Fetö, Tehdit Gördüğü Savcının Eşini "Kızağa" Çekmiş - Son Dakika
Güncel

Fetö, Tehdit Gördüğü Savcının Eşini "Kızağa" Çekmiş

Fetö, Tehdit Gördüğü Savcının Eşini "Kızağa" Çekmiş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan FETÖ'nün askeri yargıdaki yapılanmasına ilişkin iddianamede tanık olarak yer alan Yardımcı Askeri Savcı Filiz Türkoğlu, eşinin, hakkında kamu davası açtığı ve 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminin ardından ihraç edilen Sahil Güvenlik Ege Deniz...

10.04.2017 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan FETÖ'nün askeri yargıdaki yapılanmasına ilişkin iddianamede tanık olarak yer alan Yardımcı Askeri Savcı Filiz Türkoğlu, eşinin, hakkında kamu davası açtığı ve 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminin ardından ihraç edilen Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Murat Yılmazarslan tarafından kızak bir göreve çekildiğini anlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün askeri yargıdaki yapılanmasını oluşturdukları iddiasıyla 33 kişi hakkında hazırladığı iddianamede, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde hayata geçirilecek "sıkıyönetim mahkemeleri görevlendirme listesi" kapsamında Milli Savunma Bakanlığı (MSB) emrine alınanların tanık sıfatıyla verdikleri ifadeler de yer aldı.

Tanık Filiz Türkoğlu, sözde sıkıyönetim mahkemeleri görevlendirme listesinde MSB emrine görevlendirilmesini, listeyi hazırlayanlar tarafından meslekten uzaklaştırılmaya çalışıldığı şeklinde değerlendirdiğini belirtti.

Meslek safahatı bakımından atamalarının FETÖ'cü yapılanma tarafından özellikle yapıldığını, bu atamaları yapanlar tarafından sürekli kızak görevlerde tutulduğunu anlatan Türkoğlu, "İzmir casusluk davası" olarak bilinen davada adının geçmesi nedeniyle mağdur olduğunu anlattı.

Türkoğlu, bu davanın iddianamesinde sözü geçen örgütün "pandora" adı verilen veri tabanının şifresinin hala çözülemediği, çözülmesi halinde yeni iddianamelerin gelebileceği ve kendisinin de sanık durumuna düşebileceğinin kendisine anlatıldığını aktardı.

"Yılmazarslan hakkında soruşturma talep ettim"

Türkoğlu, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığının bir botunda meydana gelen akaryakıt kaçakçılığı olayıyla ilgili soruşturmada o dönem Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı olan Murat Yılmazarslan hakkında "memuriyet nüfuzunu suistimal etmek" suçundan soruşturma talep ettiğini anlattı.

Yılmazarslan hakkında söz konusu suçtan iddianame düzenleyerek kamu davası açtığını bildiren Türkoğlu, bu olay esnasında eşi Yarbay Volkan Türkoğlu'nun Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Harekat Şube Müdürü olarak Yılmazarslan'ın emrinde görev yaptığını bildirdi.

Yılmazarslan hakkında hazırladığı iddianameye istinaden açılan kamu davasından çok kısa bir süre sonra eşinin bir mesaj emriyle İzmir Gaziemir Sahil Güvenlik Hava Komutanlığına atandığını belirten Türkoğlu, "Aslında askeri teamüllere göre hakkında dava açılan kişinin kızak bir göreve atanması gerekirken kendi eşinin adeta cezalandırılırcasına kızak bir göreve çekilmesini çok tuhaf bulduğunu" ifade etti.

Türkoğlu ifadesinde, "Ancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Murat Yılmazarslan'ın tutuklanarak TSK'dan ihraç edilmesi neticesinde kendisinin FETÖ'cü yapılanma içinde yer aldığını, eşinin, bu kişi hakkında dava açmasının ardından kızak bir göreve çekildiğini ve bu atama ile aslında kendisine de dolaylı olarak bir mesaj verildiğini düşündüğünü" kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö, Tehdit Gördüğü Savcının Eşini 'Kızağa' Çekmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement