Figo, Seçilirse FIFA'da Devrim Yapacak - Son Dakika
Spor

Figo, Seçilirse FIFA'da Devrim Yapacak

FIFA Başkanlığı için aday olan Luis Figo, seçimi kazanması halinde devrim niteliğinde birçok karara imza atacağını söyledi.

20.02.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FIFA Başkanlığı için aday olan Luis Figo, seçimi kazanması halinde devrim niteliğinde birçok karara imza atacağını söyledi. Bunlardan en ilginç olanı ise Dünya Kupası hakkında.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) mayıs ayında düzenlenecek olan genel kongresi, 6 başkan adayıyla futbol tarihinin en çekişmeli başkanlık yarışından birine sahne olacak. Başkanlık seçiminde, Figo ve Blatter'ın yanı sıra, FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali Bin el-Hüseyin ve Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag yarışacak. Başkanlık seçiminin yapılacağı FIFA Kongresi, 29 Mayıs'ta İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilecek. Başkan adaylarından Portekizli eski futbolcu Luis Figo, seçim öncesi Wembley Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında birçok konuda devrim niteliğinde kararlar alacağını söyledi.

"FIFA'NIN İMAJI LEKELENDİ"

Luis Figo, 2022'de düzenlenecek olan Dünya Kupası ile ilgili çıkan birçok yolsuzluk iddiası hakkında, "Katar ve Rusya'nın Dünya Kupası'na ev sahipliği sürecinde yaşanan yolsuzluk iddiaları nedeniyle FIFA imaj sorunu yaşadı. Vakit, futbolun bana verdiği her şeyi, futbol dünyasına geri verme vakti. Son aylarda ve yıllarda benim gibi çoğunuz FIFA'nın imajının lekelendiğinin farkında. Konuştuğum birçok kişi değişim bekliyor" açıklamalarında bulundu.

"FIFA İÇİN YENİ BİR LİDERLİK TARZI İSTİYORUM"

Figo, futbol temelinde çalışmalar yapacağının da altını çizerek, "FIFA'nın imajını düzeltmek için çalışmalar yapacağım. Şike ve ırkçılık konularında sıfır toleransa sahip olacağız. Kenarda oturup, bir eylemde bulunmayı reddedecek birisi değilim. FIFA için yeni bir liderlik tarzı istiyorum. Programımın merkezine futbolun temelini koydum. Her bir federasyonunun ülkesinde futbol okulu projeleri üretmek istiyorum. Her bir ülkenin saha ve teknik direktör sayısını arttırdığını görmek istiyorum. Herhangi bir yere bağlı olmadığım için şanslıyım. Kariyerim, hedeflerim için yeterli. Kimseye hiçbir şey borçlu değilim. Futbolun çıkarları için FIFA başkanlığını yürütebilirim" dedi.

"40 YA DA 48 TAKIM…"

Eski Portekizli futbolcu, Dünya Kupası'na katılacak takımların sayısı hakkında ise "Dünya Kupası'na katılacak takım sayısını 32'den, '40 ya da 48 takıma' çıkarmak istiyorum. Bu genişleme uygulanırsa, yeni katılacak takımların Avrupa dışı ülkelerden gelmesi gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

"SAYGI DUYUYORUM"

Bir basın mensubunun, 17 yıldır FIFA başkanlığı görevinde bulunan Sepp Blatter'ın adaylığına ilişkin soruya ise Luis Figo, "Tüm diğer adaylara duyduğum gibi ona da saygı duyuyorum. Birliğe uzun yıllardır liderlik yapıyor. Futbol için birçok olumlu hamlede bulundu ancak artık değişikliğin gerekli olduğu noktaya erişildi" yanıtını verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Figo, Seçilirse FIFA'da Devrim Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement