Fetö Üniversitesi"Nde Yüksek Lisans Yapmışlar - Son Dakika
Güncel

Fetö Üniversitesi"Nde Yüksek Lisans Yapmışlar

Fetö Üniversitesi"Nde Yüksek Lisans Yapmışlar

İzmir'de kapatılan Gediz Üniversitesindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi için Marmaris'e giden helikopterlerin kalkış yaptığı Çiğli 2.

24.02.2017 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖMER SÜT - İzmir'de kapatılan Gediz Üniversitesindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi için Marmaris'e giden helikopterlerin kalkış yaptığı Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığındaki askerler ile örgütün üniversitesi olduğu iddia edilen Gediz Üniversitesi arasında yüksek lisans anlaşması yapıldığı belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'ın, tutuklu sanıklar "üniversite imamı" olduğu iddia edilen Yaşar Narı ile üniversitenin eski Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Müdürü Atilla Ediz hakkında "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianamede, "Bulut" kod adlı gizli tanığın üniversitedeki FETÖ yapılanmasını deşifre eden bilgilerine yer verildi.

Askerler yüksek lisansı burada yapmışlar

Üniversiteye öğretim görevlisi olarak başladığında buranın FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğunu anlamadığını, 17-25 Aralık sürecinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet aleyhinde, yerel seçimlerde de HDP'ye oy verilmesi yönünde konuşmaları duyduktan sonra odasına Türk bayrağı astığını ifade eden gizli tanık, bunun üzerine kendisine kumpaslar kurulduğunu ve üniversite ile bağının kesilmesi için soruşturmalar geçirdiğini savundu.

Gizli tanık "Bulut", FETÖ'nün "Ege Bölgesi İmamı" olduğu iddia edilen firari Bekir Baz'ın üniversitedeki yapılanmayı dizayn ettiğini, personel alımında "tek" söz sahibi olduğunu, "rektör" gibi hareket ettiğini kaydetti.

Tutuklu sanık Ediz'in üniversitenin Çankaya'daki yerleşkesinde "en üst sorumlu" olduğunu, Baz'dan gelen talimatları başka bir FETÖ soruşturmasında tutuklanan iş adamları Abdullah Kavuk ve Ahmet Küçükbay aracılığıyla anında yerine getirdiğini iddia eden gizli tanık "Bulut", bu kişinin göreve başladığında maddi zorluklar çektiğini, hatta çocuklarının et yiyememesinden B vitamini eksikliği olduğunu anlattığını, buna rağmen 2013'ten sonra aşırı zenginleştiğini, evini değiştirdiğini, iki çocuğunu kapatılan Özel Yamanlar Koleji'nde okuttuğunu savundu.

"Evini askerlere karargah gibi kullandırdı"

Ediz'in Çiğli 2. Jet Ana Üs Komutanlığıyla bağlantılar kurduğundan 2015'te üsteki askerlerin yararlanması için mühendislik alanında yüksek lisans anlaşması yapacaklarını kendisine söylediğinde buna şaşırdığını beyan eden gizli tanık "Bulut", şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl İzmir Çiğli Hava Üssü ile mühendislik alanında yüksek lisans anlaşması yapılacağını Atilla Ediz söyledi. Ben de bunun mümkün olmadığını, üniversitemizin adının FETÖ'cü diye geçtiğini, yüksek lisans anlaşması yapmayı askerlerin asla düşünmeyeceklerini söyledim. Fakat kendisi bana Çiğli Hava Üssü ile arasının iyi olduğunu, kendisinin bunu halledebileceğini söyleyince duruma şaşırmıştım. Babasının önceden Çiğli Hava üssünde havacı pilot olduğunu, bu nedenle oradaki iç ilişkileri iyi bildiğini beyan etti. Hatta zaman zaman kendisinin ve ailesinin oturdukları evi haber geldiği zaman boşalttıklarını, askerlere karargah gibi evlerini kullandırdıklarını, birkaç gece askerlerin kaldığını, onlar gidince tekrar eve döndüklerini söyledi. Yani bir nevi evini örgüte bağlı olan hava üssünde çalışan askeri personelin toplantılarına sunuyordu. Kendisine niçin evini bu askerlere verdiğini sorduğumda hiçbir zaman cevap alamadım. Ancak ben, 15 Temmuz darbe girişiminde Çiğli Hava Üssünden de uçakların havalandığını ve buradaki bazı askerlerinde darbe girişimine destek verdiğini haberlerden duyunca, Atilla Ediz'in bu işin merkezinde ya da koordinesinde olduğunu anladım."

Mescide şifreli kartla girilen yapı oluşturmuşlar

Üniversitedeki örgüt mensubu bazı akademisyen ve idari personelin FETÖ'ye düzenli bir şekilde "Himmet" adı altında para aktardığını ileri süren gizli tanık, üniversitenin Seyrek yerleşkesinde her çarşamba örgütün üst düzey yöneticilerinin katılımıyla toplantılar yapıldığını, her öğretim görevlisi ve öğrencinin giremediği, sadece şifreli kartla girilebilen E bloktaki son katta ise örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in propagandasının yapıldığı sohbetlerin düzenlendiğini, mescide bile şifreli kartla girilen bir yapı oluşturulduğunu anlattı.

"İzmir ve civarındaki bütün askeri personel istifade etti"

İddianamede ifadelerine yer verilen tutuklu sanık Atilla Ediz ise Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nün İzmir'deki 9 üniversiteden yüksek lisans için teklif aldığını ve teklif sunduğunu, bunların hava üssünde bulunduğunu, en uygun teklifi de çalıştığı Gediz Üniversitesinin verdiğini ifade etti.

Ediz, "Hava Üssü'ne fiyatı rektör hoca bizzat kendisi vermiştir. Hava Üssü'nden gelen heyete rektör hocamız kendi odasında fiyat verdiğinde çok düşük bir fiyat verdi. Ben bu fiyatın düşük olması nedeniyle rektör hocamıza mimiklerimle sitem ettim. Hava Üssü heyeti çıkınca rektör hocamıza sözlü olarak da 'hocam niye bu kadar fiyat düşürdünüz' diye sitem ettim. Bu olayla ilgili protokolde yapıldı. Protokol rektörlüktedir ve yetkililerin imzaları vardır. Benim bu protokolde hiçbir yetkim yoktur. Sadece programın tanıtımını yaparak pazarlamasını yaptım. Yüksek Lisans programını sadece 2. Ana Jet Üssü'ne değil İzmir ve civarındaki diğer askeri personele de aynı fiyat ve şartlarda uygulamasından istifade ettirdik."

Ediz ayrıca evinin hiçbir kişi veya kurum personelince kullanılmadığını ileri sürdü.

Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 101 şüpheli hakkında yakalama kararı vermiş aralarında öğretim üyelerinin de bulunduğu birçok şüpheli gözaltına alınmıştı.

Örgütün "üniversite imamı" olduğu iddia edilen Yaşar Narı ile üniversitenin eski Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Müdürü Atilla Ediz hakkında, "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö Üniversitesi'Nde Yüksek Lisans Yapmışlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement