FIFA yöneticisi, tüküren futbolcuya sarı kart gösterilmesini önerdi - Son Dakika
Spor

FIFA yöneticisi, tüküren futbolcuya sarı kart gösterilmesini önerdi

FIFA, koronavirüs salgını nedeniyle takımlara bir maçta 5 oyuncu değişikliği hakkı verilmesini önerdikten sonra yeni bir kural eklenmesi gündeme geldi. FIFA Sağlık Komitesi Başkanı Michel D'Hoodge, maçta tüküren futbolcuya sarı kart gösterilmesini teklif etti.

27.04.2020 22:50  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FIFA Sağlık Komitesi Başkanı Michel D'Hooghe, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen ligler yeniden başladığında maçlarda tüküren futbolculara sarı kart gösterilmesini önerdi.

D'Hooghe, The Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, ligler başlamadan önce sağlık koşullarının dikkatlice düşünülmesi gerektiğini belirtti.

"HİÇ HİJYENİK DEĞİL"

Özellikle tükürmenin futbolda yaygın olduğunu dile getiren D'Hooghe, "Bu hiç hijyenik değil ve maçlar başladığında bundan sakınmamız gerekiyor. Belki sarı kartla cezalandırılabilir." ifadelerini kullandı.

Tükürüğün koronavirüsün yayılmasında etkili olduğunu kaydeden D'Hooghe, "Sadece bu bile maçlara başlamadan önce ne kadar dikkat etmemiz gerektiğini gösteriyor." yorumunu yaptı.

FIFA yöneticisi, tüküren futbolcuya sarı kart gösterilmesini önerdi
Kaynak: AA

Son Dakika Spor FIFA yöneticisi, tüküren futbolcuya sarı kart gösterilmesini önerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • 222: Sen çık 90 dakşka bi oyna bakalım kaç kez tükürüyon yere. Hayatında futbol oynamamış anlaşılan. Bunun yerine 15 dakikada bir dezenfektan püskürtülsün sahaya, maça 3 dakika ara verilse yeter. Ayrıca toplar sık sık değiştirilerek dezenfekte edikebilir. 3 1 Yanıtla
  • TÜRKİYENİN TEK AVRUPA FATİHİ : oldu olacak gol atanada kırmızı kart gösterilsin .bari nasılolsa futbolun çivisi çıktı. 1 2 Yanıtla
  • aadfh: neden keçi 1 1 Yanıtla
  • Ali: Topa dokunan oyundan atılsın. Temas etmek hijyenik değil. 0 0 Yanıtla

Advertisement