Feyzioğlu'ndan Avukat Tutuklayan Hakime Tepki - Son Dakika
Güncel

Feyzioğlu'ndan Avukat Tutuklayan Hakime Tepki

Feyzioğlu\'ndan Avukat Tutuklayan Hakime Tepki

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara'daki hakimlik mülakat sınavında avukat Umut Kılıç'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmasına tepki gösterdi.

22.04.2015 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara'daki hakimlik mülakat sınavında avukat Umut Kılıç'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmasına tepki gösterdi. Feyzioğlu, "Meslektaşımızın tutuklanması ile ilgili bütün hukuki yollara başvurulacak" dedi.

Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı avukat Umut Kılıç dün Adalet Bakanlığı'nda daha önce yazılı sınavından 85 puan aldığı hakimlik mülakatına ikinci kez girdi. Sınav sırasında komisyonda bulunan hakimler ile çıkan tartışmada avukat Kılıç, "Siz zaten beni almayacaksanız neden boşuna yoruyorsunuz, ...... Erdoğan'ın adamlarısınız" diye tepki gösterdi. Komisyon üyelerinin tutanak tutmasının ardından Cumhurbaşkanı'na ve kamu görevini yapan kişilere hakaret suçlamalarıyla savcılığa sevk edilen Kılıç, Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konuldu.

FEYZİOĞLU'NUN AÇIKLAMASI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, avukat Umut Kılıç'ın tutuklanmasına yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Feyzioğlu, açıklamasında şöyle dedi:

"Meslektaşlarımız avukat Umut Kılıç, Salı günü, yazılı sınavını kazandığı hakimlik mülakatına girmiştir. Bir önceki yazılı sınavda 85 puan almasına rağmen keyfi olduğunu düşündüğü mülakatta büyük bir haksızlık yapılarak elenmesini içine sindiremeyen avukat Kılıç, tekrar girdiği mülakatta, mülakatı yapan ve tamamı hakim kadrosunda olmasına rağmen bürokrat olarak görev yapan üyelere hitaben, orada bulunma sebebinin mülakatlardaki keyfiliklerin insanların hayatlarına ne kadar büyük zarar verdiğini yüzlerine anlatmak olduğunu ifade etmiştir."

Heyetin eleştirilere tahammül etmeyip polis marifetiyle avukat Umut Kılıç'ı dışarı çıkarttığını kaydeden Metin Feyzioğlu, "Bu sırada her iki taraf da birbirlerine sert sözler sarf etmişlerdir. Avukat Umut Kılıç, savcı tarafından tutuklama talebiyle, ÖGM'lerin yerine kurulduklarını bir kez daha ispatlamış olan Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiştir. Sulh Ceza Hakimi, gerekçesiz olarak avukat Umut Kılıç'ı tutuklamıştır" dedi.

"Şimdi, kanun tanımadan, insanları iki dudağının arasından çıkan emirle zindana gönderme gücünü kendinde bulan bu Sulh Ceza Hakimi'ne tek tek soruyoruz" diyen Metin Feyzioğlu, şunları sıraladı:

"1- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, kamu görevlileri ve siyasetçiler yaptıkları görevler sebebiyle ağır şekilde eleştirilebilir, bu suç değildir, diyor. Bu kararlardan haberin yok mu?

2- Avukat Umut Kılıç, haksız yere mahkum edilse bile, verilebilecek ceza hükmün açıklamasının geri bırakılması sınırında olacaktı. Yani tutuklamanın orantılı şartı gerçekleştirilmemiş. Buna rağmen, orantılıdır deyip, nasıl tutuklama kararı verdin?

3- Avukatın yeri yurdu bellidir; bürosu, barosu, evi bellidir; yaptığı iş bellidir. Hangi hukuka aykırı dürtüyle, hangi vicdanla bu gencecik avukat için 'kaçabilir' dedin?

4- Olayın tek delinin tutanak olduğunu yazmışsın kararında; bu tutanak, dosyada değil mi? Nasıl oldu da 'tutuklanmazsa, delilleri karartabilir' diyebildin?

5- Bu sözleri söyleyen bir avukat değil de bir hakim olsaydı, aynı heves ve heyecanla tutuklama kararı verir miydin? Ben cevap vereyim, vermezdin. Zaten savcı da tutuklamaya sevk etmezdi."

Bu işin peşini bırakmayacaklarını belirten TBB Başkanı Feyzioğlu, "Meslektaşımızın tutuklanması ile ilgili bütün hukuki yollara başvurulacaktır. Ayrıca, uluslararası meslek örgütlerimiz, insan hakları örgütleri, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği de hukuksuzluğun geldiği bu son nokta hakkında bilgilendirilecektir" dedi.

BARO BAŞKANI ANKARA'YA GİTTİ

Afyonkarahisar Barosu'ndan avukat Umut Kılıç'ın tutuklanmasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Baromuz üyesi meslektaşımız avukat Umut Kılıç, Adli Yargı Hakim ve Savcılık sınavının yazılı aşamasından sonra, 21 Nisan 2015 tarihinde mülakat sınavına katılmak üzere Ankara'ya gitmiş, mülakat esnasında dile getirdiği iddia edilen sözler nedeniyle Ankara 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Cumhurbaşkanı'na hakaret ve kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret' suçlarından tutuklanmasına karar verilmiştir. Olayın baromuz tarafından öğrenilmesini takiben meslektaşımızın ailesiyle birlikte Baro Başkanımız Turgay Şahin Ankara'ya hareket etmiştir. Meslektaşımızın haksız tutuklanması sebebiyle yapılması gereken her türlü girişim baromuzca yürütülmektedir. Tüm hukukçuları bu haksızlığa karşı meslektaşımıza destek olmaya çağırıyoruz." - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Feyzioğlu'ndan Avukat Tutuklayan Hakime Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement