Fetullah Gülen'in 'Manevi Oğluna' 30 Yıl Hapis Cezası Verildi - Son Dakika
Güncel

Fetullah Gülen'in 'Manevi Oğluna' 30 Yıl Hapis Cezası Verildi

Şanlıurfa'da yargılanan FETÖ elebaşı Gülen'in manevi oğlu ve TSK'nın sözde bölge sorumlusu olan sanığa 30 yıl hapis cezası verildi. Savunmasında FETÖ'yle ilişkisinin bulunmadığını iddia eden sanık, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

13.09.2018 15:30  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da FETÖ/PYD davasında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in manevi oğlu olan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin sözde Şanlıurfa bölge sorumlusu olarak yargılanan Ferhat Küçük, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu yargılanan eski öğretmen Ferhat Küçük ile avukatları katıldı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Savunmasında FETÖ'yle ilişkisinin bulunmadığını ileri süren sanık Küçük, hakkındaki suçlamaları reddetti.

'VEDAT' KOD ADINI KULLANDIĞI TESPİT EDİLDİ

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, itirafçıların ifadeleri doğrultusunda sanığın örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in manevi oğlu olarak adlandırıldığını ve örgüt içerisinde "Vedat" kod adını kullandığının tespit edildiğini belirtti.

Öğretmen olan sanığın örgütün "mahrem" yapılanmasında yer aldığının deliller ve yazışmalarla ortaya çıktığını aktaran savcı, sanığın Türk Silahlı Kuvvetlerinin Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman sorumlusu olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

KPSS CEVAPLARININ ULAŞMASIYLA SINAVI KAZANMIŞ

Örgüt üyeleri tarafından sanığa 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) öncesi soruların ulaştırılması sayesinde sınavı kazandığının tespit edildiğine dikkati çeken savcı, sanığın örgüt yöneticiliği, kamu zararına dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçundan cezalandırılmasını talep etti.

3 AYRI SUÇTAN CEZA ALDI

Mahkeme heyeti, sanığa "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 18 yıl, "Kamu zararına dolandırıcılık" suçundan 7 yıl 6 ay ve 10 bin lira para cezası ile resmi belgede sahtecilik suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası vererek tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Fetullah Gülen\'in \'Manevi Oğluna\' 30 Yıl Hapis Cezası Verildi

Son Dakika Güncel Fetullah Gülen'in 'Manevi Oğluna' 30 Yıl Hapis Cezası Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement