Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnan, 13 Yıldır Tamamlamadığı Konut Projesinde Daire Sahiplerine Noterden İhtar Çekti - Son Dakika
Güncel

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnan, 13 Yıldır Tamamlamadığı Konut Projesinde Daire Sahiplerine Noterden İhtar Çekti

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnan, 13 Yıldır Tamamlamadığı Konut Projesinde Daire Sahiplerine Noterden İhtar Çekti

İnşaat şirketi Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde 13 yıl önce başlattıkları, ancak bugüne kadar tamamlamadıkları projeden ev satın alanlara noter aracılığıyla ihtar çekti. "31 Mart 2023 tarihine kadar sorumluluklarını yerine getirmemiş olan kişilerin sözleşmeleri tek taraflı feshedilecektir" diyen İnan, bu sürede tüm sorumluluklarını yerine getiren hak sahiplerinden ek para istemeyeceklerini bildirdi.

07.02.2023 16:56  Güncelleme: 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDDA SÖNMEZ

İnşaat şirketi Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 13 yıl önce başlattıkları, ancak bugüne kadar tamamlamadıkları projeden ev satın alanlara noter aracılığıyla ihtar çekti. "31 Mart 2023 tarihine kadar sorumluluklarını yerine getirmemiş olan kişilerin sözleşmeleri tek taraflı feshedilecektir" diyen İnan, bu sürede tüm sorumluluklarını yerine getiren hak sahiplerinden ek para istemeyeceklerini bildirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansal destek sağladığı ve bir hakime rüşvet verdiği gerekçesiyle tutuklanıp daha sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan iş insanı Fikret İnan, Esenyurt'ta 2009'da inşasına başladığı Fi-Side projesinin 2012 yılında teslim edileceğini taahhüt etmişti. Tutuklu olduğu dönemde kayyum atanan ancak daha sonra şirketi yeniden devralan İnan, parasını ödedikleri daireleri sahiplerine 13 yıldır teslim etmedi.

TAMAMLANMAYAN DAİRELERİN KAPI-PENCERE VE KALORİFER BORULARINI SÖKÜP SATMIŞTI

Şirket sahibi Fikret İnan, 13 yıl önce başlattığı konut projesinde parasını peşin ödeyip tapusunu alan kişilerin bilgisi olmadan dairelerinin kapı, pencere, kalorifer borularını söküp hurdacıya sattığı yolundaki açıklamalara sert çıkmış ve iddia sahipleri ile bunu haber yapan gazeteciler hakkında dava açacağını söylemişti. Ancak İnan daha sonra yaptığı açıklamada, söz konusu malzemeleri söküp hurdacıya sattığını kabul etmişti. İnan, o açıklamasında, sökülen malzemelerden 2 milyon TL gelir elde ettiğini, ancak bu tutarın şantiye sahasının temizlenmesi, havuz ve hafriyat gibi işlere harcandığını belirtmişti.

Fikret İnan şimdi de hak sahiplerine noter aracılığıyla ihtar çekti. İhtarda, sorumluluklarını tam olarak yerine getirmeyen kişiler ile şirket arasındaki sözleşmelerinin tek taraflı feshedileceği belirtildi. İhtarda şöyle denildi:

"Esenyurt ilçesi, 1539 ada, 2 parselde bulunan projemizin inşaatına 2010 senesi mayıs ayında başlanmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt Belediyesi, Sosyal Güvenlik Müdürlüğü ve TMSF tarafından uygulanan hukuksuzluklardan dolayı 9,5 yıl çalışamadık. Bu süreçte şirketimizin uğramış olduğu maddi ve manevi zararların tamamını üstlendik. Ortalama 25 kat artmış olan inşaat maliyetlerini de üstleneceğiz. 31 Mart 2023 tarihine kadar sözleşmedeki tüm sorumluluklarını yerine getiren müşterilerimize teknik şartnameye uygun olarak ek bedel talep etmeden dairelerin anahtar teslimi bitirilmesine karar verilmiştir. 31 Mart 2023 tarihine kadar sorumluluklarını yerine getirmemiş olan kişilerin ise sözleşmeleri tek taraflı feshedilecektir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnan, 13 Yıldır Tamamlamadığı Konut Projesinde Daire Sahiplerine Noterden İhtar Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement