Filinta Mahkemede Kurulan Tuzağı Boz​A​ Bilecek Mi? - Son Dakika
Güncel

Filinta Mahkemede Kurulan Tuzağı Boz​A​ Bilecek Mi?

Filinta 'Bin Yılın Şafağında' da dün gece, Osmanlı Adaleti karşısında oynanan oyunlara karşı, zamanla yarışılan ve Adaletin tecellisinin işlendiği muhteşem bir bölüm yaşandı.

26.12.2015 12:07  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boris'in önemli ipuçları…

Geçtiğimiz bölümün sonunda, Yüce Meclisin Osmanlı'yı parçalamadan yönetme girişimlerinin ip uçlarını veren Boris'in (Serhat Tutumluer), Mustafa (Onur Tuna) tarafından vurulmasının ardından denize düşmesi ve cesedinin bulunamaması Filinta Mustafa'yı yeni şüpheleriyle baş başa bıraktı. Padişah'a düzenlenen suikastın başında olan kişinin Boris olduğu ve çıkartılan isyanın ardından Şehzade Mehmet'in tahta çıkacak kişi olacağı iddialarının yaşandığı dün geceki bölümde neler olduğuna bakalım;

Üsküdar Kadısı Yüce Meclisin adamı çıktı

Yüce Efendi Kenan Miloş'un (Suavi Eren) kirli oyunlarının içinde yer alan ve onların yetiştirmiş olduğu Üsküdar Kadısı (Emin Önal) Adaletin temsilcisi olarak Şehzade Mehmet'in (Hakan Kurtaş) davasına bakarken, Adaletin ötesinde onu suçlu çıkartmak için elinden geleni yaptı. Onun Adalet, vicdan ve hadislerle örnekler verdiği, ancak gerçeğin tersine yansıttığı bu sahneler sosyal medyada en çok konuşulanlar arasındaydı.

Şehzade Mehmet'in vekili Mustafa tarafından kıyasıya savunuşu

Bu zorlu davada Şehzade Mehmet'e vekil olarak yanında olan Filinta Mustafa (Onur Tuna), Şehzade'nin masum olduğuna inanır. Ve şüphelerinin kaynağı Boris ve Şehzade Mehmet ile olan telgraf görüşmelerinin sahte oluşunu Abdullah'ın hocası Usta Bey (Ali Çelik) yoluyla ortaya çıkarır. Ardından bu isyanın başını çeken Paşa'nın maaşıyla alamayacağı büyük bir çiftlik evine sahip oluşunun bilgilerini Kadıya sunar. Davada bu bilgilerin Üsküdar Kadısı tarafından ciddiye alınmaması Mustafa için son damla olur. Ve karar anında bu davanın reddi ile çekildiklerini ve davanın Kadı tarafından yürütülmemesi isteğini, bir an önce sonuç bekleyen Padişah'a sunacaklarını belirterek mahkemeyi terk ederler. Bu durumda Yüce Meclis hangi yeni planını ortaya koyacaktır? Şehzade Mehmet idamdan kurtulacak mıdır? dizinin bir sonraki bölümünde izleyeceğiz.

Şehzade Murat'ın oyunu

Akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen, aslında Yüce Meclisin planlarının üzerinde işletildiği bir piyon ve ihtiraslarının kurbanı olmaya doğru ilerleyen Şehzade Murat'ın (Uğur Uludağ) bölümleri, dün gece ekrana yansıyan ilginç sahneler arasındaydı. Ali'nin sorgusunda akli dengesi gidip gelen bir Şehzade gibi davranan, Padişah'ın karşısında şefkat ve merhamet dileyen bir ağabey gibi, özel görüşmelerde bulunduğu Şerzan'ın (Demet Tuncer) ve yeni Efendi Cemil'in (Hakan Yufkacıgil) yanında ihtiraslarını açık eden Padişah namzedi olan Şehzade Murat'ın bu sahneleri oldukça ilgi çekti.

Farah, Leyla ve Mustafa üçgeni nereye varacak?

Farah (Berrak Tüzünataç) Mustafa'dan Karargahta çalışma izni almasının ardından, annesi, babası ve geçmişini araştırmaya başladı. Bu arada Osmanlı'ya faydalı olabilme çabalarıyla birlikte özel hayatında artık babası Davut Paşa'nın evine gitmeye karar verdi. Leyla'nın (Asena Tuğal) bu işe sevinmesi kısa sürdü. Güvenli olmayacağını düşünerek Mustafa onu tekrar evlerine getirdi. Seyircinin Farah ile Mustafa arasındaki çekimi sosyal medyada dile getirdiği bu sahnelerin yanında diğer taraftan eşi Leyla'nın Mustafa ile gerilimli havası da oldukça konuşldu. Ve eşi Mustafa'yla evini Farahla paylaşmak istemeyen Leyla'nın dadısının (Birsen Dürülü) evlerine gelmesiyle havası biraz yumuşadı. Mustafa babasının evine gitmekte ısrar eden Farah'ı, Leyla'nın baskısına dayanamayarak asker gözetiminde babasının evine bıraktı. Peşlerinde ise bir gölge vardı, o da Farah'ı platonik aşkla seven Padre Celal'di. Dizinin aşk ve gerilimi yansıttığı bu sahneler izleyicinin en çok konuştukları arasındaydı.

Süreyya'nın gidişi

Bıçak Ali (Cem Uçan) bebek bekleyen karısı Süreyya'nın (Nur Fettahoğlu), Anita tarafından bombalı saldırı girişimlerine uğradığını ve kendisinden bunu sakladığını geçtiğimiz bölüm Ethem Efendi (Engin Yüksel) tarafından öğrenmişti. Bu bölüm onun can güvenliği için doğuma kadar güvenli bir yerde kalması planını yaptı. Ve Süreyya ile birlikte Ethem Efendi'nin şehir dışındaki annesinin evine gitmek için yola çıktılar. Güzelliği kadar oyunculuğuyla da seyircinin sevdiği, 8 aylık hamile olan Nur Fettahoğlu, dizinin bu bölümünde özel durumundan dolayı bir süre diziye ara vermek zorunda kaldı.

Başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Serhat Tutumluer, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Asena Tuğal, Mürşit Ağa Bağ, Wilma Elles, Ercan Demirel, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ebubekir Öztürk, Emre Canpolat, Engin Yüksel, Çağatay Atasagun, Özcan Varaylı, Mustafa Uzunyılmaz, Nurşim Demir, Gülşah Şahin, Muhammet Emre Kaya, Selin Deveci, Sencer Serta Çakal, Uğur Yıldıran, Burcu Çoban, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Batın Deniz Uçan, Uğur Taşdemir, Naşit Özcan, Ebru Kural, Duru Alkış, Bartuğ Bedirhan Yayla, Muhammed Kerem Şahin, Hakan Kurtaş, Demet Tuncer ve Uğur Uludağ'ın yer aldığı Filinta 'Bin Yılın Şafağında' dizisinin, 41. Bölümü 2016 yılının ilk günü olan 1 Ocak Cuma ve her Cuma Saat 20:00'da TRT 1'de!





Filinta Mahkemede Kurulan Tuzağı Boz​A​ Bilecek Mi?
Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filinta Mahkemede Kurulan Tuzağı Boz​A​ Bilecek Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.


Advertisement