Filinta'da Düğümü Galata Çocukları Çözdü! - Son Dakika
Güncel

Filinta'da Düğümü Galata Çocukları Çözdü!

Filinta\'da Düğümü Galata Çocukları Çözdü!

Ekranların ilk ve tek Osmanlı Polisiyesi Filinta'nın dün gece yayınlanan 19. Bölümünde gücün ve hırsın, adalet ve vicdan duygusuyla savaştığı bir bölüme imza atıldı.

29.04.2015 10:02  Güncelleme: 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ES Film'in yapımcılığını üstlendiği TRT'nin sevilen dizisi 'Filinta'nın bu haftaki bölümünde Kadı Gıyaseddin'in Bekri tarafından kaçırılması tüm şehri sokağa döktü. Saray'ın korumalarının yanı sıra hemen harekete geçen Filinta Mustafa, Bıçak Ali ile birlikte tüm zabitlere yardım eden; Galata'nın kimsesiz ve Kadı Gıyaseddin'in bir baba şefkatiyle koruduğu çocukları oldu. Ve bu çocukların sahneleri adeta unutulmaz film 'Bir Zamanlar Amerika' lezzetinde bir film izletirmişçesine bir kez daha seyirciyi ekrana bağlayarak geceye damgasını vurdu. Filinta'nın usta görüntü yönetmeni Sami Saydan'ın oğlu Tuna Saydan ve minik oyuncuların yer aldığı bu sahneler gecenin en çok konuşulan ve sevilen sahneleriydi.

Dün geceki bölümde neler olduğuna bakarsak; Kadı için tüm İstanbul seferber oldu!

Filinta Mustafa (Onur Tuna) ve Bıcak Ali (Cem Uçan) Kadı Gıyaseddin'in (Mehmet Özgür) kaçırıldığını öğrenince küplere biner. Hem tüm zabitandan hem de Kadı Gıyaseddin'in yardımını esirgemediği zehir gibi bir gruptan destek isterler. Bu grup Galata'nın sabileridir. Bu çocukların çetesi yardımıyla Bekri'nin yerini bulurlar. Aynı zamanda Padişah da, Esat Paşa'ya Kadı'yı bulması için emir verir ve bulmadan gözüne gözükmemesini ister. Esat Paşa'nın gözü açılır ve vicdanıyla hesaplaşmaya başlar. Sonrasında da Boris'le olan iş ortaklığını gözden geçirerek Kadı Gıyaseddin'in yerini öğrenmek karşılığında, Boris'in banka engeli olan Maliye Nazırı Ömer Paşa'nın kendini öldürmesini sağlar. Bu intihar zorlaması karşılığında Boris'ten Bekri'nin yerini öğrenir. Ve Rıza ile birlikte tüm askerlerini Bekri'nin saklandığı adrese baskın yapması için gönderir.. Filinta Mustafa​, ​Bıçak Ali ​ ve Rıza'nın adamları aynı anda Kadı Gıyaseddin'i kurtarmak için​ mekana gelirler ve girdikleri çatışmayla Kadı Gıyaseddin'i kurtarırlar. Sansar Bekri'nin konuşmaması için onu öldürmeye gelirken Ali'nin bıçağıyla vurulur. Onu tedavi etmek ve ayağa kaldırmak işi Azize'ye düşer. Dizinin sevilen karakterlerinden Sansar Cemil karakterini üstlenen Hakan Yufkacıgil'in öldüğü sanılan bu sahne sosyal medyadaki sevenleri tarafından gecenin en çok konuşulan konularından oldu.

Bekri'den inanılmaz itiraf: 'Beni tutan Boris Zaharyas'

Hayatı para üzerine kurulu olan Bekri, Kadı Gıyaseddin' i alıkoyduğundaki konuşmalarından istemese de etkilenir. Kadı'nın adalet, vicdan ve kader konuşmasından etkilenen Bekri, Filinta Mustafa'nın kendisini çatışma sonrasında götürdüğü Foto Abdullah'ın dükkanında herşeyi Boris Zaharyas'ın kendisine yaptırdığını itiraf eder.

Lara'nın Mustafa'ya mektubu…

Gecenin en hüzünlü ve fakat her şeyin çözümüne az kaldığı sahnelerinden biri de Lara'nın yazısını taklit ettirerek babası Boris'in kurgulattığı veda mektubu sahnesiydi. Lara'nın (Damla Aslanalp) Dadı Gülbahar ile gönderdiği mektupla altüst olan Mustafa mektubun izlerini takip ederek biricik sevdiğinin o mektubu yazmadığını Abdullah sayesinde keşfeder. Ve yazan kişiyi bularak ona gidip bunu kimin yaptırdığını sorgularlar.

Süreyya'dan Saray'a bomba gibi bir teklif

Süreyya (Nur Fettahoğlu) Boris'e banka için verdiği sözü tutmaya yeminlidir. Fakat elinde Boris'e ait, onu yok edecek belge yoktur. Sadrazam'a giderek bankayı kendisinin kurma isteğini belirtir. Bu teklif, Padişah' a iletilir. Teklif, Sarayda bomba etkisi yaratır. Padişah'ın artık beklemeye tahammülü kalmamıştır. Fakat kiminle yola çıkacağını bilememektedir.

Boris köşeye sıkışır ve tutuklanır…

Her kirli işin altından çıkan Boris, hırsını daha da yukarılara taşıyan Süreyya'nın üstü kapalı tehditlerinin karşısında; dün geceki bölümde pek sevgili müttefiki Anita Won Wilhelm (Wilma Elles) ile görüşür. Anita'nın gayrimeşru ve babasının onaylamayacağı, dahası ölümle tehtit ettiği bebeğine karşılık Mayer'den ve babasından tekrar para istemesi için telgraf çekmesini ister. İsteği karşısında Anita'da şok olur. Önce reddetse de, Boris'in teklifini geri çeviremez. Fakat tüm bunlar bir işe yaramaz..Boris Bekri'nin itirafıyla Kadı Gıyaseddin ve Filinta Mustafa tarafından tutuklanır. Ve son sahnede bacakları tutmayan Lara tüm bu olanları görür.

Şarkıcı-oyuncu Yeşim Salkım'ın eşi oyuncu Hakan Eratik'in sürpriz bir karakterle konuk oyuncu olarak yer alacağı Filinta, 5 Mayıs Salı akşamı yayınlanacak 20. Bölümüyle TRT1'de!

Yönetmenliğini Gökhan Erkut, senaryosunu Altuğ Küçük'ün üstlendiği, başrollerinde; Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Damla Aslanalp, Naz Elmas, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Wilma Elles, Kemal Topal, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Feyza Işık, Alona Kral, Ebubekir Öztürk, Ercan Demirel, Sencer Serta, Alican Bayhan, Emre Canpolat, Ceyhun Ergin, Çağrı Erceber, Uğur Yıldıran, Engin Yüksel ve Selim Gürata gibi önemli oyuncuların yer aldığı Filinta'nın her Salı TRT1'de.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filinta'da Düğümü Galata Çocukları Çözdü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi
    11:17 Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi

    Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe, ilçenin sorunlarına çözüm bulmak, hizmetleri daha etkili kılmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla ilçe müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, mahalle muhtarlarının sunduğu bilgilerin ilçe yöneticileriyle birlikte çözüm yolları bulmak için değerlendirileceği ve Kaymakam Gökçe'nin ilçe yönetimiyle birlikte daha iyi hizmetler sunmak adına koordineli bir çalışma içinde olacaklarını belirttiği ifade edildi.


Advertisement