Feyzioğlu Sözü Kesilince Salonu Terk Etti - Son Dakika
Güncel

Feyzioğlu Sözü Kesilince Salonu Terk Etti

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Çanakkale Barosunun ev sahipliğinde düzenlenen "5. Genç Avukatlar Kurultayı"nda konuştuğu sırada divan başkanı tarafından sözünün kesilmesi üzerine salonu terk etti.

12.03.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Çanakkale Barosunun ev sahipliğinde düzenlenen "5. Genç Avukatlar Kurultayı"nda konuştuğu sırada divan başkanı tarafından sözünün kesilmesi üzerine salonu terk etti.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapılan kurultayda geçici divan oluşturuldu ve başkanlığa Çanakkale Barosu üyelerinden Ercan Şişek seçildi.

Daha sonra kürsüye gelen Feyzioğlu'nun konuşması sürerken sözünü kesen Şişek, "Başkanım çok özür diliyorum ama toparlamanız mümkün mü? Gündemimiz biraz uzun" dedi.

Feyzioğlu ise Şişek'e dönerek, "Hayır, hayır, henüz değil ama isterseniz konuşmamı derhal kesebilirim ve ondan sonra siz aranızda ne yapıyorsanız yaparsınız. Bakın Sayın Divan Başkanı, burada Türkiye Barolar Birliği Başkanı size duyduğu saygıdan dolayı gelmiştir ve size duyduğu saygıdan dolayı burada bu konuşmayı yapmaktadır. O sebeple bir başkasına tahammül edebiliyorsanız, kusura bakmayın Türkiye Barolar Birliği Başkanı'na da tahammül etme göreviniz maalesef vardır. Türkiye Barolar Birliği ve Başkanı sizin düşmanınız değildir, bütün gücüyle sizler için mücadele etmektedir" dedi ve kürsüden ayrıldı.

Yerine oturmaya hazırlanırken salondakilerin ricası üzerine divan heyetinin karşısına geçen Feyzioğlu, bu davranışın yanlış ve ayıp olduğunu ifade etti.

Türkiye Barolar Birliğinin hizmetlerini anlatmanın kendisinin görevi olduğunu dile getiren Feyzioğlu, "Aksi takdirde yuvarlak masalarda toplanacaksınız. Türkiye Barolar Birliğinin yaptığı hizmetlerin neler olduğunu bilmeden, bugüne kadar hangi maddi kaynakları sizlerin emrine tahsis ettiğimizi bilmeden, kanun değişti, o yapılsın, bu yapılsın diyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan bazı avukatlar, bunun ardından Feyzioğlu'ndan kürsüye dönmesini istedi ve divan heyetine tavırlarından dolayı tepki gösterdi.

Şişek de Feyzioğlu'ndan özür dileyerek, "Acemiliğimize verin, sözünüzü tamamlayın" dedi.

Salondakilerden konuşmasını 10 dakika daha sürdürmek için izin isteyen Feyzioğlu, kürsüye geçip bir süre konuştuktan sonra beraberindekilerle salondan ayrıldı.

Söz konusu diyalogların ardından devam eden kurultaya, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan ve avukatlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Feyzioğlu Sözü Kesilince Salonu Terk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement