Fikret Otyam Sanat Galerisi, Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi'ne Dönüşecek - Son Dakika
Güncel

Fikret Otyam Sanat Galerisi, Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi'ne Dönüşecek

Fikret Otyam Sanat Galerisi, Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi\'ne Dönüşecek

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Sobacılar Çarşısı'ndaki 6 dükkan ve 1 kafetaryayı, bedelsiz olarak Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (AESOB) 10 yıllığına verdi.

20.09.2016 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Sobacılar Çarşısı'ndaki 6 dükkan ve 1 kafetaryayı, bedelsiz olarak Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (AESOB) 10 yıllığına verdi. AESOB, çarşıda bulunan Fikret Otyam Sanat Galerisi'ni, Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi'ne dönüştürecek.

Büyükşehir Belediyesi, Sobacılar Çarşısı'ndaki 6 dükkan ve 1 kafeteryayı, protokolle bedelsiz olarak 10 yıllığına AESOB'a verdi. Protokol törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sobacılar Çarşısı'nın ilk dönem belediye başkanlığında faaliyete geçtiğini hatırlattı. Çarşıdaki 41 dükkanın Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün, 6 dükkan ve 1 kafeteryanın Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu ifade eden Türel, dükkanların Mustafa Akaydın döneminde Fikret Otyam Sanat Galerisi, kafeteryanın ise Sobacılar Müzesi olarak kullanıma açıldığını hatırlattı. Başkan Türel, şöyle konuştu:

"10 YIL AESOB'DA"

"Meclis kararıyla kafeteryanın bir kısmı ile 6 dükkanın müze, kafe ve sanat galerisi açılarak, sanat dallarında sergiler ve konferanslar düzenlemek, profesyonel sanatçıların kullanımına imkan sağlamak, güzel sanatları yaygınlaştırmak, toplumun sanata ilgisini artırmak, eğitim ve kültür maksatlı kullanmak amacıyla belediyemiz ile AESOB arasında 10 yıllık süreli protokol yapılması uygun bulunmuştur."

TURİSTLER AHİLİĞİ TANIYACAK

Protokol ile esnafın moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla dinlenme yerleri oluşturulacağını belirten Türel, Sobacılar Çarşısı'nın cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Türel, bugünkü konumuyla çarşının yaşam hareketliliği konusunda kısıtlı olduğunu dile getirdi. Türel, "Burası esnaf ve sanatkarlarımızın buluşacağı nokta haline gelecektir. Antalya'ya gelen turiste ahiliğin ne olduğunu anlatacak galeri ve müze oluşturmak suretiyle bu adımları attık" dedi. Menderes Türel, AESOB'un çarşıyı esnafa yakışan bir merkez haline getireceğini söyledi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere de Menderes Türel'e esnafa verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti, hediyeler sundu.

AHİ EVRAN MÜZESİ KURULACAK

Başkan Türel, Sobacılar Çarşısı'nda bulunan Fikret Otyam Sanat Galerisi'nin ne olacağı sorusu üzerine, göreve geldiklerinde galerinin faal durumda olmadığını, kapalı ve hiçbir etkinlik yapılmadığını söyledi. Türel, şöyle konuştu:

"Bunlar biz göreve geldikten sonra olmuş bir şey değil. Zaten biz gelmeden önce de bildiğiniz gibi kapalı durumdaydı. Ancak Fikret Otyam Antalya'da yaşamış ve vefat etmiş önemli bir sanatçımızdır. Burada AESOB'un vereceği karar önemlidir. AESOB'un burasını Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi'ne dönüştürme noktasında bir talebi söz konusu olursa biz de Otyam ailesi ile görüşürüz. Ailesinin bir önerisi varsa onu almak suretiyle gerekli adımları atarız. Gerekirse ailesi kendi mülkiyetlerinde bu galeriyi yürütmek isterlerse destek veririz. Ülkemizin farklı bir yerine taşımak ve yaşatmak isterse ona da her türlü desteği vererek katkımızı sağlarız."

GALERİSİ OLACAK

AESOB Başkanı Adlıhan Dere de aynı soruya Fikret Otyam Sanat Galerisi'ni Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi yapacakları karşılığını verdi. Dere, "Burayı konseptine uygun olarak kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin fotoğraf galerisi yapacağız" deyince Başkan Türel, "Biz de bu konuda ailesi ile temas kurarız. Nasıl değerlendirilmek istenirse biz de katkımızı ortaya koyarız" dedi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fikret Otyam Sanat Galerisi, Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi'ne Dönüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement