Filinta'da Savaş Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Filinta'da Savaş Başlıyor

TRT'nin sevilen Filinta 'Bin Yılın Şafağında' dizisinde bu hafta yüksek dozda gerilim, akıl oyunlarını barındıran sorgu taktikleri ile birlikte savaş haftası yaşanmaya başlayacak..

08.10.2015 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dizinin geçen iki bölümünde yaşanan önce Külliyeye yapılan kanlı baskınla birlikte Kadı Gıyaseddin'in ölümü, Padişah'ın ve Kadı'nın çocuklarının kaçırılması herkesi perişan etmişti. Sonrasında ise Filinta Mustafa'nın, Davut Paşa, Bıçak Ali ve Abdullah ile birlikte çıktığı yolculuktaki hem çocukları bulmak, hem de Manastır Baskınını gerçekleştirerek Kardeşlik Teşkilatının başındaki Padre'yi öldürmesi, Farah'ı yakalaması ve üstelik içlerine sızan bu kadının kimliği, ortalığın iyice gerilmesine sebep olmuştu.

Bu hafta dizinin 30. Bölümüyle birlikte savaş ve akıl oyunlarının yaşanacağı bir hafta olacak. Tam bir strateji bilmecesinin seyirciye büyük bir görsel şölenle sunulacağı dizinin bu Cuma yayınlanacak bölümünde, bir taraftan Filinta Mustafa'nın çocukları bulmak adına verdiği uğraş, diğer taraftan Yüce Meclisin, Osmanlı'yı yok etmek için oynayacağı oyunlara karşı açılan savaşın haftası olacak. Davut Paşa tarafından tam yetkinin verildiği Filinta Mustafa, zekasıyla en ince ayrıntıları hesap ederek, tüm bu kirli oyunları çözüp çocuklara ulaşabilecek mi? Göreceğiz…

Dizinin bu haftaki özetine gelirsek:

Filinta Mustafa (Onur Tuna), Bıçak Ali (Cem Uçan) ve Abdullah (Kamil Güler) çocukların izini sürmeye devam eder.

Farah'ın (Berrak Tüzünataç), yakalanışıyla birlikte, kendisini neler bekleyecek? Sorgu sırasında neleri hatırlayacaktır?

Yüce Efendi-Kenan Miloş'un (Suavi Eren) emriyle çocuklar nereye götürülecektir?

Filinta Mustafa ve tüm ekip Farah'ı konuşturmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Davut Paşa (Mustafa Avkıran), Farah'ın sorgusunda inisiyatifi kime verecek? Abdullah nasıl bir fikir öne sürecektir ki, herkes buna şaşıracaktır.

Boris Zaharyas (Serhat Tutumluer), Yüce Meclise, kendisine verilen yetkiyle ilginç bir teklifte bulunur. Ancak bu teklif bazılarının hoşuna gitmeyecektir.

Padişah, (Bülent Alkış) Süreyya (Nur Fettahoğlu) ile neden hususi görüşmek isteyecek? Ve kendisine ne teklif edecektir?
Bıçak Ali (Cem Uçan), evleneceği kadın Süreyya'nın, Boris ile verdiği karar üzerine nasıl bir tepkide bulunacak? Ve Süreyya Ali'ye gerçeği açıklayacak mıdır?

Geçtiğimiz sezon Osmanlı'nın başına belalar açan, Filinta Mustafa ve ekibi tarafından yakalanan, hapiste bir arada olan Haritacı Şifahi (Mustafa Uzunyılmaz), Uzun Tüfek (Özcan Varaylı) ve Bekri (Ebubekir Öztürk), özgürlükleri için hangi teklifle karşılaşacaklardır?

Mustafa'nın bulduğu iz, onu ve can yoldaşlarını nereye götürecektir?

Bu sorular ve dahası, 9 Ekim Cuma akşamı TRT1 ekranlarında yayınlanan, ES Film'in yapımcısı olduğu Filinta 'Bin Yılın Şafağında' cevap bulacak…

Yönetmenliğini Osman Kaya'nın üstlendiği, başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Serhat Tutumluer, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Mustafa Avkıran , Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Asena Tuğal, Mürşit Ağa Bağ, Yosi Mizrahi, Wilma Elles, Ercan Demirel, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ebubekir Öztürk, Ceyhun Ergin, Emre Canpolat, Engin Yüksel, Selin Deveci, Sencer Serta Çakal, Uğur Yıldıran, Burcu Çoban, Gülşah Şahin, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Gurur Çiçekoğlu, Batın Deniz Uçan, Şahin Karakuş, Özgür Onan, Yavuz Sepetçi, Duru Alkış, Bartuğ Bedirhan Yayla ve Muhammed Kerem Şahin'in paylaştığı Filinta 'Bin Yılın Şafağında' dizisi bu hafta da sevenlerini soluksuz bırakacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filinta'da Savaş Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi
    20:17 Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi

    5,6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi.


Advertisement