Figüranlara "Sinemada Olmazsa Olmazlar" ödülü verilecek - Son Dakika
Güncel

Figüranlara "Sinemada Olmazsa Olmazlar" ödülü verilecek

Figüranlara "Sinemada Olmazsa Olmazlar" ödülü verilecek

Malatya'da 15-19 Kasım'da düzenlenecek "9. Malatya Uluslararası Film Festivali"nde figüranlara "Sinemada Olmazsa Olmazlar" ödülü verilecek.

27.09.2019 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da 15-19 Kasım'da düzenlenecek "9. Malatya Uluslararası Film Festivali"nde figüranlara "Sinemada Olmazsa Olmazlar" ödülü verilecek.

"9. Malatya Uluslararası Film Festivali"nin yönetmenliğini üstlenen Haydar Işık, film festivallerinin şehirlerin ve ülkelerin tanıtımı açısından önemli organizasyonlar olduğunu belirtti.

15-19 Kasım'da düzenlenecek 9. Malatya Uluslararası Film Festivali"ne başvuruların 5 Ekim'e kadar devam edeceğini aktaran yönetmen Işık, "Genç bir ekibimiz var, başarılı bir festivali gerçekleştirmek için titiz bir çalışma devam ediyor. Festival genç sinemacıların mesleki gelişimi için değerli bir platform olmaya devam edecek. Türk sinemasına değerli katkılar sağlamış sanatçılarımıza onur ödülü vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerin içeriğinde değişiklik yaptıkların anlatan Işık, çocukları ve gençleri sinema içine çekebilmek için çeşitli projeler hazırladıklarını söyledi.

Işık, daha önceki festivallerde bulunan atölyeleri mini kurslara dönüştürdüklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Biz bu yıl bu temada daha çok senaryo eğitimi, senaryo atölyeleri, uygulamalı eğitimler gibi değişiklikler yaparak, verimliliğini ve sürekliliğini daha fazla artırabilecek çalışmalar yaptık. Daha önceki yıllarda uluslararası film yarışmaları vardı. Yine burayla ilgili bir takım değişikliklere gittik. Bu sene uluslararası film yarışması yapılmayacak ancak uluslararası filmlerden seçkiler yapıp yine yurt dışından yönetmen, yapımcı veya oyuncu olmak üzere yabancı konuklarımızı kentimizde en güzel şekilde ağırlayacağız. Ulusal ödüller kısmında verilen ödül miktarında bir değişiklik olmadı. Kısa filme katılımı yükseltmek ve gençleri kısa filme yöneltmek için ödül miktarını arttırdık."

"Figüran ödülü vereceğiz"

Işık festival kapsamında verilecek ödüllerle ilgili, "En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, Fahri Kayahan Müzik Ödülü, Kemal Sunal Halk Ödülü, Türk Sinemasına Katkı Ödülü, Ulvi Saran jüri özel Ödülü, Yönetmenler Birliği Platformu En İyi Yönetmen Ödülü SİYAD Ödülü vereceğiz. Bu yıl festivallerde bir ilk olan 'Sinemada Olmazsa Olmazlar' ödülü vereceğiz yani festival kapsamında Türkiye'de ilk olan figüran ödülü vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Figüranlara 'Sinemada Olmazsa Olmazlar' ödülü verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement