Filinta Mustafa Artık Bambaşka Biri - Son Dakika
Güncel

Filinta Mustafa Artık Bambaşka Biri

Filinta 'Bin Yılın Şafağında' nın dün akşam yayınlanan 29. bölümünde, artık savaşçı kimliği ve kimsenin tutamayacağı bir Filinta Mustafa hikayesinin kapıları açıldı.

03.10.2015 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadı Gıyaseddin'in (Mehmet Özgür) hüzünlü cenaze töreniyle başlayan hikaye, Filinta Mustafa (Onur Tuna) ve yol arkadaşları için artık yas tutma fırsatı olmadan, Osmanlı'nın içine çöreklenen ve bela olan Kardeşlik Teşkilatı ve Yüce Meclis'i takibe doğru ilerledi. Filinta Mustafa'yı bundan sonra bu Teşkilatın ve tüm düşmanların takibini yürüten 'Reis' olarak izleyeceğiz.

Dizinin dün akşamki çarpıcı bölümleri arasında:

Padişah'ın secdedeki göz yaşları…

Padişah'ın hocası öldürülmüş, kızı Neslihan Sultan ve Kadı Gıyaseddin'in çocukları Kardeşlik Teşkilatı savaşçıları Celal ve Farah tarafından kaçırılmıştır. Dizinin dün geceki bölümünde Padişah'ın namaz kılarak Allah'a yakarışı, ağlayışı ve eşi Nur Sultan'la (Gülşah Şahin) üzüntüsünü paylaşması en çarpıcı bölümlerdendi.

Filinta Mustafa'nın Ayşe Hatun'a söz verişi..

Celal tarafından vurulan Ayşe Hatun (Burcu Çoban) Leyla'nın (Asena Tuğal) hünerli parmakları ve tedavisiyle hayata döndü. Fakat, eşinin ölümü ve çocuklarının kaçırılmasıyla hayatı altüst oldu. Onun gözyaşları ve Filinta Mustafa'nın, mutlaka hocası, babası Kadı Gıyaseddin'in kanını yerde bırakmayacağına, çocuklarını bulup getireceğine dair yemini yine dikkatleri çeken sahnelerdendi.

Davut Paşa ile Filinta Mustafa karşı karşıya…

Kadı Gıyaseddin ve Ayşe'nin kalleşçe vurulması ve çocukların kaçırılmasının ardından soluğu kendisinden bir şeyler sakladığını düşündüğü Davut Paşa'nın karargahtaki odasında alan Filinta Mustafa ile Davut Paşa kafa kafaya geldiler. Bu gerginlik sonrasında Osmanlı'nın salahiyeti için aralarında uzlaşmaya karar veren Filinta Mustafa, Bıçak Ali'ye Davut Paşa'nın amirleri olduğunu ve birlikte hareket etmelerinin onları güçlendireceğini söyledi. Bıçak Ali'yi Davut Paşa'ya göndererek bu gerginliği düzeltmelerinin iyi olacağına karar verdi. Ve aralarındaki güç birliği böylece başladı.

Davut Paşa Sir Hanry'i kovmaktan beter etti!

Kenan Miloş yani nam'ı diğer 'Yüce Efendi' (Suavi Eren) başına geleceklerden habersiz, Osmanlı'nın en önemli adamlarıyla uğraşmaya devam ederken, safına İngiliz sefiri Sir Hanry'i alarak onu saraya Padişah'ın huzuruna gönderdi. Ve bu saldırıların Ruslar tarafından yapıldığını söyletti. Ancak Miloş'un bu planları ve Yüce Meclis'in müttefik olarak İngiltere'yi seçmesi bir işe yaramadı. Çünkü Davut Paşa, Sir Hanry'e kendi oyunları içinde boğulacakları sinyalini vererek, onu Padişah'ın huzurundan kovmaktan beter etti.

Filinta Mustafa 'Uzun Tüfek'ten yardım istedi..

Geçtiğimiz sezon 'Uzun Tüfek' karakteriyle izlediğimiz Özcan Varaylı, Filinta 'Bin Yılın Şafağında'nın 29. Bölümünde yine karşımızdaydı. Filinta Mustafa ve Bıçak Ali hapishane görmeye gittikleri Uzun Tüfek'ten Kadı Gıyaseddin'i külliye baskınında vuran zehirli ok hakkında bilgi aldılar. Ve izlerine bu bilgiyle devam ettiler.

Padre ile Yüce Efendi buluşması..

Kenan Miloş, baskından sonra arkalarında şahit bırakılmasına oldukça öfkelenmişti. Padre'yi ziyarete gitti. Bu şahit meselesinin sorumlusunun Farah (Berrak Tüzünataç) olduğunu duyunca şaşırdı. Farah'ın çocukları günahsız görmesi, bir suikastçı için hiç de sıradan bir durum değildi. Yüce Efendi bu davranışından dolayı Farah'ın cezalandırılmasını istedi.

Üsküplü şifreleri vererek kendini vurdu

Filinta Mustafa, Bıçak Ali ve Davut Paşa uzun süredir aradıkları Üsküplü'yü (Alican Bayhan) buldular. Söyledikleri Ali ve Mustafa'yı şaşırtsa da, Üsküplü'nün bu vicdan ve şifre dolu sözlerinden sonra intihar etmesi herkesi dehşete düşürdü. Ve Üsküplü'nün intihar etmeden son iyiliği, Filinta Mustafa tarafından çözülen şifreli belgelere ulaşmalarını sağlamak oldu.

Süreyya'nın Boris'in evinde silahlar altındaki sorgusu..

Bıçak Ali ile evlilik öncesinde Küllliye'de gerçekleşen kına gecesinin, büyük bir baskın, cinayet ve çocukların kaçırılmasıyla son bulan Süreyya'nın içi hiç rahat değildi. Ve her zamanki gibi bunların altından çıkacağını umduğu, baş düşmanı Boris Zaharyas'ın (Serhat Tutumluer) evinde soluğu aldı. Bu işi kimin yaptığını sordu! Boris 'Gıyaseddin saygı duyduğum büyük düşmanımdı' diyerek, Süreyya'nın sorgusuna cevap vermek istemedi. Süreyya'nın ısrarıyla, 'Hem Külliye baskını, hem çocukların kaçırılışını tek bir güç sahibi yapabilir' cevabı ve her ikisinin adamlarının silahlar altındaki bu konuşmanın ardından, Süreyya yine tam cevabı alamadan oradan ayrıldı.

Yüce Efendi'den Boris'e büyük görev

Kenan Miloş, Külliye baskını sonrasında Kardeşlik Teşkilatı'nın başına sadık ve akıllı bulduğunu düşündüğü Boris'i getirdi. Bu görev Yüce Meclis ve Boris tarafından büyük bir şaşkınlıkla karşılandı. Ve Yüce Meclis'teki bütün gözler ona çevrildi.

Farah Filinta'nın ellerinde..

Osmanlı'nın içine sızan ve yaptığı kötülüklerin cezasını kendi canına kıyarak veren Üsküplü'nün şifreleriyle, Filinta Mustafa ve Bıçak Ali'nin ulaştıkları adres Manastır savaşçıları oldu. Kadı Gıyaseddin'in ölüm emrini veren Padre'yi kendi elleriyle öldüren Mustafa, bir anda karşısında Külliye'ye öğretmen olarak sızan Farah'ı buldu. İkilinin karşılıklı dövüş sahneleri, Farah'ın Mustafa'nın elinden kurtulamaması ve maskesini çıkarttığı anda onu tanıması 29. Bölümün çarpıcı finali oldu.

Başrollerinde, Onur Tuna , Berrak Tüzünataç, Serhat Tutumluer, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Mustafa Avkıran , Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Asena Tuğal, Mürşit Ağa Bağ, Yosi Mizrahi, Wilma Elles, Ercan Demirel, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ebubekir Öztürk, Ceyhun Ergin, Emre Canpolat, Alican Bayhan, Engin Yüksel, Selin Deveci, Sencer Serta Çakal, Uğur Yıldıran, Burcu Çoban, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Gurur Çiçekoğlu, Batın Deniz Uçan, Şahin Karakuş, Özgür Onan, Yavuz Sepetçi, Duru Alkış, Bartuğ Bedirhan Yayla, Muhammed Kerem Şahin ve yeni karakter Gülşah Şahin'in paylaştığı Filinta Bin Yılın Şafağında dizisinde bu hafta, ayrıca dizinin ilk sezonunda 'Uzun Tüfek' olarak izlediğimiz ve bu bölümde de tekrar ekranda gördüğümüz Özcan Varaylı yer aldı.

Her bölüm aksiyonu, tansiyonu ve ilgi çeken konusu ile seyirciye bir sinema şöleni tadı yaşatan, ES Film'in yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini Osman Kaya'nın yaptığı sevilen dizi Filinta 'Bin Yılın Şafağında', 30. Bölümüyle 10 Ekim Cuma ve her Cuma saat 20:00'da TRT1 ekranlarında

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filinta Mustafa Artık Bambaşka Biri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi
    16:24 Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

    Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 yılı 1. Dönem Olağan Genel Kurulu, öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda, görev süreleri dolan encümenlerin yerine yeni encümenler seçildi. Birlik başkanı Kaymakam Şafak Gürçam, daha önce görev alanlara teşekkür ederek, amaçlarının köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti. Yapılan seçimde İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Basri İnan ve Akın Yağız Demirelli, köy muhtarları Muhittin Çakır ve Yavuz Çarıkçı göreve getirildi. Toplantı sonunda muhtarların sorun ve talepleri dinlendi.

  • Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı
    16:21 Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı

    Eskişehir'in Yunusemre Mahallesi'nde bulunan vatandaşlar, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla Yunus Emre Türbesi'nde yağmur duası yaptı. Tarımla uğraşan vatandaşlar, Allah'a yağmur yağması için dua etti. Dua sonrası mahalleli tarafından imece usulü yapılan etli pilav cemaate ikram edildi. Mahalle muhtarı Ali Acar, katılan vatandaşlara teşekkür etti.

  • Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı
    16:21 Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Yozgat'ın Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, şu ana kadar 147 konut, 8 cami, 2 minare, 14 ahır hasar gördüğüne dair talebin geldiğini söyledi.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı
    16:18 Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda Ordu'da inşa edilen Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, geçen yıl nisanda ziyarete açıldı. Gemi ve müze, bir yılda 350 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.


Advertisement