Fetö Sanığı Avukatlara Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Fetö Sanığı Avukatlara Hapis Cezası

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Anadolu Hukuk Derneği (AHUDER) üyesi 3'ü tutuklu 4 avukat, 6 yıl 3 ay ila 8 yıl 9...

30.01.2018 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Anadolu Hukuk Derneği (AHUDER) üyesi 3'ü tutuklu 4 avukat, 6 yıl 3 ay ila 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülün duruşmalarda, tutuklu sanıklar avukatlar Hakan Özbek, Ahmet Kemal Göncü ve Bekir Sıddık Çelik, tutuksuz yargılanan avukat Oğuz Holat ile sanık avukatları hazır bulundu.

Mahkemeye ulaşan tespit ve değerlendirme raporlarında, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıklarının tespit edildiğinin belirtilmesi üzerine sanıklar savunmalarında, bu programı telefonlarına yüklemediklerini ve kullanmadıklarını öne sürdü. Haklarındaki iddiaları reddeden sanıklar, tahliyelerini ve beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Göncü'ye, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıl 9 ay, Özbek'e 7 yıl 6 ay, Çelik ve Holat'a da 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi. Heyet, tutuklu sanıklar Özbek ve Çelik'in tahliyelerine de hükmetti.

Aynı mahkemede, tutuklu sanık eski AHUDER Başkanı avukat Süleyman Gürkök ve eşi tutuksuz sanık avukat Sibel Gürkök de yargılandıkları davada, haklarındaki ByLock kullanma ve diğer iddiaları kabul etmeyerek, beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, Süleyman Gürkök'ün tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Öte yandan, Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuksuz yargılanan meslekten ihraç edilen polis Zafer Erbay da hakkındaki "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasını reddederek beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Erbay'a "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö Sanığı Avukatlara Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement