Fetö/pdy Davasında 4 Tahliye - Son Dakika
Güncel

Fetö/pdy Davasında 4 Tahliye

Adana’da aralarında Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın da bulunduğu Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında tutuklu yargılanan 4 sanık tahliye edildi.

15.07.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da aralarında Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da bulunduğu Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında tutuklu yargılanan 4 sanık tahliye edildi.

Dönemin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve yönetiminin imar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yaparak Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla tanınan Kanuni Üniversitesi'ne ait arazinin meclis kararı olmamasına rağmen konut alanına çevrilerek cemaate 150 milyon liraya ulaşacak miktarda rant kazandırdığı ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada 13 Ocak'ta 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Zihni Aldırmaz, Ferat Yüksel, Mustafa Vural, Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Uzun ve Adana Ticaret Borsası eski Başkanı Muammer Çalışkan, nöbetçi mahkemeye sevk edilerek tutuklanmıştı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 17 sanık hakkında 5-35 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Sanıklar, dosyada somut delil olmadığını öne sürerek davanın ilk duruşmasında suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, rapor aldırılması için dosyayı bilirkişiye gönderdi ve bilirkişi raporunda, bahsi geçen arazi için yapılan imar değişikliğinin yasaya uygun ve belediye meclisi kararı olduğu belirtilirken imar değişikliği sonucu arazinin değerinde bir artış yaşanmadığı anlaşıldı. Gelişmenin ardından tutuklu yargılanan dönemin Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Uzun tahliye edildi.

Davanın bugün gerçekleştirilen üçüncü duruşmasında ise tanıklar dinlendi. Tanık olarak dinlenen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan mahkeme heyetine şu ifadeleri kullandı:

"Zihni Aldırmaz'ın başkan vekili seçilmesi konusunda herhangi bir yönlendirme olmamıştır. 11. Cumhurbaşkanımızın Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde temelini attığı okulun bitirilmesine Adanalı iş adamları katkı sağlamıştır. İş adamlarının daveti üzerine kendi masraflarımızı karşılayarak, bu okulun açılış töreni için Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne gittim. Elçilikte resmi bir tören yapılmıştı. Bu süre zarfında bahsi geçen yapıya finans sağlama konusunda herhangi bir yönlendirme olmamıştır."

Sanık avukatları gelen rapor nedeniyle müvekkilleri hakkındaki iddiaların çürüdüğünü öne sürüp tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, Zihni Aldırmaz, Ferat Yüksel, Mustafa Vural ve Muammer Çalışkan'ı suç vasfının değişme ihtimali, delillerin toplanmış olması ve tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurarak yurt dışı yasağı ve her hafta en yakın polis merkezine imza atmak koşuluyla tahliye etti.

Ferat Yüksel bir başka davadan tutuklu olduğu için tahliyesi gerçekleşmeyecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fetö/pdy Davasında 4 Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement