Fikret Otyam Anıldı - Son Dakika
Güncel

Fikret Otyam Anıldı

Fikret Otyam Anıldı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde ressam, 9 Ağustos'ta hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Fikret Otyam'ı anma etkinliği düzenlendi.

23.08.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde ressam, 9 Ağustos'ta hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Fikret Otyam'ı anma etkinliği düzenlendi. Otyam, şiirlerinde yer aldığı gibi şarıklarla anıldı.

Ünlü ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nün sahibi Cenap Tezer'in düzenlediği söyleşi ile başlayan etkinliği aralarında Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam ve kızları İrep Otyam Bilgiç ve Döne Otyam'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi. Tezer, Otyam ile ilgili anılarını paylaştı, yaşam tarzı, düşünce yapısı üzerine bilgiler verdi. Tezer'in söyleşisinin ardından sahneye dünyaca ünlü piyanist ve devlet sanatçısı Gülsin Onay çıktı. Onay, Chopin, ve Adnan Saygun'dan eserler seslendirerek Otyam'ı klasik müzikle andı. Mini bir resital sunan Onay'ın ardından, Zeynep Karababa sahne alarak, Otyam'ın sevdiği türküleri yorumladı. Otyam, aynı gecede hem klasik müzikle hem de türkülerle anıldı. Karababa, 'Manevi babamdı" dediği Otyam için " Hepinizin bildiği gibi çok özel ve güzel bir insandı. Böyle bir etkinlikte sizlerle olmaktan çok mutluyum" dedi.

Anma, Karababa'nın repertuvarındaki türküleri sesledirmebiyle sona erdi.

Ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam, geçen 9 Ağustos'ta böbrek yetmezliğinden 89 yaşında yaşamını yitirmiş, cenazesi Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan İz Bırakan Aydınlar Gömütlüğü'ne defnedilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fikret Otyam Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement