Filinta Mustafa Mayınların Ortasında! - Son Dakika
Güncel

Filinta Mustafa Mayınların Ortasında!

Filinta 'Bin Yılın Şafağında', dün gece seyirciye ilginç anlaşmaların, nefis aksiyonun, gerilimin ve mutluluğun bir arada olduğu bir bölüm daha yaşattı.

17.10.2015 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dizinin dün gece yayınlanan bölümünün en can alıcı sahnesi Filinta Mustafa'nın mayınlar arasında canını hiçe sayarak ilerlemesi oldu… Yeni Padre Celal ile Farah'a karşılık, çocuklar anlaşmasını yapan Filinta Mustafa, acaba bu tehlikeli görevin de üstesinden gelebilecek mi? Dizinin bir sonraki bölümünde izleyeceğiz…

Ekranların benzeri olmayan dizisi Filinta 'Bin Yılın Şafağında'nın dün geceki bölümünün en can alıcı sahnelerine göz gezdirirsek;

Sinirleri zorlayan suikastçi Farah'ın (Berrak Tüzünataç) Davut Paşa'ya kafa tutuşu…

Farah'a karşı çocukların takas edilmesi, hem Karargahın, hem de Davut Paşa'nın öfkesini arttırdı. Gözü kara, savaşçı Farah'ın, Osmanlı'ya karşı nefretini, yakalandığı anda Davut Paşa'nın (Mustafa Avkıran) yüzüne haykırması, Paşa'nın ona öfkelenmesine sebep oldu. Onun bu öfkesini Abdullah sakinleştirdi.

Padişah'ın Davut Paşa'ya öfkeli çıkışı…

Farah'a karşılık çocukların takas olacağı haberini vererek, aynı zamanda Padişah'a (Bülent Alkış) bunun bir tuzak olduğunu dile getiren Davut Paşa, Padişah'ın öfkeli çıkışmasına maruz kaldı. Padişah, Filinta Mustafa'nın kararını desteklediğini dile getirerek; 'Tuzak kuranın aklı, tuzağa düşecek olanın aklı kadardır. Mustafa doğru karar vermiş. Bizim aklımız bu tehlikeyle başa çıkmaya yeter evelallah. Filinta Mustafa, Bıçak Ali ve zatıaliniz bu düğümü çözecek ve tedbirinizi ona göre alacaksınız. 'diyerek bu sorunu kökten halletmelerini istedi.

Süreyya'dan Boris'e koşullu anlaşma teklifi…

Padişah'ın, Boris'i kontrol altında tutmak adına, bankanın tek yetkilisi olarak onu desteklemesini istediği Süreyya, ilginç bir teklifle Boris'e gitti. Ve 'Seni bankada tek yetkili olarak destekleyeceğim. Ama Bıçak Ali ve Filinta Mustafa'ya dokunmayacaksın!' diyerek koşullu bir anlaşma getiren Süreyya'ya karşılık, Boris Zaharyas, durumunu 'Aşk zaafı' olarak yorumlasa da, bu anlaşmayı yapmaya söz verdi.

Padre Celal'in, Filinta Mustafa ve Bıçak Ali'yi öldürme yemini Boris'in hoşuna gitmedi!

Padre Celal'in, (Rıza Kocaoğlu) Farah'ı çocuklara karşı takas ederken Filinta Mustafa ve Bıçak Ali'yi öldürme yemini Yüce Meclis'in efendisi Kenan Miloş (Suavi Eren) tarafından kabul gördü. Ancak bu, Boris'in (Serhat Tutumluer) Süreyya ile yapmış olduğu anlaşmadan dolayı pek hoşuna gitmedi.

Filinta Mustafa'nın Farah'ta yarattığı psikolojik şok…

Asi, savaşçı, gözü kara ve Osmanlı düşmanı Farah'la, stratejik zekaya sahip kahramanımız Filinta Mustafa'nın zindandaki psikolojik sohbeti gecenin en çarpıcı sahneleri arasındaydı. Farah'ın, ruhuna inmeyi başaran Filinta Mustafa'dan etkilenmesi ile geçmişine gidip gelmeleri arasında ilk kez gerçek kimliğini ele vermenin şaşkınlığını da yaşıyordu.

Bıçak Ali'nin Süreyya'ya verdiği mehir..

Geçtiğimiz bölüm Süreyya (Nur Fettahoğlu) Padişah'a yaptığı anlaşmayı kimseye söylemeyeceğine dair söz vermiş, Boris'i bankada tek yetkili olarak desteklemesinin nedenini açıklayamadığı sevdiği Bıçak Ali'yle tartışmış ve üzerine geldiği için ona tokat atmıştı. Dün geceki bölümde barışan ve birbirlerine güvendiklerini dile getiren çift, evlilik için son adımı attılar. Ve Bıçak Ali, Derviş Yusuf Efendi, Davut Paşa, Filinta Mustafa ve tüm yakınlarının olduğu bir güruhla Külliye'de Süreyya'yı isteme merasimi düzenlediler. Bıçak Ali, mehir denilen nikah öncesi kadına ödenen bedelin anlaşmasını yaptığı Süreyya'ya en fazla bir altın verebileceğini dile getirdi. Bunu da can dostu, kardeşi Filinta Mustafa'dan aldı.

Filinta Mustafa'nın Leyla'ya beklenen evlilik teklifi…

Dizinin dün gece ki diğer romantik sahnesi de, Mustafa'nın Leyla'ya evlilik teklifi oldu. Mustafa'nın, Kadı Gıyaseddin'in de vasiyetiyle, zor bir hayatı olduğunu ancak yaşadıkları tüm şartlara rağmen hayatını birleştireceği kadının kendisi olduğunu söylemesi, Leyla'nın uzun zamandır beklediği mutluluğa ilk adımı oldu.

Padre Celal'in aksiyon sahneleri nefes kesti…

Celal, Filinta Mustafa ile takas anlaşmasının ardından rahat durmayarak kendisine meydan okumaya devam etti. Filinta Mustafa ve Bıçak Ali'nin dövüş hocaları, Kemikkıran ve Yıldırım Hoca'yı izlettirerek, onların karşısına çıktı ve ikisine de meydan okudu. Hocalarla dövüşerek, boyunlarını kırdı ve onları öldürdü. Filinta Mustafa'nın, bu takasın ardından hedef tahtasında intikam alacağı tek isim, artık Padre Celal (Rıza Kocaoğlu) olmuştur.

Filinta Mustafa mayınların ortasında!

Dizinin en can alıcı sahnesi Filinta Mustafa'nın Kadı Gıyaseddin'in ve Padişah'ın evlatlarına karşılık Farah'ı, Padre Celal ile takas etmeye gittiği son sahneydi… Kendilerine tuzak kuran ve ölmelerini isteyen Padre Celal, orman yoluna mayınları döşedi. Ve Filinta Mustafa, canını hiçe sayarak mayınların ortasında ilerledi. Mustafa, bu görevin de üstesinden gelip, ölmeden kızı Neslihan Sultan'ı (Duru Alkış) Padişah'a ve Gıyaseddin'in yadigarları, evlatlarını anneleri Ayşe Hatun'a (Burcu Çoban) kavuşturacak mı? Dizinin 32. Bölümünde izleyeceğiz…

Yönetmenliğini Osman Kaya'nın üstlendiği, başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Serhat Tutumluer, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Mustafa Avkıran , Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Asena Tuğal, Mürşit Ağa Bağ, Yosi Mizrahi, Wilma Elles, Ercan Demirel, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ebubekir Öztürk, Ceyhun Ergin, Emre Canpolat, Engin Yüksel, Selin Deveci, Sencer Serta Çakal, Uğur Yıldıran, Burcu Çoban, Gülşah Şahin, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Gurur Çiçekoğlu, Batın Deniz Uçan, Şahin Karakuş, Özgür Onan, Yavuz Sepetçi, Duru Alkış, Bartuğ Bedirhan Yayla, Muhammed Kerem Şahin ve konuk oyuncular Özcan Varaylı ile Mustafa Uzunyılmaz'ın paylaştığı Filinta 'Bin Yılın Şafağında' dizisi 32. Bölümüyle 23 Ekim Cuma ve her Cuma Saat 20:00'da TRT1'de…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filinta Mustafa Mayınların Ortasında! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement