Filinta'da Nefes Kesen Aksiyon Ve Kumpaslar Silsilesi Yaşandı! - Son Dakika
Güncel

Filinta'da Nefes Kesen Aksiyon Ve Kumpaslar Silsilesi Yaşandı!

TRT'nin en sevilen ilk ve tek Osmanlı Polisiyesi 'Filinta'nın dün geceki bölümünde, yine birbirinden ilginç, gizemli dosyalar, anlaşmalar, sır perdeleri aralandı, aksiyon dolu sahnelere imza atılarak yine seyirci güzel ve heyecanlı bir bölümle ekranlara bağlandı.

22.04.2015 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okan Bayülgen'den Filinta'ya

Geçtiğimiz haftalarda Okan Bayülgen'e konuk olan Filinta ekibinden 'Esat Paşa' karakterini başarıyla üstlenen usta oyuncu Yosi Mizrahi, Es Film aracılığıyla, Bayülgen'e konuk olan ve oyunculuk yapmak isteyen engelli genç Ümit Bayhan'a canlı yayında bir bölüm rol teklif etmişti… Filinta'nın dün akşamki 18. Bölümünde, Filinta seyircisiyle buluşan Ümit Bayhan, oyunculuk yolundaki yeteneğini ve bu yolda ve hayattaki azimle adı gibi ilerleyişini, dizi severlerin karşısına geçerek gösterdi. Dizinin mucidi, bilge kişiliği Foto Abdullah'ın, Boris'in kirli çamaşırlarını ortaya dökmek için Müşir Filinta Mustafa ile araştırma sahnelerinden birinde boy gösteren 'matematik dehası, rakamlarla ve gizli dosyaları çözmekte usta memur Fatih' rolünde izlediğimiz Ümit Bayhan, dizinin bu bölümünde, böyle ilginç bir rolle yer aldığı için oldukça mutlu olduğunu dile getirdi.

Filinta'nın dün geceki bölümünde , neler olduğuna bakacak olursak;

Abdullah'ı Süreyya'nın adamları kurtardı…

Geçtiğimiz hafta, Kadı Gıyaseddin'in emriyle Boris'in kirli çamaşırlarını bir bir ortaya çıkartmaya çalışan ekibin içindeki Foto Abdullah'ın liman sorumlusu Hamdi'den tam bilgileri almaya başladığı anda kafasına silahlar dayanmıştı. Onu bu durumdan, Boris'in en büyük düşmanı Süreyya'nın adamları kurtardı. Ve Süreyya Abdullah'a adının 'Emir' olduğunu söylediği Boris Zaharyas 'la, kendisinin uğraştığını, bu işin onları aştığını ve peşini bırakmalarını söyledi.

Filinta Mustafa'dan Süreyya'ya gözdağı!

Foto Abdullah'ı kurtaran Süreyya'nın evine, can dostu ve mesai arkadaşı Bıçak Ali'yle teşekküre giden ve işin aslını öğrenmek isteyen Filinta Mustafa, Süreyya'nın 'Biriniz boynunda ilmek, diğeriniz mezardan yeni çıktı.. Siz daha kendi belinizi doğrultamazken, büyük bir işe girişmişsiniz..' sözüne okkalı bir yanıt verdi. Filinta Mustafa 'Girdiğimiz yolun adı: Adalet… Bu yolda ne bileğimiz bükülür, ne belimiz kırılır merak etmeyin! Süreyya Hanım, belli paranız var güçlüsünüz… Ama burası Dersaadet, kendi başına at koşturmaya çalışanların akibeti bugüne kadar hep aynı, oldu.. Ve bunu hep biz sağladık, anlatabiliyor muyum? Bizim için en haklı yol, devletimiz, milletimiz için adalet yolunda şehit düşmek!' sözüyle adaletin ve davalarının önemine değindiği sahneler dizi severlerin sosyal medyada en çok konuştuğu sahnelerden oldu.

Boris'in 7 adımlık intikam planı

Gücü ve hırsıyla etrafını yakıp, yıkan Boris Zaharyas'ın dün geceki bölümde izlediği '7 adımlık intikam planı' seyirciyi yine etkileyen ve en çok konuştuğu sahnelerdi… Bunlardan ilk'i dadı Gülbahar yoluyla, bacaklarını hareket ettiremeyen kızı Lara ile Mustafa'yı 'Seni istemiyor!' yalan mesajıyla ayırtması oldu. İkincisi Almanya Bankasını satın alan Süreyya'nın, Almanya'dan Boris'in para akışını ortaya çıkartacağı defterin elinde bulunduğu ve kendisi için gelen defterdarı limanda adamlarına öldürtmesiydi. Üçüncüsü, Süreyya' yla yüz yüze gelerek, tüm bu olanlardan haberinin olmadığı davranışıyla onu, Maliye Nazırı Ömer Paşa'yla buluşturup planlarına devam etmesini sağlaması oldu. Bir diğer planı ise Hamdi'ye uyarısıydı… Kendi geçmişinin sırlarını bilen ve vaktinde bir anlaşma yaptığı Hamdi'nin konuşmaması için onu oğlu Mecid'le vurup onu yok edeceğini söyleyerek elini kolunu bağlamasıydı. Ömer Paşa'nın bankanın kurulumu için artık paranın eline gelmesi için uyardığı ve Süreyya ile işbirliği yaptığını anladığı Boris'in planlarında, aptal'a yatarak, Ömer Paşa'ya Padişah'ın karşısında para transferini yaptığı yalanı ortalığı karıştırdı. Ve işbirlikçisi Esat Paşa onu destekledi. Kendisine ayak bağı olduğunu ve kurtulmak için elinden geleni yaptığı Anita'nın çocuğunun babası Albrecht'i öldürtmesi planlarının bir diğer ayağıydı.

Kadı Gıyaseddin'in nefes kesen aksiyon sahneleri !

Dizinin en dikkat çeken sahnelerinden, Boris'in adamı Sansar Cemil'in, geçtiğimiz hafta çatışma sırasında kardeşi öldürülen Bekri'ye, Bıçak Ali ve Mustafa'nın dokunulmazlığını hatırlattığı ve kendisine verdiği planla 'her türlü karışıklığa müsaade var! dediği sahneler oldu. İntikam ateşiyle yanan Bekri, Filinta'yı ve Bıçak Ali'yi can evinden vurmak için, dokunulmazlığın olmadığı Kadı Gıyaseddin'i oyuna getirdi. Ve Kadı'yı Boris'in kirli geçmişini öğrenmek için izini yakaladığı Bala Hatun'la görüştereceği yalanıyla Galata'ya yalnız başına getirtti. Ve Bekri adamlarını ortaya çıkartarak Kadı Gıyaseddin 'i bir kavganın ortasına attı. Kadı Gıyaseddin'in bu dövüş sahneleri dizinin ilk'lerinden biri olarak seyirciyi heyecanlandırdı.

Boris kızına da oyun oynuyor!

Bacaklarını hareket ettiremeyen Lara'nın Mustafa'dan nefret etmesi için türlü yalanlar uyduran Boris, Esat Paşa ile evlilik hayalleri kuran, özel işlerinde kullandığı ve cezalandırarak uyuttuğu Azize'yi derin uykusundan uyandırdı. Ve yeni planlarına şimdi de kızının bacaklarını hareket ettirmemesi için ondan yeni zehirli ilaçlar almaya başladı.

Yönetmenliğini Gökhan Erkut, senaryosunu Altuğ Küçük'ün üstlendiği, başrollerinde; Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Damla Aslanalp, Naz Elmas, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Wilma Elles, Kemal Topal, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Feyza Işık, Alona Kral, Ebubekir Öztürk, Ercan Demirel, Sencer Serta, Alican Bayhan, Emre Canpolat, Ceyhun Ergin, Çağrı Erceber, Uğur Yıldıran, Engin Yüksel ve Selim Gürata gibi önemli oyuncuların yer aldığı Filinta'nın yeni bölümü 28 Nisan Salı akşamı 20.00'de TRT1'de…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filinta'da Nefes Kesen Aksiyon Ve Kumpaslar Silsilesi Yaşandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement