Fetullah Gülen'e 'Hoca' Diyen Sanığa Kızan Mahkeme Başkanı: "Hoca, Deme Şuna" - Son Dakika
Güncel

Fetullah Gülen'e 'Hoca' Diyen Sanığa Kızan Mahkeme Başkanı: "Hoca, Deme Şuna"

Fetullah Gülen\'e \'Hoca\' Diyen Sanığa Kızan Mahkeme Başkanı: "Hoca, Deme Şuna"

Isparta’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 49’u tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi.

14.03.2017 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 49'u tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada bir sanığın Fetullah Gülen için hoca ifadesi kullanmasına kızan mahkeme başkanı, "Hoca, deme şuna" diyerek tepkisini dile getirdi.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliye konferans salonunda yapıldı. Akşehir Cezaevinde bulunan tutuklu eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. Davanın bugünkü duruşmasında sanıkların HTS kayıtları okundu. Kayıtlarla ilgili sanıkların savunmaları istenerek telefon görüşmelerini kimlerle hangi amaçla yaptıkları soruldu. HTS kayıtları ile ilgili savunmasın veren sanık eski Vali Memduh Oğuz ilginç bir ifadede bulunarak "Ben bu davanın aslında bilirkişisi olmam lazım" dedi.

Kendi telefonumu kullandım

Mülki idare görevi yaptığı boyunca devletin telefonunu kullanmadığını kendisine ait cep telefonunu kullandığını Isparta'ya geldiğinde de cep telefon numarasını basına ve kamuoyuna açıkladığını belirten Oğuz, "Bana gelen aramalara cevap verdim. Cevapsızlara da döndüm. Bayram ve kandillerde de 3 binden az mesaj atmadım" ifadelerini kaydetti.

İbicioğlu ile 265 defa görüşmüş

Davanın sanıklarıyla yaptığı görüşmeleri açıklayan Oğuz, 265 kez görüştüğü eski SDÜ rektörü davanın tutuklu sanığı Hasan İbicioğlu için, "Bana saygısızlık yapmamış benden 20 yaş küçük biri. Üniversite şehir bütünleşmesini sağladık. Kendisi benim valilik yaptığım dönmede üniversitenin rektörüydü" diye konuştu.

Sanık Bedri Ayhan'la da o dönem Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı olması nedeniyle tüm protokol ve açılışlara katıldığı için görevi gereği yakın temas sağladıklarını belirten Oğuz, iş adamı tutuklu sanık Ali İhsan Altınok için de "2011 yılından itibaren her Cuma mutlaka kendisi beni aramıştır. Tebrik mesajlaşmaları olmuştur. Bu 5 yıl devam etti" dedi.

"Güzel bir arkadaştır"

Ulu Cami'de Cuma namazı sonrası davanın sanığı iş adamı Ahmet Tahir Bakal'ın iş yerine uğrayarak çay içtiğini ve tanışıklığını buradan geldiğini aktaran Oğuz, yine sanık Adem Demiralay'ı da hem IYAŞ'ın idarecisi hem de bir sivil toplum örgütünün başkanı olması nedeniyle Valilikle ilişkisi olduğundan görüştüğünü belirterek "Güzel bir arkadaştır" dedi. Oğuz, davanın bilirkişisi olması gerektiğini söyledi.

"Sarıkaya bu yapıya karşı durmuş biridir"

Davanın tutuklu sanığı dönemin İlahiyat Fakültesi Dekanı Talip Türcan ile görüşme nedenini açıklayan Oğuz, "Ben ilahiyata meraklıyım. Özellikle tefsir konusunda kendisiyle görüşürdüm" derken, sanık iş adamı Salih Sarıkaya için de "Çok değer verdiğim bir kişiliktir. Bu yapıya karşı durmuş biridir. Kendi evladım gibi gördüğüm herkesin yardımına koşan kaliteli bir adamdır" diye konuştu.

Türkçe olimpiyatları için bastırılan biletleri satmaları istenmiş

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise, Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, daha sonra farklı dosyalarda şüpheli olan kişilerin ifadelerini okudu. Şüpheli K.E, okunan ifadesinde sanık Osman Demirhan'ın 2012'de Isparta'da "il imamı" olduğunu belirterek, "Zaman zaman toplantılarına katılırdım. Toplantılarda yurt içi ve yurt dışındaki okullar için para, daha sonra da Türkçe Olimpiyatları için bastırılan biletlerin satılmasının istendi" ifadesinde bulundu. Şüpheli İ.E. de toplantılarda Türkçe olimpiyatları için bastırılan biletlerin, burada bulunanlara dağıtıldığını ve bunların satılmasının istendiğini, aksi halde bilet paralarını kendilerinin vermek zorunda olduğunun söylendiğini aktardı.

"Hoca deme şuna"

Bir diğer şüpheli T.B., de bir arkadaşının aracılığıyla katıldığı bir toplantıda Osman Demirhan'ın toplantıda bulunanlara Fetullah Gülen'e ziyaret edilmesi için vize alması gerektiğini, daha sonra himmet adı altında para istediğini ifade etti. T.B.'nin ifadelerinin okunmasının ardından suçlamaları kabul etmeyen Osman Demirhan, "Amerika'ya vize almak kolay mı?" diye sordu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, "Sen Amerika'dan gelirken yakalandın mı?" diye sordu. Demirhan da, "Her Amerika'ya giden Fetullah Hoca ile ziyaret etmek zorunda mı?" dedi. Mahkeme Başkanı Yazıcı, Demirhan'a "Hoca, deme şuna" diyerek tepkisini dile getirdi. Şüpheli Ş.Ö. de dönemin Isparta Valisi Memduh Oğuz'un davetiyle Mozanbik'e gittiğini, havalimanına gittiklerinde Osman Demirhan'ı gördüğünü, o anda bu gezinin örgütün gezisinin olduğunu anladığını ifadesinde anlattı. Ş.Ö., gittikleri yerde örgüte ait okulların gezildiğini de söyledi.

Duruşma yarına ertelendi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fetullah Gülen'e 'Hoca' Diyen Sanığa Kızan Mahkeme Başkanı: 'Hoca, Deme Şuna' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement