FIFA Giuliano ve Talisca'ya Çalıştı - Son Dakika
Spor

FIFA Giuliano ve Talisca'ya Çalıştı

FIFA Giuliano ve Talisca\'ya Çalıştı

FIFA Organizasyon Komitesi, Dünya Kupası’na katılacak takımların 30 yerine 35 kişilik kadro oluşturabilmesine karar verdi. Bu gelişme Beşiktaşlı Talisca ve Fenerbahçeli Giuliano’nun Brezilya şansını artırdı.

09.02.2018 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler
2018 Dünya Kupası öncesinde FIFA, flaş bir karara imza attı. FIFA Organizasyon Komitesi, Dünya Kupası'na katılacak ülkelerin listesini genişletti. Bugüne kadar takımlar 30 kişilik bir geniş liste yapabiliyordu.
Sayıda 5 kişilik artış yapıldı
Alınan karar uyarınca, bundan böyle takımlar 35 kişilik kadrolar oluşturabilecek. 35 futbolcudan oluşan kadrosuyla kampa girebilecek ve Dünya Kupası hazırlıklarını bu sayıyla sürdürebilecek. Dev turnuvaya katılacak 23 kişilik final kadrosunda ise değişikliğe gidilmedi.
Kampta kendilerini gösterebilecekler
Gerçekleştirilen değişiklikler son günlerde isimleri Brezilya Milli Takımı ile anılan Süper Lig'den iki ismin dev turnuvaya katılma şanslarını artırdı. Yeni kural, Fenerbahçeli Giuliano ve daha önce hiç milli takım forması giymeyen Beşiktaşlı Talisca'nın Sambacılar'ın Dünya Kupası kadrosuna girebilmesi için yeni umut oldu. Nihai kadro yine 23 kişi olacak olmasına karşın, 35 kişilik ilk kadroya girerek, hazırlık kampında kendilerini göstererek son kadroya girme şansları çoğalacak.
Derbide daha da hırslı
Beşiktaş ile sezonun ikinci yarısında oldukça başarılı bir süreç geçiren Anderson Talisca, Brezilya Milli Takımı'nın listesine resmen girmişti. Giuliano da aday oyuncular listesinde bulunduğu için, Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Tite'nin yardımcıları Vodafone Park'ta yapılacak Beşiktaş-Fenerbahçe lig maçını tribünden izleyecek. FIFA'nın yeni kararı, kendisini göstermek isteyen iki ismin bu maçta daha da hırslı olmalarına yol açacak.
14 Mayıs'ta kadrolar açıklanacak
Bu 35 kişilik kadroları FIFA'ya bildirmek için son tarih 14 Mayıs olacak. 23 kişilik nihai kadroysa açılış maçından 10 gün öncesi olan 4 Haziran'a kadar teslim edilmesi gerekecek. Kolombiya'da Mart ayında yapılacak FIFA Kongresi'nde getirilen yenilikler resmiyete kavuşacak. 2018 Dünya Kupası regülasyonunun 44. maddesinin 1 ve 3. paragraflarına yapılacak eklemelerin ardından resmiyete dökülecek.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor FIFA Giuliano ve Talisca'ya Çalıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement