçay'ın evinin kapısını açtı. Evde bulunamayan Mustafa Akçay, çatıdan kaçmak isterken yanındaki iki çantada bulunan 224 bin lira ile polis ekiplerince yakalandı. Polis ekiplerince gözaltına alınan Akçay, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Vali Kıraç gözaltında

Aynı operasyon kapsamında, daha önce İzmir ve Diyarbakır'da valilik yapan Mustafa Cahit Kıraç da polis ekiplerince gözaltına alındı. Eski vali Kıraç, 2007-2013 yılları arasında İzmir'de, 2013-2014 yılları arasında da Diyarbakır'da görev yapmış daha sonra 2014 yılında merkeze çekilmişti. Operasyonda, Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi eski başkanı Recep Gültekin de gözaltına alınarak İzmir'e getirildi. Gültekin'in örgüt içinde pek bilinmediği ancak FETÖ'de önemli bir isim olduğu ileri sürüldü. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fetö Operasyonunda Çatıdan Parayla Kaçmak İsterken Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement